לקראת הטיול הגדול באיטליה התחלתי לבשל אוכל איטלקי, פשוט אמנם, אבל מאוד מהנה. ברשומה הקודמת צירפתי מתכון לפיצה מצויינת, והפעם נתוודע לפריטטה, היא החביתה הגדושה בירק ועובייה כעובי כף היד. כשהיינו לאחרונה ברומא, הייתה ניצבת במזנון חביתה עבה ונוראית בטעמה כנראה שהתכוונו להכין פריטטה, ואני מדי יום נהגתי לדגום, במחשבה שאולי הפעם זה יצליח. לאחרונה, באחת מהתוכניות המצוינות של ערוץ הטיול בישלו מול עינינו חביתה מופלאה גדושה בירק ועשבי תיבול.

הפריטטה בניגוד לאומלט מכילה בתוכה את תערובת הביצים והירקות ומוגשת למספר סועדים ולא לסועד אחד.

נדלקתי והכנתי. ולהלן המתכון.

מרכיבים:

5 ביצים גדולות

בצל

עגבניה פרוסה, עגבניה קצוצה, 4 עגבניות שרי

פטריות שמפיניון

קישוא פרוס

תבליני גן, עירית, בזיליקום, אורגנו

מלח גס, פפריקה

גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה בכ4 כפות שמן זית

מוסיפים את הקישואים, ומערבבים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים זמן קצר, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת השרי ומטגנים עד לאידוי הנוזלים, מוסיפים את עשבי התיבול, מלח גס ופפריקה, מטגנים קלות ומכבים. מצננים בקערה אחרת.

לאחר שמצננים בודקים תיבול ומוסיפים לפי הצורך מלח ופלפל. מוסיפים את הביצים, קצת גבינת פרמזן מגורדת ומערבבים.

כדי לקבל פריטטה יפה במיוחד כדאי לטגן את העגבניה הפרוסה משני צידיה בכ4 כפות שמן נוספות

לאחר הטיגון שופכים בזהירות את התערובת לתוך המחבת מטגנים כ5 דקות על אש בינונית, כשהתחתית נראית מטוגנת דיה, מכניסים את המחבת לתוך התנור, במצב גריל (רצוי שידית המחבת תישאר בחוץ)

לאחר שהזהיבה דיה, הופכים את החביתה לתוך צלחת, כך שהצד המקושט בעגבניות כלפי מעלה.

מגישים בלווית סלט ירקות טרי וגבינות טעימות

בתיאבון