לפרק הקודם לחץ כאן
היום התשיעי – 1 במרס לאחר ארוחת בוקר טובה, די בצער נפרדים ממלון 98 acres resort, בנוף הררי הירוק ומחדרינו הצופים אל Little adams peak.
היעד הראשון הוא מפלי Ravana, המפלים הגבוהים, מהווים אתר תיירות מוכר וחשוב, גם עקב היותם מעורבים במיתולוגיה ההודית, בסיפור הרמאינה, כאן הוסתרה הנסיכה סיטה אשתו של ראמה שנחטפה ע”י השד ראוונה. נישנטה המדריך מספר שקיימת תנועת תיירות ערה מאוד מהודו לסרילנקה בעקבות סיפורי המיתולוגיה ההודית. בהמשך הדרך נגיע ליעד תיירותי נוסף עבור התיירים מהודו, הר שלם שהגיע בטיסה מהודו ונחת ליד Galle.
המקום מהווה יעד לטיולי תלמידים, וכאן בצילום קבוצת תלמידות מוסלמיות. כאמור 9 אחוז מתושבי סרילנקה הם מוסלמים. צילומים הכרחיים ליד המפלים שאינם בשיא הזרימה, זו העונה היבשה.
באזור הרבה קופים, נראה שנהנים מהשפע שנופל עליהם עקב ביקור התיירים, דוכני הפרי וכדומה.
ממשיכים בנסיעה לכיוון Yala, לנישנטה המדריך חשוב להכיר לנו את החי והצומח והוא עוצר ליד עץ תמרהינד, להראות לנו את פירותיו שגדלים בתרמילים.
וכשהוא רואה בחצר ממול אשה אוספת תפוחי בר הוא מבקש ממנה לתרום פרי אחד לטובת התיירים הסקרנים.
מראה הפרי מבפנים אינו מלבב במיוחד אבל טעמו לא רע, ואם מתגברים על המראה הלא אסטטי אפשר להנות ממנו כמו מממרח תמרים.
בהמשך הדרך עדר באפלו, נהנים מהעשב הצומח.
פנינו מועדות למלון THe wild heaven הממוקם ליד Tissamaharama בין אגמי מים, אחד מהם בצילום.
המלון נעים ונחמד עם בריכת שחיה גדולה. הגענו לאזור בגלל שבתכנית המקורית היה מתוכנן ספארי בYala national park. לאחר הביקור המוצלח (באמת) בשמורת Minneriya national park, החלטנו לותר על ההזדמנות לצפות מרחוק בנמר, תמורת סכום לא קטן, ולחפש משהו אחר לעשות בסביבה.
הבחירה נפלה על ביקור באחד מהמקדשים ההינדים הגדולים באזור בזמן טקס הפוג'ה. בסרילנקה שרובה בודהיסטית, כ10 אחוז מהאוכלוסיה מאמינים בהינדואיזם, ובכל קומפלקס של מקדשים תמיד ימצאו בכפיפה אחת מקדש בודהיסטי עם מקדש הינדי. למדנו שלמקדש בודהיסטי מספר מאפיינים ביניהם הימצאות מקדש, סטופה, בית ספר ועץ בניאן.
לאחר ביקור קצר במקדש הבודהיסטי ממשיכים למקדש הינדי גדול הגובל עם המקדש הקודם.
נכחנו בטקס פוג'ה שלא הרשים אותנו כמו הטקסים ברישיקש, היה מעניין לראות אנשים המגיעים מרחוק ונכנסים לאקסטזה בחצר המקדש,
או מנפצים קוקוס בוער לאחר תפילה מעומק הלב.
על הגדר בדים עם בקשות, תפילות לאלים .
בחצר המקדש ההינדי עדר קטן של פרות קדושות.
היום העשירי – 2 במרס נפרדים מהמלון החביב ויוצאים לכיוון יער הגשם Sinharaja Forest reserve. בדרך פסל בודהה ענק ומתחתיו קהל גדול מקשיב לדרשה.
מלון Bedda eco cotage מיוחד מאוד. 2 מבני עץ בכל אחד מהם חדר אחד בלבד על שפת הנהר Nilwala ganga. אנחנו והטבע לבד.
ליער הגשם יש מספר כניסות אפשריות. לא ברור לנו מדוע נבחרה כניסה זו. המלון מתאם עבורנו את הכניסה ואת הסייר שילווה אותנו (35 דולר לאדם) ויצביע בפנינו על מסתורי היער שלא ימהרו להתגלות בפנינו. תחילה נוסעים כשעה ברכב של המלון, הדרך שהייתה סבירה הופכת לדרך משובשת מאוד, כך שניתן להבין מדוע הרכב הקבוע בו אנו מטיילים אינו מסיע אותנו. בנקודת העצירה פוגשים את הסייר שלנו ו2 טוקטוקים שמסיעים אותנו, במסלול משובש מאוד וכמעט לא עביר ,לנקודת ההתחלה של מסלול היער Sinharaja Forest. להבנתנו ניתן להיכנס ליער בתשלום של מספר דולרים בודדים ללא מלווה, צריך לשקול טוב, איך להגיע לנקודת ההתחלה ואיך לטייל בלי לטעות.
סינהרג'ה משמרת יער גשם כנראה מן הבודדים שנותרו בסרילנקה, עציה צומחים לגובה רב ולכן היא מוצלת ויש בה מגוון ביולוגי עשיר, שאנחנו זכינו לראות מעט ממנו בזכות הסייר שהתלווה אלינו.
משך המסלול כשעתיים, הלוך ושוב באותו מסלול,
חוצים מעט מעברי מים קטנים על גשרים רעועיים. ביער חיים תושבים מקומיים ומעבר הטוסטוסים די מפריע לשלווה. לדברי המדריך בונים להם כביש עוקף כדי שלא יפריעו את שלוות היער וכדי שלא ייכנסו ליער ויחטבו עצים.
פטריות
הסייר מצביע על נחש Green viper וממליץ להתקרב בזהירות משום שהוא ארסי ומסוכן
רב נדל מתכרבל בכף ידו של הסייר
לפני שיוצאים לסיור ביער מבצע הסייר טקס רב רושם של מריחת כמות גדולה של מלח בישול על נעלינו כשהמטרה היא למנוע מהעלוקות המצויות ביער לטפס עלינו ולינוק מדמנו. אחר כך מסביר הסייר שהעלוקות נמצאות במקומות לחים יותר, כגון ליד המפלים, וכשאנחנו מגיעים לאזור הוא מוצא אותן ללא קושי ומדגים כיצד אינן יונקות מדמו בגלל כמות המלח שנמצאת על ידו. העלוקות זכורות לנו ולא לטובה מהטרק בנפאל כאן
הגענו למפלים, הצטלמו טבלנו וחזרנו אל נקודת ההתחלה, משם בשני הטוקטוקים אל הרכב ונסיעה חזרה למלוננו שביער על שפת הנהר. ארוחת הערב מוגשת לנו למרפסת, ואנו סועדים על רקע קולות היער.
בדרך למלון שקיעה מרהיבה, חבל שלא עצרנו לצלם, האמנו שנראה עוד כמוה בימים הבאים.
היום ה11 – 3 במרס ארוחת הבוקר מוגשת במרפסת על גדת הנהר. יוצאים לדרך לכיוון Mirissa העיר בה נשהה 3 לילות במלון Paradise beach. לפני מיריסה נוסעים למקום הקרוי Blow hall, נקודה על שפת הים בה נשברים הגלים בתוך מנהרה ובתנאים מסויימים מתיזים לגובה רב.
ומשם לעבר הסלעים
אנחנו לא זכינו למופע מרהיב במיוחד, וזה המקסימום שהצליחה עדשת המצלמה לתפוס.
משם נסיעה למיריסה לנופשון המתוכנן. על כך ועל הביקור בבנטוטה ובקולומבו כאן.