בביקורנו הנוכחי הזדמן לנו להיות בברלין ביום א` בהיר וקר וחווינו את חווית השווקים של יום א`. ביקור משפחתי מטבעי הוא נינוח יותר, ובהיותנו מודעים לכך שהסבירות לביקורים חוזרים בעיר היא גבוהה, התנהלנו לעיתים די בעצלתיים ולא חיפשנו את תחנות החובה על מסלול התיירים השחוק.
התחלנו את יום א` בארוחת בוהוריים (ככה כותבים?) במסעדה צמחונית Morgenrot המתנאה במזנון גדול וגדוש בסלטים גבינות וירקות על טהרת הצמחונות. המזנון הוא חופשי וניתן לגדוש את הצלחת על פי חפצנו. ויש גם קינוחים נאים.
עומדים בתור בסבלנות יקית, אוכלים פעם ועוד פעם ומתכבדים בקפה חם וקינוח. והמחיר בין שישה לעשרה יורו, על פי תחושת השובע של הסועד. הבן קובע שאכלנו באמצע ואנו משלמים 8 יורו למנה. יוצאים שבעים ומוכנים להמשך היום הנאה הזה.
כאן המקום להכיר חבר חדש, קוראים לו Google Maps. למשולל טכנולוגיה שכמותי זו הפתעה. כמובן שנדרש חיבור לאינטרנט, ולכך משאיל לנו הבן כרטיס `סים` עם אינטרנט חופשי. מכאן דרכנו ברחבי ברלין קלה ופשוטה. כותבים את שם היעד ומקבלים הדרכה Online, כיצד להגיע לשם ברגל, ברכב, או בתחבורה הציבורית. מסיר את הכובע (כובע צמר שזכה לטייל במספר יבשות) בפני גוגל, אתם נהדרים. הכל נהיה פשוט.
גוגל מוביל אותנו אל שוק יום א` הראשון. שוק פשפשים לאוהבי הרטרו (כך כתוב במדריך שלי, ברלין כאן ועכשיו, מסדרת מדריכי הLonely Planet).
שוק פשפשים קטן של רהיטים, אביזרי אופנה, בגדים, תקליטים, והרבה מזכרות ממזרח גרמניה.
דוכן מיוחד מוקדש לברווזים
ואחר לבובות
דוכן למפות עתיקות, זו של העולם ב1850, אני מניח שהעולם עתיק והמפה לא.
ערימה של קולבים מהודרים, בבגדי יום א`
המשפחה בוחנת אוסף של תכשיטים
ליד השוק מגרש משחקים, הורים וילדים חוגגים את היום היפה והיבש
פנינו מועדות כעת לפארק גדול, הנמצא בקרבת מקום. בדרך אנחנו חולפים על פני אישיות חשובה מאוד, המעידה על אופיים של הברלינאים החדשים. זהו איש הרמזור המזרח גרמני. דמות זו הופיעה על כל רמזורי ברלין המזרחית. כאשר אוחדה העיר רצו פרנסיה לאחד את דמויות, אנשי הרמזור, על פי המודל המערבי (בטח היו שם הרבה יותר רמזורים). תושבי העיר נזעקו ומחו, סרבו לוותר על דמות ייחודת זו. תושבי העיר ניצחו במאבק ואיש הרמזור הגרמני מוסיף לצעוד ברמזורים הירוקים, ולעמוד באדומים. ב`האקשה הפה` יש חנות המוקדשת כולה לאיש הרמזור.
פנינו מועדות לפארק אחר המהווה נקודת מפגש, למקומיים, לתושבים החדשים ולתיירים. זהו Mauerpark. אך לפני שמגיעים צריך לחצות ברגל קלה את חומת ברלין, לעבור מהמזרח אל המערב.
אל מאואר פארק הגדול יותר וההומה יותר. הפארק נמצא ממש בצמוד למקום בו עמדה חומת ברלין. מהפארק ניתן להשקיף על קטע מחומת ברלין הפנימית המעוטר כולו בגרפיטי צבעוני.
על הדשא משתוללת להקה גרמנית, וכמה מוזרים רוקדים לקצב השירים. בהמשך מסתבר שהלהקות מתחלפות, אך המוזרים נשארים וממשיכים לרקוד.
אדם גלוח ראש מגלגל לעצמו בנחת סיגריה, וכאשר הוא מסיים ומצית אותה, נישא אלינו ריח מתקתק האופייני כנראה לחומרי עישון אסורים (אצלנו, כאן יותר סובלניים לשימוש עצמי)
בתוך הפארק שוק פשפשים הומה אדם, אוכלוסיה מאוד מגוונת והסחורה בהתאם.
שימו לב לזוג המיוחד שבתמונה למעלה מימין. זוג מבוגר שיכול היה להיות נורמטיבי לחלוטין, אם היה מוותר על גילוח חלקי של הראש וצביעתו בצבעים ססגוניים, וכמובן על הפירסינג הרב, הגולגלות ובגדי העור. מוזר.
על הבמה מתקיימים בימי ראשון הקיציים מופעי קריוקי. כעת מופיעה להקה, קהל גדול מקיף אותה. אנשים ניגשים למרכז לוקחים דיסק של שירי הלהקה, מניחים סכום כסף , לוקחים עודף, שרות עצמי ממש.
אחד הבסטיונרים מלהטט על כלי נגינה ייחודי
בדרך חזרה, לכיוון בית העלמין היהודי, על אותה פיסת דשא מופיע כעת מתופף ובחורות צעירות מחוללות לקצב התיפוף
ביציאה מהפארק צעירים רוקדים ברייקדנס. אנחנו צועדים ברחובות העיר לכיוון בית העלמין היהודי ועל כך בהמשך.