הותרתי אתכם ישובים על מדרגות הרבנות בכתבה הקודמת (לחץ ) , אופס... על מדרגות הארמון כשאתם צופים למזרקה היפה מטה מזרקת CASTELLANIA הבנוייה מאבן שיש בעלת 12 פאות עם בריכת מים במרכזה, וברזי מים מעוצבים ממתכת שהמים ניגרים לתוכה . זו הכיכר המרכזית לאלו שנכנסים לעיר העתיקה דרך "שער הים". הכיכר הומה 24 שעות ביממה והיא כמו מגנט מנקזת לכאן תיירים רבים. אלו שכבר עייפו מהסיור הרגלי ואינם מעוניינים להכנס למסעדות היקרות סביב הכיכר לתת מזור לרגליהם, יושבים על מדרגות המבנה המרובע. צופים על המזרקה ועל האנשים הרבים החולפים על פניהם.
PALACE OF THE CASTALLAN
מבנה מרובע והמשכן מבנה בעל קשתות נבנה במאה ה-16 בעת התקופה הצלבנית ושימש כבית משפט לענייני מסחר. לאחר שהצלבנים גורשו ע"י העותומנים שונה ייעוד המבנה והפך לשוק דגים. לא לחינם צמוד למבנה שוכנת עד היום במבנה הצהוב מסעדת דגים. המבנה שופץ בתקופה האיטלקית. היום משמש לספרייה.
מסעדת הדגים במבנה הצהוב ומאחורי המבנה מציץ שער הים הידוע גם בשם שער סנטה קטרינה שהינו הכניסה המפורסמת
לעיר העתיקה עליו סיפרתי בפוסט הקודם.
מזרקת קאסטלנה במרכז
לכיכר זו מתנקזים שני רחובות חשובים האחד אריסטו והשני סוקרטס. רחוב אריסטו - אריסטוטלס מתחבר לכיכר הקדושים המעונים היהודים - PLATEIA EVRAION הרובע היהודי העתיק עם בית הכנסת , כנסיית גבירתנו מבורגוס ובהוספיס סנט קתרין. במרכז גם שם מזרקת שיש, סביבה חנויות למזכרות, טאברנות וציירי דיוקנאות. הרחוב השני סוקרטס בו חנויות רבות.
מציירי הדיוקנאות שאילו היה לי זמן הייתי יושבת שיציירו גם אותי אבל עלינו למהר.
הרחוב המתנקז לכיכר עם חנויות רבות בצפיפות גדולה שלא ברור מה יהיה עליהן כשהקורונה חיה ובועטת בעולם
מוזיאון הארכיאולוגיה
הגענו למבנה שלצערנו היה סגור אך האנשים שהמתינו בחוץ הבטיחו לנו שתיכף הוא נפתח וכך היה.
התפעלתי מאד מהמבנה אשר שימש בתחילתו כבית חולים לחולים ועניים בהתאם לרוח החמלה הנוצרית.
המבנה נבנה באמצע המאה ה-15 ע"י ההוספיטלרים. המבנה בן שתי קומות .כאשר נכנסים יש קשתות שמזכירות לי מייד את מבני אולמות האבירים בעכו.
המבנה נפתח ומאחורי רפי ניתן להבחין באריה השואג
הקשתות היפות שמקבלות את פנינו כאשר פסל אריה מאחורי האדם שיוצא מהמבנה
גרם מדרגות נאה מעלה לקומה השנייה ופסיפסים מאד יפים וברורים מקבלים את פנינו
הפסיפסים הם מהתקופה ההלניסטית והם מהיפים שראיתי
בפנים פסלים מתקופת הכיבוש היווני והרומי ביניהם גם הפסל היפה של אפרודיטה רוחצת מהמאה ה-2 לפנה"ס שעוד נגיע לעתיקות בהמשך, תכשיטים שנמצאו בבתי קבורה בקמירוס וביאליסוס שהם מהתקופה ה-5-8 לפנה"ס!!! עוד במקום כלי חרס רבים ,מצבות וחפצים שונים.
רחוב האבירים - THE STREET OF THE KNIGHTS
הרחוב מרוצף בחלוקי נחל ולכן כדאי לנשים להגיע עם נעלי הליכה. הרחוב בכיוון זה בשיפוע קל כלפי מעלה. הרחוב זכה ע"י אונסקו כאתר מורשת עולמית. אני רק יכולה להתפעל מיופיו. בקומת הקרקע שיכנו את הסוסים ובקומה העליונה את האבירים, המגורים למעלה שימשו גם לכינוסים של האבירים. המבנים ניבנו בסגנון גותי.
הרחוב שבסופו ארמון ראשי המסדר גרנד מאסטרס
הארמון החל דרכו כארמון לאל השמש הליוס. בהמשך השנים היה מצודה ביזנטית במאה ה-7 לספירה. במאה ה-14 שימש כמרכז מינהלתי של מסדר האבירים - במאה ה-14. בשנת 1850 פיצוץ דינמיט החריבו. בתקופת השלטון האיטלקי נבנה מחדש כדי לשמש מקום מושבו של המושל האיטלקי. לכבודו הוסיפו רצפות פסיפס, ציורי קיר וגרמי מדרגות. כיום משמש לתערוכות בקומת הקרקע המוקדשות לעיר רודוס. כיון שכבר עייפתי מההליכות הארוכות ליום זה ודרכנו חזרה לחנייה עוד רחוקה, נאלצנו להותיר מקום זה לביקור הבא ברודוס אבל אתם לא תוותרו.
חלפנו בהליכתנו על פני המבנה היפה שצילמתי מטה
והגענו לכיכר סימי - כיכר רחבה שבמרכזה מבנה שמזכיר לי באר ועליו ניצב עמוד.
רגע לפני שפסענו לתוך הכיכר הבחנתי משמאלי במבנה של
הגלריה הלאומית של רודוס לאומנות
לא נכנסתי כבר לגלריה זו של אומנים יווניים ובטריפאדוייזר קראתי חוות דעת מאכזבות בחלקן. לו היה לי זמן הייתי מציצה לגלריה זו. בכל מקרה המבנה יפיפה.
לאחר שנכנסנו כבר לכיכר סימי תוכלו להבחין במבנה מימין שצמוד אליו משמאלו חורבות
מקדש אפרודיטה
את אפרודיטה עצמה כאמור תוכלו למצוא במוזיאון הארכיאולוגי.
לא בדיוק עצמה אלא פסל בדמותה.
המקדש היה מקדש דורי שהוקדש לאפרודיטה שהיתה אלת האהבה והיופי. לפני החורבות תוכלו לצפות בתרשים עם הסבר גם באנגלית
בדרך ליציאה מהשער ARSENAL GATE או TARSANAS הבחנתי בשוקת יפיפייה
השער נמצא לא הרחק ממקדש אפרודיטה ושמו ארסנל ניתן לו כי בתקופה שהיו כאן אבירים שימש כדי להגיע לאוניות ולפרוק מעליהן את כלי הנשק - הרובים ויתר ההצטיידות הצבאית. מן הסתם היו גם צמאים ולכן זכינו לסביל היפה.
אולי שימש גם לסוסים להשקייה עליהם טענו את ציוד הלחימה.
שער ארסנל הינו שער יפה שמבחינים בעיטור למעלה גם בחרכי ירי להגנה על העיר העתיקה. היום היתרון שלו שהוא מאפשר תנועת כלי רכב.
שער נוסף סמוך לכיכר סימי - שער החירות או ELEFTHERIAS GATE
גם דרך שער זה יש אפשרות לתנועת כלי רכב והוא מוביל ימינה הישר לנמל מנדרקי. הוא נקרא בשם זה כיון שהאיטלקים הם אלו שבנו אותו והחשיבו עצמם כמשחררי רודוס.
שבנו רגלית לאורך החומות לכיוון מגרש החנייה של הנמל כשבדרך עצרנו להצטלם עם פסל הדולפינים המשקיף יפה על העיר.
נסענו לשער ST. JOHN או שער KOSKINOU או בקיצור KOKKINO = השער האדום
השער הנוסף נבנה ע"י סנט ג'ון להגן על השער הפנימי מפני פולשים . כאן ניתן לראות כמה מוגנת העיר שמזכירה לי את קיסריה. גשר ארוך מעל חפיר שבו זורמים מים, המתרומם כאשר אוייבים רוצים לחדור לעיר. חומות גבוהות עם חרכי ירי, דלת אדומה שלפי המסופר נהייתה אדומה מכל החיילים שהוקז כאן דמם.
שער סנט ג'ון והגשר לפניו.
העיטור באבן מעל שער הכניסה
מצד שמאל לכניסה ניתן להתרשם מגובה ועוצמת החומות
שערים נוספים וגשר נוסף מוביל לכניסה פנימה לעיר העתיקה
לאחר כל המיגונים מהאוייבים הצלחנו להכנס פנימה
פנינו שמאלה וימינה והתלהבנו מהבנייה העתיקה פגשנו סרקופג ואת התנור בצד שמאל אם אני מזהה נכון
כנראה שגם ברודוס אוהבים חתולים כי מצאתי את ציור הקיר הזה עם דמות חתול וחנות ליד עם מוצרים שעליהם מצויירים חתולים. ויוה רודוס!!!
הדלת החומה אדמדמה שעליה הותז דמם של חיילים רבים שניסו לחדור לעיר. דלת ימי ביניימית כבדה שמעניין לראותה.
טיפ: כדי לנווט בעיר העתיקה בקלות כדאי להוריד את האפליקציה הבאה שלי לא היתה בעת הטיול ולכן פספסתי שני שערים יפים .
נסיעת האימה בתוך העיר העתיקה שהוייז השתגע
כשסיימנו לבקר בשער סנט ג'ון השעה היתה מוקדמת ורצינו להנות עוד קצת מהעיר. דרומה משער הים הבחנתי בכביש הפונה ימינה ורכב שנסע לפנינו נכנס ואנו אחריו. שמנו לניווט את ארמון האבירים והיינו בטוחים שהוייז יוביל אותנו בבטחה ליעד. כך מתחילים את הנסיעה.
בדרך נהנים מהמבנים שבחלקם ישנים ובחלקם משופצים
הדרך נהיית צרה מרגע לרגע , הקירות תיכף סוגרים על המכונית ועלינו, והוייז מורה לנו להמשיך לנסוע ישר. מה??? השתגע???
עד שאנו מבינים שאין מצב להמשיך ישר כי תיכף נגרד את המכונית השכורה ונשלם בקנס. אבל גם אין מצב להסתובב שם. רפי מתחיל בנסיעת רוורס רק שמגיעים למקום שרכב החליט להחנות לאחר שעברנו את המקום. אנשים שראו את מצוקתנו התחילו לכוון אותנו איך לעקוף, מצאו את בעל הרכב והזיז קצת את הרכב שנוכל לעבור.
לאחר שהצלחנו להחלץ רפי פסק חד משמעית - הישר למלון אני לא נוהג כאן יותר!!!
וכך הסתיים לנו הטיול.
למחרת שדה התעופה וטסנו הביתה לאחר שבוע שכולו הנאה.
כעת אני ממתינה לפעם הבאה לבקר במקומות שלא הספקנו בפעם הזאת. שבוע לא הספיק!!!
קניות תשאלו?
בוודאי ידוע לכם שאני לא אשת קניות. רכישות מגנטים, מזכרת קטנה וזהו. אבל מצאתי כמה דברים עבורכם: בגדים צבעוניים וגם רק שחור לבן.
החתול אינו למכירה שרשאות מקוריות ומזכרות.
זהו מספיק!!! אתם במשקל עודף !!!
גם מגנט קטן עבורי - לא מגיע לי?
לכתבה הראשונה על רודוס עם טיול סביב האי- מה עושים באי שהשמש עולה מן הים? (לחץ)