מעדן קל להכנה וטעים להפליא. דומה מאוד למקור עגבניות מיובשות בשמש.

עגבניות שרי וגם עגבניות רגילות

את השרי פורסים באמצע ומניחים כשהפתח למעלה על מגש עם נייר אפייה ששומן קלות בשמן זית (בטוח שאפשר גם ללא נייר אפייה ושמן זית, אבל אני מספר על המוצר שלי, על פי ההכנה שלי)

את העגבניות הגדולות פורסים לעובי של כ4 מ"מ ומניחים על נייר האפיה.

את הכמות תקבעו לפי מספר המגשים שתרצו להכין. המצרך נגמר מהרררר מאוד.

מכניסים לתנור למשך 5-6 שעות בטמפ של כ100 מעלות

מלמעלה מפזרים מלח גס ואורגנו קצוץ מהגינה, בנדיבות.

אני הפכתי את העגבניות אחרי 4 שעות ואחרי 5 החזרתי למצב המקורי והעלתי טמפ. ל120 מעלות למשך שעה.

את העגבניות המיובשות הכנסתי לצנצנת ומלאתי בשמן זית.

יצא מעולה,

הערות:

בשמן אפשר להשתמש שנית, לאחר אזילתהמלאי, לייבוש מחדש או לשימוש יומי יומי כשהוא מועשר בטעמים חדשים.

אפשר כמובן לטחון עם קצת שמן זית ולקבל ממרח מדהים, טחינה עם קצת פלפל חריף תתקבל בברכה

הצעת הגשה:

פיתת כוסמין (תוצרת בית)

עם מבחר גבינות, חציל של שבת וכמובן עגבניות שרי מיובשות טובלות בשמן זית