לקראת הטיול הגדול לדרום איטליה התחלתי להתמקד ברזי המטבח האיטלקי, והמתכון הראשון הוא כמובן המוכר מכולם הפיצה. בביקורינו הלא מעטים באיטליה טרם פגשנו פיצה שתהיה טעימה כמו הפיצה הביתית שלנו, ושמעתי גם רבים אחרים הטוענים זאת, על הפיצות הביתיות שלהם. אז לבוא ולומר שהפיצה האיטלקית אינה מוצלחת זו בטח תהיה הגזמה גדולה, ואנחנו נמשיך לסרוק את איטליה ולחפש. שמענו שיש בנאפולי מקום שמתמחה בפיצה מטוגנת. ובינתיים תהנו ממתכון טוב.

הבצק:

יש באינטרנט מתכונים רבים, אני מאוד מרוצה מזה שעשיתי עליו טוויסט קטן

3 כוסות קמח לבן

1 כוס קמח מלא

1 כף שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1 כף מלח גס

2 כפות סוכר

מוסיפים מים ולשים במעבד מזון עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק

משמנים את השכבה החיצונית בשמן זית ומאכסנים לפחות שעתיים כשהוא מכוסה במגבת.

רידוד, המתנה ואפייה ראשונית

לאחר תום ההמתנה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים באמצעות מערוך.

אצלנו יש האוהבים בסיס עבה ויש האוהבים בסיס דק וקריספי ולכן אני מכין אותן בעוביים שונים, 2 מרודדות דקדק ונאפות בתבנית מחוררת משומנת קלות,

ואחת נאפית על אבן אפיה חמה

לאחר הרידוד ממתינים כחצי שעה ואופים למשך כ10 דקות ב180 מעלות. ללא הרוטב והגבינה.

הכנת הרוטב:

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום חתוכות גס

2 עגבניות בשלות חתוכות גס

פלפל אדום חתוך גס

פטריות שמפיניון חתוכות.

קופסא של עגבניות מרוסקות (לא רסק)

מלח עבה, פפריקה אדומה, תבלינים קצוצים מהגינה, בזיליקום, אורגנו, זעטר.

מטגנים את הבצל והשום בשמן זית,לאחר שהזהיב מוסיפים את הפלפל והפטריות, ואת העגבניות. לאחר בישול קצר מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התיבול היבש, עוד בישול קצר ואידוי חלק מהנוזלים מוסיפים את התבלינים ומבשלים זמן קצר, עם מכסה.

הכנה סופית:

גבינת עמק מגורדת

גבינת פרמזן מגורדת

מוציאים את בסיסי הפיצה האפויים חלקית, מכסים ברוטב, ובגבינה מגורדת, הכמות לפי טעמכם (להערכתי כ80 גרם עמק ועוד 20 גרם פרמזן). אופים 10 דקות נוספות עד שהקצוות משחימים קלות, ואוכלים לתיאבון עם סלט ירקות טרי טרי.

היות והתנור כבר חם מנצלים אותו לאפיית לחם קמח מלא וקמח כוסמין

/