וריאציה (שינוי צורה של דבר מסויים) אחת על המאכל ההודי המופלא כבר כתבתי לאחר ביקורנו בשוק ואדי ניסנאס בחג שלושת החגים המתקיים בדצמבר.הגרסה הזו שנמצאת גם היא בספר המתכונים:
הפעם חזרתי משוק באר שבע עם שני צרורות תרד טרי ורענן (בלאדי אמר המוכר), ושוב החלטנו להכין מאכל שיזכירה בטעמו ובצורתו את המאכל המקורי, אם כי ללא גבינת הפניר שאותה לא ניתן להשיג.
פלאק פניר, הוא תבשיל הודי העשוי מתרד ומגבינת פניר, התבשיל נפוץ בכל הודו בואריאציות שונות. אנחנו אהבנו מאוד ומאז מדי שנה כאשר התרד מצוי בשווקים אנחנו קונים ומכינים איזו שהיא גרסה של המאכל הירוק הטעים.
לגרסה החדשה אחראית מיכל, אני רק קניתי את התרד ועזרתי מעט.
מרכיבי המתכון:
2 חבילות תרד טרי מהשוק
1 קופסא קרם קוקוס
סלסילה קטנה של פטריות
בצל קצוץ
1/2 חבילה גבינה צפתית חתוכה לקוביות
גינג'ר קצוץ (כשתי כפות גדושות)
חצי כוס אגוזי קשיו קצוצים או שבורים
2 עלי דפנה (להוציא לפני ההגשה)
2 עלים למון גראס (להוציא לפני ההגשה)
2-3 גרגרי הל (להוציא לפני ההגשה)
מלח, פלפל שחור, גראם מסלה (תבלין הודי), מדראס קארי
אורז מבושל כתוספת למנה
הכנה:
קורעים את התרד השטוף לרצועות
מטגנים את הבצל וכשמשחים מוסיפים את הג'ינג'ר
מוסיפים את התרד ומקפיצים עד להצטמצמות
מעבירים את המוקפץ לקערה אחרת
טוחנים את התרד בעזרת מוט בלנדר
מקפיצים קצת את הפטריות במחבת המשומן קלות
מוסיפים את הקשיו להקפצה
מוסיפים את התרד הטחון
מוסיפים את קוביות הגבינה הצפתית, עלי דפנה, הל ולמון גראס
מערבבים ומוסיפים מלוא הקופסא של קרם קוקוס
מתבלים במלח, פלפל שחור, גראם מסאלה, מדראס קארי (במקום התבלינים ההודים ניתן להוסיף כורכום)
עוד בישול קצר והתבשיל מוכן
מומלץ לאכול לצד אורז מבושל
בתיאבון
וכך סתם בלי קשר עבודות קרמיקה שלי משאריות חימר ממוחזר, אשר מקנה לכלים את הצבעים הנהדרים, לאחר שריפה עם גלזורה צבעונית.