ים המלח זכה להרבה מאד ביקורים השנה בזכות הקורונה. בכל הזדמנות טובה מבחינת מזג האוויר התייצבנו . ים המלח זה לא רק רביצה בחוף או בים יש הרבה אטרקציות להתלהב מהן. לפני שהחליטו כי ים המלח יהפוך ל"אי ירוק" ועדיין לא היינו מחוסנים, הגענו שלוש פעמים באותו השבוע יום כן ויום לא ויום למה לא (ללא לינה). ליום הולדתי בתחילת אפריל בחרתי איך לא - בים המלח. ובחזור מאילת גם באפריל, שוב לצורך אתנחתא קלה מהנסיעה הארוכה מאילת - ים המלח זכה. וכעת ביולי בשיא החום - אנטרקטיקה? מה פתאם - רק ים המלח.
מה מושך אותי לים המלח כמו מגנט?
הצבעים השונים מותירים אותי ללא מילים הם משתנים בכל שעה משעות היום.
שני הצילומים מהקומה ה-17 במלון דיויד מהמרפסת שלא האמנתי כי אצליח לשקף את המראות בנייד. בפעם זו הגענו בזכות הופעות שוות של ששי קשת, ירדנה ארזי ויהורם גאון שלא נס ליחם , וקומיקאית שרה שמיר שעשתה לנו מסאג' לבטן ולנשמה והצחיקה אותנו מאד שצחקתי ובכיתי בה בעת.
זריחות מדהימות
לצפות בזריחות מרהיבות בשעות שאפילו התרנגולות אינן מקרקרות. שאפילו הציפורים אינן מצייצות. אבל השקט הזה והצבעים הרכים שצבעי סגול או כתום, כאשר רואים את השמש מציצה מעבר להרי מואב מטעינים אותי באנרגיות חדשות.
לצפות בהשתקפות קרני השמש כמו זרקור בתוך מי ים המלח מלהיבים אותי.
צילמתי ממלון הרודס ביום הולדתי 2.4
כשהשמש שולחת קרניים ראשונות ושובל של אש במים
לצפות בציפורים
הטריסטרמיות מים המלח נאחזות בשרשרת שמעלה אותם למעלה אל מקור המים עבורם. הן כל כך חכמות שמוצאות את הפתח המאפשר לשתות . הן נאבקות מי ישיג יותר מי שתייה טובים.
הליכות בוקר לאורך הטיילת
הזדמנות להתחיל את היום עם אנרגיות וחיוניות, לצפות במצוקים של ים המלח הנצבעים כתום ובהשתקפויות המלונות במי הים הטורקיזים או ירקרקים תלוי בזווית שקרני השמש נשברות.
כשהרוח אינה נושבת מי הים רגועים וההשתקפות נראית בשעות הבוקר מושלמת
לעת שקיעה
זריחה ביום שרבי
טיילת חדשה במפלס עליון מזו הצמודה לים , שהיא גם שביל לאופניים. הטיילת הינה עם מצפורים יפים , עם ספסלים לשבת וליהנות מהשלווה , לצפות בפטריות הרבות שהתרבו.
לעתים גם כוסית יין מוסיפה לאווירה כשברקע הפטריות
גבישי מלח ופטריות
שבע פטריות בשרשרת שאם תצלמו אותן עם רחפן מלמעלה המראה יהיה יפה שבעתיים.
אם תצלמו ממעל תבחינו בגבישים . מאחר והפטריות למרות מראן הפריך הן חדות וקשות , יש להצטייד בנעליים כדי לעלות עליהן.
את אלו צילמתי סמוך למלון הרודס.
פסלי מלח במועצה אזורית תמר
הוראות הגעה: ליורדים מערד לכיוון ים המלח, פונים ימינה ולמטה בירידה הראשונה. במעגל התנועה הראשון פונים ימינה. משמאלכם בית ספר שעל גדרותיו תלויים פסלי אופניים. נוסעים עד סוף הכביש לכיוון הים ומימינכם הפסלים.
בוייז: מועצה אזורית תמר ים המלח.
היכל התרבות של הטבע - מצדה
לנוסעים לכיוון מצדה (לחץ) , ככל שמתקרבים הגוש הגדול של מצדה מביט עלינו ונדמה כהר גבוה בצבע חום-חמרה. רגע לפני שמגיעים אליו, בצד ימין תבחינו בשלט מסלע חוואר לבן - היכל התרבות של הטבע. כאן מתקיימים מופעים גדולים של מועצת התמר, אבל אנו הגענו בצהרי היום ורק רצינו להתפעל מהקניון שנוצר שם. אם עולים למעלה המראה של ים המלח מפעים. בנוסף תספגו גם הצצה לעבר רחוק מרשים.
היכל התרבות של הטבע מתחתיו
פרחי הבר
פרחי בר צבעוניים בשלל צבעים צצים בין פברואר לאפריל. השניים הראשונים מצאתי בשולי הכביש סמוך להיכל התרבות של הטבע. לפני שנתיים גיליתי אותם מול אבנת לכיוון הים ולכיוון גב ההר.
חומעה ורודה (לחץ)
סמוך לקניון "עין התכלת" מול המסעדה המקסיקאית, פגשתי פריחה של
תפוח סדום או בשמו הנוסף פתילת המדבר הגדולה (תלחצו ותקראו אגדה מקסימה)
אדניום נפוח ליד מלון גנים ים המלח פריחה בסוף מרץ
עכנאי יהודה סמוך לאבנת
שמורת טבע נחל דוד
לפני שנים הגענו לשמורת נחל דוד (לחץ) ב-8.00 בבוקר ומצאנו שם יעלים מימין לכביש הכניסה לפני מרכז המבקרים . הפעם הגענו בשעת צהרים . מסלול הליכה בחום - לא בא בחשבון. לפתע הבחנתי ממש באותו המקום במשפחה נפלאה . לתשומת ליבכם בצד שמאל של התמונה ליעל יש קרניים . מעניין לקרוא את הכתבה על היעל הנובי והתרבותו לאחר שכמעט הוכחד . האביב היא תקופה הפוריות והזיווג. מה אוכלים ? בעיקר עשב!!! מתוך כתבת "מסע" (לחץ).
♦♦♦ לתשומת לבכם ♦♦♦ כי היום קיים מסלול המחבר את נחל דוד עם נחל דרגות ועם העתיקות . כרטיס הכניסה מתאים לביקור בשלושתם לאותו היום. כמו-כן, מאז תקופת הקורונה יש להרשם מראש לפני הגיעכם לשמורות הטבע בארץ.
כמו בכל משפחה לעתים מתלטפים
ולעתים מתקוטטים
לא ברור על מה רבו אבל זה היה רציני . הם רצו אחד לעברו של השני בכל הכוח עד שנפרדו והמשיכו עם כל המשפחה לדרכם
מצפורים
המצפורים הקיימים היום בארץ שווים לעתים סטייה קטנה מהדרך, כדי לצפות בנוף מדהים. לעתים המצפורים מושקעים ולעתים הם רק חנייה בשולי הדרך.
♥♥♥מניסיוני כל עצירה כזו שווה זהב ♥♥♥
מצפור מואב
הרבה פעמים חלפתי על פני ערד בדרכי לים המלח, אך רוב הפעמים לא נסעתי למצפה מואב המדהים. השנה בפברואר בחרתי לנסוע ביום קריר, שרוח עזה וקרירה כמעט העיפה אותנו מהמצפור למטה. התעטפתי היטב ועדיין היה קר, אך המראות היפים של הרי מואב, ים המלח הטורקיז ומדבר יהודה היו תפאורה נהדרת שהשכיחה במעט את הקור.
בוייז: יש לרשום מצפור מואב.
יגאל תומרקין פיסל את הפסל הנ"ל שהוא סוג של רכב ימי או מטוס כל אחד לפי דמיונו. הפסל הוצב ב-1968 לזכרו של מבצע לוט במלחמת השחרור. הפסל מאד הרשים אותי והבטתי עליו מכל הזוויות ומכל זווית נראה שונה ומיוחד. שביל ארוך ומעט מפותל המסומן בירוק מוביל אליו ולהמשך תצפית , אבל לפני היציאה לדרך כדאי שתנוחו על ספסל הסלפי, שתאגרו מעט כוחות.
הנוף המדברי ממש משגע, כאילו שזור בחוטי זהב
השמש מבליחה מדי פעם מבעד לעננים כשהרוח מצליחה לפזרם מעט
תצפית "שער אל המדבר"
דרך עפר נוספת מובילה מימין הספסל סלפי עד תצפית זו שמשקיפה אל מדבר מואב המרהיב מזווית נוספת. הרוח העזה שנשבה לא הותירה לנו ברירה אלא לוותר על ההליכה לשם. הפסל של ישראל הדני, פסל שמתנשא לגובה של 8 מ' צבוע באדום מרשים ומבקש לצלם את הנוף דרכו. זה הזכיר לי גם את עבודתו המרשימה של ישראל הדני - בפארק הדסה המגדלים הגבוהים בכניסה לבאר שבע.
מצפור מצד זוהר
בירידה לים המלח מערד על כביש 31, תבחינו משמאלכם במצפורים המשקיפים על מצד זוהר, שבכל פעם אני מתפעלת מיופיו, ממירקמו, מצורותיו ומגווניו.
תצפיות מעין בוקק לקליה
בדרך המתפתלת מעין בוקק צפונה לכיוון קליה תבחינו מימינכם במספר הרחבות לתצפית . עיצרו בהן כי לעיתים לא רק תופתעו מהנוף אלא גם איך המקומות הופכים ללוקיישן מיוחד להודעה על מועד החתונה
הנוף שצולם בנייד מהתצפית
רק תדעו שיש לנו ארץ נהדרת.
בשעות אחר הצהרים הרי מואב מעבר לים, בממלכת ירדן, נצבעים באדמדם ומשתקפים בים.
תצפיות על ארץ הבולענים.
הבולענים הנם מכת מדינה. בשטחי ים המלח נפערים בורות בולענים בשטחים נרחבים, במיוחד באזור עין גדי וצפונה , חלקם קרוב לכפר שלם, חוף מינרל ועד קליה. הבולענים יוצרים לעתים מראות נוף מרהיבים. צילמתי אותם בנייד מהתצפיות, אך אם אתם מצויידים ברחפנים המבט ממעוף הציפור מרהיב. בעין גדי אפילו החליטו להפוך את הרעה החולה לפארק בולענים לתיירים. כתבה אינטראקטיבית עם סרטונים ומבט מרחפנים תוכלו למצוא בכתבה מעיתון הארץ כאן - ממליצה לקרוא ולצפות!!!
🛑🛑🛑אזהרה🛑🛑🛑
אין ללכת לבולענים ללא מדריך מנוסה שמכיר את השטח שמשתנה מעת לעת. זה מסוכן מאד!!!
צילמתי בנייד וזה נראה כאילו מטאורים שנחתו מהשמיים פערו בורות.
לעתים הבולען מתמלא במים להלן צילום שלי ממצלמת הקנון
וכך זה נראה מרחפן שהצלם המוכשר יגאל דקל צילם. הוא חברו של אורי גלר שגם הכיר בינינו - תודו שהצילומים מעלפים!!!
ציורי קיר ואומנות רחוב
מול קניון עין התכלת אם תגיעו בשעה מוקדמת לפני שהחנויות נפתחות וכמעט אין מכוניות חונות, תוכלו להנות מציורי הקיר היפים הניצבים שם.
עוד ציורי קיר רבים תוכלו למצוא במבנים הנטושים שבקליה שם תוכלו למצוא את התערוכה הידועה בשם גלריה 430- עליה כתבתי בכתבה על ים המלח מתייבש וצילומי הקיר מקליה.(לחץ).
גם בערד ברובע האומנים תוכלו למצוא הרבה ציורי קיר.
לעתים די להביט בצידי הכביש אולי תמצאו כמוני הפתעות.
כאן גמלים על כביש 31 היורד מערד לים המלח.
מלונות
להלן המלונות שלנו בהם בחודשים האחרונים ואהבנו. מסודר לפי ההתלהבות מהשירות, מהעיצוב, נקיון, מזון, קיומה של חנייה ונוחות. ארוחות הבוקר היו טעימות בכולם.
מלון הרודס מדורג 5 כוכבים - שם חגגתי את יום הולדתי בראשית אפריל. מלון שבעברו היה מלון הילטון ושופץ. מלון מהודר בפנימיותו עם עיצוב פנים נפלא, עם חוף נהדר. קבלת פנים של שני זמרים בתלבושת . אולם חדר אוכל מרווח ופינות נהדרות לקריאה, לפסנתר ואפילו לתפילה. מעוצב בטוב טעם וחוף פרטי.
מלון ישרוטל גנים מלון מדורג 4 כוכבים שלנו בו פעמיים. פעם אחת ביום הראשון לאחר שפתחו את הסגר האחרון בתקופת הקורונה ופעם אחת לפני פרוץ הקורונה. הצפיפות בחדר האוכל בתקופה של אחרי הקורונה , אפילו שהיינו מחוסנים קצת צרמה לי. כדי להגיע לחוף ים המלח יש לחצות כביש. (זהו ביקורנו השלישי בו וכעת סגור לרגל שיפוצים עד אפריל)
מלון ספא קלאב ים המלח המלון שהתארחנו בדרכנו מאילת הביתה. עיצוב הפנים בסגנון מרוקאי משגע , שעל קירותיו תערוכת צילומים נהדרת של אורטל צבר מטיול במרוקו. להלן אחד הציורים שלה. החדרים אינם חדשים.
ארוחת ערב בגן עם ציפורים וחתולים בודדים אהבתי. מי בריכת הספא הפנימית היו רותחים. המלון אינו מקבל ילדים אלא מגיל 18 ומעלה. כדי להגיע לחוף יש לחצות כביש.
קניות - אזהרה!!!!
אם הגעתם לים המלח ושכחתם או נגמר לכם קרם שיזוף, או קרמים לפנים , לידיים או לרגליים, נעלי אצבע או כפכפים. גם בגדי ים או בגדי חוף - הכל תוכלו למצוא בקניון עין התכלת או עין קדם רק לתשומת לבכם שהחנייה לפני קניון זה שהוא גם החניה לפני הקניון החדש - קניון ים המלח - הינה בתשלום. אם לא שמתם לב לכך , כמונו, הקנס 100 ש"ח. באנו לתמוך בעסקים בקניית כפכפים וכובע ים ושילמנו על כך פי 2.5 בגלל תוספת הקנס😪 מועצת התמר תרוויח על הקנסות והעסקים יפסידו לקוחות והכנסות.!!!
בקניון החדש - קניון ים המלח תמצאו חנויות מותגים כמו קולומביה ועוד, חנויות הלבשה, הנעלה עם מחירים בהתאם. אני לא הייתי מבזבזת זמני על קניות כאן כשיש כל כך הרבה מה לראות אבל זו אני.
בלוג שאני ממליצה לקרוא של חברתי הבלוגרית איריס ס. קרסו על ים המלח והאטרקציות שביקרה.(לחץ)
כתבה שלי על חג האפיפניה, קאסר אל יהוד, דיר חג'לה ומנזר סנט ג'ורג' תוכלו לקרוא כאן.(לחץ)
כתבה חדשה שלי: על ביקור מעניין במרכז המבקרים החדשע"ש משה נובומייסקי (לחץ) שנפתח בחנוכה 2021. ממליצה בחום!!!
מבט על מנזר סנט ג'ורג' עליו תוכלו לקרוא בכתבה על חג האפיפניה לעיל
לסיכום:
ים המלח אינו רק בטן גב אלא גם הרבה מאד אופציות לבילוי מגוון שהעליתי בכתבה זו רק את חלקן מפאת קוצר היריעה. תמצאו גם מסלולי הליכה קלים וגם אתגריים. מסלולי הליכה בנחת לאורך החוף ומסלולי אופניים. ואפילו שייט בים המלח שטרם ניסיתי בגלל תקופת הקורונה. זה ימתין לטיול הבא.
עד אז אריבדרצ'י ים המלח♥♥♥
***********************************************************************************
אם נהניתם מילת תודה שתלחצו עליה יהיה נהדר, ותגובה תשמח אותי מאד.