ברלין שוטטות - מקומות מעניינים ופחות מתויירים, חלק ב

ממשיכים לשוטט ברחובות ברלין, מצלמים את השונה, היפה, המוזר ומה שמושך את העין. מנסים להבין מה הופך את העיר שסימלה יותר מכל את החיה הנאצית בהתהגלמותה, לעיר שמחה, בירת הייטק, מרכז משיכה לצעירים מכל העולם.

בית הספר ללימוד השפה הגרמנית. מאפיין את הרב תרבותיות של העיר. צעירים מכל העולם נקבצים לפתחו. בליל של שפות, גווני עור, גילאים, אשר המשותף לכולם הוא הרצון לקלוט את ה`קשה שפה` הזו ולהיטמע כאן. לאוזנינו העבריות, נשמע כי השפה המדוברת כאן, בפתחו של בית הספר לשפות, היא העברית. אולי עקב רגישותנו לשפה, אולי בגלל מספרם הגבוה של ילדינו באוכלוסיה, ואןלי בגלל שאנו הישראלים נוטים להרמת קול. אתמול בדיוק נחשפנו בערוץ 10, לכתבה המנסה להסביר, מה מביא למשל סטודנט מצטיין למדעי המחשב, להמשיך את לימודיו באוניברסיטה בארץ, בעור הוא יושב בברלין, בדירת הורים נהדרת (מושג תל אביב לדירה שאיננה חור, אלא מטופחת ושמורה), ללא חשש מבעל בית שיעלה את המחיר, ויאיים לזרוק אותו משם. עם מזון זול יותר, תחבורה נהדרת, תרבות נהיגה שאינה מאיימת על הרוכבים הקלים ועוד. ומי שיש בידו דרכון אירופאי זוכה לשפע הטבות מדהימות. לאחרונה סגר ביבי שלנו הסכם עם הגרמנים שיאפשר לצעירינו לעבוד בגרמניה למשך שנתיים. חוששני שיהיה קשה מאוד לחזור משם.

העצים עומדים בשלכת, אנחנו מחפשים את הירוק בפארקים וברחובות, ומוצאים אותו רק בדמות המטפסים הירוקים, המוצאים מאחז על גזעי העצים.

מדרחוב פוטסדאם, קומקומים צבעוניים. מתחשק לקחת אחד הביתה. אבל אנחנו לא יכולים. הגענו בטיסת Lowcost, עם חברת Easyjet.

יתרונות - מחיר זול משמעותית. ככל שמזמינים מראש המחיר זול יותר.

חסרונות - משלמים על כל תוספת. מותר להעלות למטוס רק מזודת מטוס סטנדרטית. על כל חריגה בגודל נדרש סכום עצום. אם הזמנת מראש תשלם כ50 יורו תוספת. אם הגעת לשדה ולא עמדת בסטנדרט, תשלם כ100 יורו. המזוודה שלנו הייתה כה קרובה לקצה הסטנדרט. הכנסתי אותו בקושי למתקן הבדירה (פה הדרקון), ורק בכוחות משותפים הצלחנו מיכל ואני לשלוף אותה. עוד חצי סנטימטר 100 יורו.

ממראות פוטסדאם, מתוך האוטובוס העירוני, סימנתי לי את כנסיית St. Nikolai in Potsdam, והכיכר לידה, שמבצבצת מעל הבניינים, לביקור הבא.

באחד מטיולינו בעיר במפגש רכבות עירוניות, עברנו מה U bahn ל S bahn. ונקלענו להום סנטר גרמני ענק, נכנסנו, מה יכול להיות. בחנות הענקית יש מחלקת גינון גדולה וגם צמחים למכירה. מיכל קנתה זוג כפפות גננים צבעוניות. את עינינו לכד מבחר הסחלבים הגדול, שנמכרים ב5 יורו.

לא מספר זאת בגאווה, אבל לא הספקתי לבקר הפעם אפילו במוזיאון אחד, מתוך המספר האדיר של המוזיאונים המצויינים. דווקא תכננו לבקר במוזיאון הצילום המוקדש לעבודותיו של הלמוט ניוטון, אבל לא הסתדר. אבל גם הרחוב מספק הצצה ליצירות אמנות נהדרות כמו יצירות המוזאיקה הנפלאות האלה. לכאן הגענו בצעידה לילית לאחר שחלפנו בפארק הסמים. בפארק הסמים מרוכזים כנראה לעת ערב, רוב סוחרי הסמים ומציגים את מרכולתם בשדרה החשוכה. במפתיע המקום אינו נראה מסוכן כלל ונשים בודדות חולפות שם ללא חשש, וכן אמהות עם ילדים, מעניין?

אדן החלון של חדר המדרגות בבנין, משמש את הדיירים כדי להניח עליו, פריטים שאין להם צורך בהם, יבוא מי מהדיירים ויחפוץ, מוזמן לקחת. לא יקחו יגיעו אנשי הנקיון של הבניין, יקחו את הפריטים, ומשם בטח יגיעו לשוק הפשפשים.

בירתם של רוכבי האופניים. האופניים הצבעוניים משמשים לסימון מקומם של בתי, קפה, מסעדות ועוד. נתקלנו בכאלו הקשורים לעמוד, במספר מקומות בעיר, מציינים את הקפה, או המסעדה.

על גדות תעלת לאנדבר, בצל הערבות הבוכיות, ברחוב Maybachufer, מתקיים בימי ג' ו ו', בזאר טורקי שוקק חיים, המציע דברי מאכל יחודיים, פרות וירקות ואף ביגוד, כלי בית והנעלה, ועוד

אננס ביורו אחד ואבוקדו (קצת יקר) בערך 10 שקלים לק"ג.

מפתיע, המפה התלויה כאן מכסה את שולחננו מאז חזרנו מהודו, מסתבר שאחותה הגיעה לכאן לבזאר ונמכרת ב20 יורו, כדאי לנסוע להודו, שם היא תעלה לכם כעשרים שקלים.

ואי אפשר לבקר בברלין בלי לטעום את המעדן המופלא, הדונר. סה"כ שווארמה, אבל איזה הבדל. ראשית הנקיון של השווארמיה.

שנית ושלישית ורביעית, הטעם, רוטב היוגורט, הירקות הטריים והלחמניה. לא התאפקתי והתחלתי לזלול, לפני שנזכרתי בחובתי כמתעד, אז קבלו שווארמה נגוסה וטעימה להפליא.

רוב הבתים שראינו, מאובזרים במקררים ביתיים קטנים, חצי קומה, ולכן התחכמו, סוחרי השוק והכינו חבילת ירקות ארוזה להכנת מרק.

סוגי תה רבים, הבאנו הביתה אחד מהם, בניחוח הודו הקטנה

הרב גוניות של אוכלוסי ברלין, ניתנת לאבחנה בצילום זה, וכולם דוברי גרמנית. אנחנו חשנו שבשונה מאצלנו, משתדלים כולם לדבר בשפת המקום, ולא האתיופי דובר אמהרית, הרוסי רוסית, והערבי ערבית.

גן קטן בין העצים, מספר מתקני משחק לילדים, ודקלי פלסטיק מיתמרים לגובה.

אופנים, בכל מקום אופניים. האמת קצת מפחיד לראותם דוהרים לצד המדרכות, כשאנחנו שוכחים את החוקים וצועדים על המסלול שלהם.

שפנדאו, שכונה ברלינאית, שהייתה פעם עיר מוקפת חומה. בשפנדאו שכן כלא שפנדאו, בו נכלאו מורשעי משפטי נירנברג. בזמן המלחמה שימש ככלא של הגסטפו. לאחר מותו של רודולף הס, אחרון האסירים, ב1987, נהרס עד היסוד, כדי שלא ישמש כמוקד עליה לרגל לניאו נאצים. על הריסותיו הוקם מרכז קניות, כדי שלא ישאר זכר למקום.

בתמונה משתקפים העצים בחפיר של מצודת שפנדאו. המצודה אינה משתייכת לכלא שפנדאו. זו מצודה יפיפיה מתקופת הרנסאנס, והיא המבנה העתיק ביותר שהשתמר בשטח ברלין.

המצודה נבנתה במהלך המאה ה-16, בצורה סימטרית, בה ארבעה מצדים המחוברים יחדיו. במלחמת העולם השניה שכן במצודה מרכז מחקר ללוחמה כימית, ואוחסנו בה גזים רעילים.

מגדל המצודה, שגובהו 30 מטר, הנקרא מגדל יוליוס, מיוחס לפי אחת הסברות לשטח בבעלות יהודית ומכאן שמו מגדל היהודים.

בחצר המצודה ראינו חבורה משונה של אבירים ענקיים חלקם ערופי ראש וחלקם נכים קשים. אבירים אלה השתייכו לשדרת הניצחון שנבנתה ע"י הקיסר וילהלם השני, בתקופת השלטון הנאצי הועברו לשדרת הניצחון המגלומנית החדשה. ספגו מהלומה קשה במלחמה, חלקם נהרס. וכעת הם מחכים לשיקום בביתם האחרון במצודת שפנדאו.

וכאן המקום לשבת על כוס קפוצינו ועוגה טעימה, בקניון הגדול של שפנדאו (יקר אש!) ולומר תודה לכל אלו שהשתתפו איתי במסע. אני מקווה שכל אחד שטייל איתי מצא משהו נחמד, מעניין, עצוב או קשה, שראוי להתייחס לאמץ או לנטור. משום שאכן מדובר בטיול בבירת גרמניה, שיכולה לסמן לכל אחד מאיתנו, כאב גדול או מקום צעיר חדש ומרענן שטובי בנינו החליטו להגיע אליו בעקבות ההיי טק, הלימודים או סתם להירגע מהקיום הקשה בארצנו, שהפכה טרף קל לטייקונים, משוסעת ומפולגת , ועתידה???

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של yoavm10
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של yoavm10
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לברלין

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

ביטוח נסיעות לחו"ל

מתארגנים לטיול: ציוד, ביגוד, המלצות וטיפים לדרך

קרוזים והפלגות נופש

חופשת כריסמס 2024 - יעדים, שווקי חג מולד מומלצים ושופינג

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

הטיפים הכי נצפים השבוע

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

ביטוח נסיעות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 שעות
עקפה את דובאי: זאת העיר הטובה בעולם לשנת 2025 לאייטם המלא
עקפה את דובאי: זאת העיר הטובה בעולם לשנת 2025
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
רשת ישרוטל מתרחבת: 5 מלונות חדשים ייפתחו בישראל ב-2025 לאייטם המלא
רשת ישרוטל מתרחבת: 5 מלונות חדשים ייפתחו בישראל ב-2025
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 9 שעות
היסטוריה באוויר: ארקיע משיקה טיסות ישירות לניו יורק לאייטם המלא
היסטוריה באוויר: ארקיע משיקה טיסות ישירות לניו יורק
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 10 שעות
מאיטליה ועד יוון: הערים האהובות באירופה שהמבקרים נשבעו לא לחזור אליהן לאייטם המלא
מאיטליה ועד יוון: הערים האהובות באירופה שהמבקרים נשבעו לא לחזור אליהן
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
האם ישראייר וארקיע בדרך לניו יורק, בעקבות החלטת הממשלה שנתקבלה היום? לאייטם המלא
האם ישראייר וארקיע בדרך לניו יורק, בעקבות החלטת הממשלה שנתקבלה היום?
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
שינוי דרמטי בנתב"ג: טרמינל 3 ישודרג ויורחב החל מ-2025 לאייטם המלא
שינוי דרמטי בנתב"ג: טרמינל 3 ישודרג ויורחב החל מ-2025
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החל מ-243$: מצאנו טיסות במחיר אטרקטיבי במיוחד ליעד הכי מדובר עכשיו לאייטם המלא
החל מ-243$: מצאנו טיסות במחיר אטרקטיבי במיוחד ליעד הכי מדובר עכשיו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
טיסות ב-5 אירו: ריינאייר חוזרת לישראל! לאייטם המלא
טיסות ב-5 אירו: ריינאייר חוזרת לישראל!
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
אנשי תיירות וסוכני נסיעות? בואו להשתתף בכנס הראשון של קהילת התיירות של ישראל לאייטם המלא
אנשי תיירות וסוכני נסיעות? בואו להשתתף בכנס הראשון של קהילת התיירות של ישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
מיישרת קו: המדינה האירופאית תגבה לראשונה מס תיירים חדש לאייטם המלא
מיישרת קו: המדינה האירופאית תגבה לראשונה מס תיירים חדש
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
השתוללתם בטיסה? צפו פגיעה: ריינאייר תובעת נוסע ב-15,000 אירו לאייטם המלא
השתוללתם בטיסה? צפו פגיעה: ריינאייר תובעת נוסע ב-15,000 אירו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
רק שעתיים וחצי טיסה: סאן דור משיקה קו טיסות חדש ליעד הקיץ העולה לאייטם המלא
רק שעתיים וחצי טיסה: סאן דור משיקה קו טיסות חדש ליעד הקיץ העולה
מפרגנים וטסים
מפרגנים וטסים
טסים למדינות שתומכות בישראל מפרגנים וטסים
מפרגנים וטסים
לכתבה המלאה
מפרגנים וטסים
הן משלנו: 7 מדינות תומכות ישראל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
מפרגנים וטסים
ידידת אמת: המדינה הכי ירוקה באירופה מחכה לתיירים מישראל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
מפרגנים וטסים
זה היעד היפהפה שישמח לארח כמה שיותר ישראלים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
טיול תרמילאים
טיול תרמילאים
עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו"ל טיול תרמילאים
טיול תרמילאים
לכתבה המלאה
טיול תרמילאים
מסע שלם על הגב: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו״ל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
טיול תרמילאים
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
לאן טסים עכשיו?
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
קבלו את היעדים הכי מושלמים לתקופת החגים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
הפלגות נופש חלומיות
קבלו השראה לקרוז הבא שלכם! הפלגות נופש חלומיות
הפלגות נופש חלומיות
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
קבלו את המדריך האולטימטיבי לקרוזים והפלגות נופש לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
יוקרה על המים: 7 קרוזים ששווה לכם להכיר לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
הפלגות נופש חלומיות
הפלגה ליוון - כל מה שחשוב לדעת לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
טיסות זולות ברגע האחרון
טיסות זולות ברגע האחרון
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
טיסות זולות ברגע האחרון
מגזין לייף סטייל
מגזין לייף סטייל
כל מה שצריך כדי לצאת לחופשה בסטייל מגזין לייף סטייל
מגזין לייף סטייל
אזרבייג'ן - ארץ האש
אזרבייג'ן - ארץ האש
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! אזרבייג'ן - ארץ האש
אזרבייג'ן - ארץ האש
לכתבה המלאה
אזרבייג'ן - ארץ האש
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
אזרבייג'ן - ארץ האש
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
אזרבייג'ן - ארץ האש
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
אזרבייג'ן - ארץ האש
בדרך המשי אל השלווה: החיים הטובים של אזרבייג'ן לכתבה המלאה
לכתבה המלאה
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
גלו את כל הסודות של טיסות סודיות פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל