עקב שהותו הזמנית/קבועה של בננו בברלין, העיר נמצאת די הרבה על מסלול הטיולים שלנו. אז שוב תפסנו דיל לברלין לשלושה ימים מלאים (מפליא כמה אפשר להספיק בשלושה ימים), וטסנו לברלין. הטיסה טיסת לילה מגיעים לברלין בסביבות 4:30 בבוקר, משתהים קצת בנמל התעופה, קפה וסנדביץ מהבית, מאפשרים לבן להתעורר לעבודת יומו. הנסיעה לברלין מאוד פשוטה, רכבת תחתית S9. הפעם יש קצת בלגן, חלק מהמסלול בשיפוץ, אבל בעזרת אנשים טובים מוצאים את הנתיב החלופי ומגיעים לדירה של הבן הממוקמת ב Friedrichshain. מפגש מרגש, הוא הולך לעבודה ואנו נרדמים לשעה שעתיים. מתעוררים שותים כוס קפה ויוצאים לכיוון המלון שלנו הממוקם גם הוא בFriedrichshain.
את המלון בחרנו בעצמנו מתוך מבחר המלונות שמציע הדיל, קצת מתעקשים עם הסוכנת, שמתעקשת למקם אותנו במערב ברלין, אבל הכל מסתדר. מלון Leonardo royal, ממוקם שתי תחנות בחשמלית M4, M6, שזמינותן גבוהה מאוד. המלון 4כוכבים, מצויין, השרות טוב מאוד, אינטרנט חינם לאחר שממלאים כרטיס חבר ברשת ליאונרדו. מפקידים מזוודות ויוצאים אל העיר. ליד המלון ממוקם פארק בשם Volkspark Friedrichshain, למי שמעוניין להלן כתובת האתר של הפארק שמשמש כ160 שנה כמפלט פופולרי לתושבי העיר, במיחד בקיץ, מזרקות, פסלים, ברכת מים גדולה, מדשאות וערבות בוכיות ענקיות, משתפלות אל המים. בפארק מוקם בונקר ענק במלחמת העולם השניה, הבונקר אמנם הושמד, אך ממרומי הגבעה תצפית נחמדה על העיר.
מול הכניסה לפארק, אמן עובד על השלמת ציור קיר ענק, בהמשך אחזור לצפות ביצירה המוגמרת
צב חביב במזרקה שבכניסה
מזרקה וערבה בוכיה
ועוד ערבה
מבט אחרון על הבריכה
צילום לטובת הנכד שלומד לזהות בעלי חיים, בתמונה דב שבלשונו של הנכד נקרא "דוד"
חומת הבונקר ההרוס
משמעות האנדרטה לא ברורה לי לגמרי, היא קשורה למלחמת האזרחים בספרד, לתקופה שבין 1936-1939, הגרמנים תמכו במורדים הלאומנים, והשתמשו בספרד כבסיס לניסוי כלי נשק, כולל גם הפצצתה של העיירה גרניקה, שגבתה את חייהם של 1600 אזרחים, שפיקסו הקדיש לה את ציורו המפורסם.
י
לקניות בדרך כלל מוקדש היום האחרון של הטיול, היות ואצלנו היום האחרון הוא יום החופש של גיל, אנחנו צועדים לחנות Primark החדשה, הממוקמת באלכסנדר פלאץ. על Primark, מספרים שהמחירים הזולים נובעים מהעסקת ילדים ועובדי כפיה בארצות הייצור, אז תחליטו בעצמכם אם להגיע, לאחר שתבדקו מקורות. בכל מקרה החנות מלאה לקוחות והמחירים אכן טובים.
בדרך חוצים כביש ופוגשים חבר ותיק, איש הרמזור הגרמני, צעידתו המפורסמת של האזרח מספר אחד של מזרח ברלין כמעט הופסקה, אך מחאות האזרחים המאוד של ברלין הצילו אותו, וכעת איש הרמזור צועד על רוב רמזורי ברלין המזרחית והמערבית כאחד. חנות המוקדשת לאיש הרמזור נמצאת בהאקשה הופה להלן קישור.
אחרי הקניות מנוחה באלכסנדר פלאץ. בכיכר נפרשו כסאות נוח כאילו על חוף ים. נהנים מנקניקיות קארי וורסט, טובלות במיונז וחרדל.
לאחר מנוחה קלה, בערב, סוף סוף איחוד משפחות, יוצאים יחד לארוחת ערב, במסעדה שבה מגישים את מטעמי סרילנקה, לאחר מכן מקנחים באחת מהגלידריות הטובות של ברלין, עומדים בתור הארוך בסבלנות, והתוצאה בהחלט משתלמת.
חזרה למלון, במטרו ובחשמלית, יום ראשון ארוך ומתיש, מסתיים אחרי חצות, יום חדש ומלא ריגושים מצפה לנו מחר.
וכאן ברצוני לחזור ולספר על כלי נפלא שגיליתיו רק לאחרונה ומשמש כעזר נהדר לניווט, איתור אמצעי תחבורה, ולוחות זמנים. זהו כמובן אתר Google maps. אני כאזרח ותיק לא מחובר כל כך לאמצעי המודרנה הנפלאים ועדיין מסתובב עם מפות ומדריכי תיירים. הצעירים לעומת זאת מסתפקים באתר המפות הנהדר וברשת האינטרנט כסיוע נוסף, לבחירת מסעדות, בתי מלון וכד'. אתן רק דוגמא אחת לסיוע של התוכנה. הטיסה שלנו חזרה נקבעה ליום ושעה מסויימים, אז נכנסתי לתוכנת Google maps, הגדרתי את היום והשעה בה אני מעוניין להגיע, וקיבלתי תוכנית מסע ברורה שאיפשרה לי להגיע בזמן הנכון וביעילות מקסימלית אל נמל התעופה.
אז מה רואים בצילום:
4 אופציות שונות לנסיעה כולל, שעת יציאה מהמלון ומשך הזמן הנדרש לנסיעה. אני בוחרים באופציה הראשונה שאומרת לנו כך:
לך 190 מטר לתחנת החשמלית M4
סע 3 תחנות לכיוון רחוב ZING
עלה לתחתית S9 לכיוון נמל התעופה
רד לאחר 13 תחנות ונסיעה של כ 34 דקות
צעד כ220 מטר ותגיע אל היעד.
מדהים, נכון?