ממשיכים להתכונן לטיול הגדול לאיטליה וללמוד את סודות המטבח האיטלקי:

הכרנו את הפיצה – כאן

הכרנו את הפריטטה – כאן

הכרנו את העגבניות המיובשות – כאן

ועכשיו לריזוטו, שאותו הכרתי לא מזמן, ואני כבר די מנוסה בהכנתו, הפעם מתכון די פשוט להכנה עם 2 סוגי פטריות.

  1. ריזוטו הוא מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז מסוג ריזוטו שהוא אורז עגול ודביק. המנה נראית כדייסה דביקה. המקור לריזוטו הוא צפון-מערב איטליה, ובפרט במזרח פיימונטה ומערב לומברדיה, שם נמצאים שדות האורז העשירים. ויקיפדיה

חומרים ל4 מנות:

1.5 ליטר מרק צח

3 פטריות ורטובלו

10 פטריות שמפיניון

בצל קצוץ, עדיף סגול או שאלוט (אני השתמשתי בלבן)

1.5 כוסות אורז ארבוריו

חצי כוס יין לבן

שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי

עירית קצוצה

40 גרם חמאה

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

הכנה

לחתוך את הפטריות לקוביות גדולות, ולטגן בשמן זית, מספר דקות, לא לאדות את הנוזלים. להעביר לכלי אחר עם הנוזלים.

לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית, ולהוסיף את האורז, לטגן מספר דקות.

לשפוך את היין ולערבב עד לספיגתו.

להוסיף מצקת של מרק ולערבב עד לספיגה כמעט מלאה, להמשיך ולהוסיף מצקת בכל פעם, לתבל במלח ופלפל, לאחר כעשרים דקות מומלץ לטעום את רמת הבישול של האורז ולהגיע למצב 'אל דנטה' (מעט קשה).

להנמיך את הלהבה, להוסיף את הפטריות ולערבב, להוסיף את החמאה ולערבב, להוסיף את הפרמזן ולערבב, להוסיף את העירית ולערבב

לכבות את הכיריים והמנה מוכנה במלוא הדרה.

בתיאבון.

תוספת מומלצת ירקות חתוכים עם מלח והרבה שמן זית