לרגל הטיול הגדול בדרום איטליה, ממשיכים לטעום ולפרסם ,(אם מצליח), והפעם סלט קפרזה.
כשישבנו לאכול על גדות תעלת סן מרטן בפריז בקפה La Marine, הסכים המלצר החביב לתרגם לנו את כל התפריט ולהמליץ על המנות הטובות, המנה הראשונה שבחרנו הייתה מורכבת מגבינת מוצרלה, בזיליקום, עגבניות ושמן זית, ולצידה בגט צרפתי, אז לא ידענו כי אנחנו נהנים בעצם ממנה נהדרת, טעימה מאוד וקלה להכנה הקרויה באיטליה סלט קפרזה. צבעי המרכיבים הם ירוק, אדום ולבן כצבעי הדגל האיטלקי.
Insalata caprese, הסלט של קפרי, הוא מתכון מושלם לימי הקיץ, להכנה מהירה ללא בישול. הכל ממוצרים מקומיים קלים להשגה באיטליה.
רצוי להשתמש במוצרים האיכותיים שתמצאו שמן זית מעולה, עגבניות באלדי וריחן שגודל בגנכם וכמובן גבינת מוצרלה איכותית.במקום אחד קראתי שהמוצרלה בקאפרי היא מוצרלה של באפלו, ובמקום אחר קראתי שאין באפלו בקאפרי ומשתמשים במוצרלה מבקר. כשאחזור מהטיול אעדכן.
מרכיבים: (אפשר להכפיל, לשלש, או לרבע את הכמות)
עגבניה טריה
כדור מוצרלה
כמות נחמדה של עלי ריחן (בזיליקום)
מלח ים גס
מעט פלפל שחור טחון גס
הכנה:
פורסים את העגבניה ומניחים בצלחת
בוזקים מעט מלח ופפ”ש
מניחים פרוסת מוצרלה על כל פרוסת עגבניה
מניחים עלה בזיליקום
מעט מלח וטיפטוף הגון של שמן זית טהור מלמעלה, והרי המנה מוכנה
סקירה בתמונות של גוגל מראה אין סוף רעיונות להגשה אסטטית ומעוררת תיאבון, בצילומים אופן ההגשה שלי.
מבטיח שטיפת השמן האחרונה תנוגב היטב עח ידי הלחם הביתי הטעים שצירפתם למנה.
ולסיום המלצה על עוד מתכון ברוח איטלקית, עגבניות מיובשות טובלות בשמן זית – כאן