איך להכין טיול מצויין מא' ועד ת'!!!

תמונה ראשית עבור: איך להכין טיול מצויין מא' ועד ת'!!!
שדה התעופה במדריד

הבוקר שאל אותי ידיד שלי איך אני מכינה טיול מא'-ת'?

נדהמתי שאחרי שנסע כבר מספר טיולים בעולם הוא אינו יודע כיצד להכין טיול מצויין.

ואז ירד לי האסימון שאולי ישנם עוד כמה מטיילים שאינם מכירים את המלאכה.

איני מתיימרת לספר לכם את הכל, כי בכל זאת זה גם עניין של ניסוי וטעייה. עניין של טעם ותחומי עניין בחיים.

מה שמתאים לזוג לא בהכרח מתאים למשפחה או בטיול סולו לבד.

אנסה למצוא את המרכיבים שעובדים אצלי ובטוחה אני שיצליח גם לכם. (ההנאה בהכנה מובטחת לכם).

אפשר להשוות טיול לאפיית עוגה. שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים

מכניסים לתנור לזמן מסויים ולבסוף זוכים לעוגה מעשה ידיכם להתפאר yes

כמובן אם לא שכחתם ונשרפה לכם בתנור.sad

כך גם הטיול. מורכב מאין ספור מרכיבים , אותו מעלים בוורד או באקסל כל אחד ע”פ נוחותו.

ולבסוף יוצאים לדרך.

***לתשומת ליבכם הכתבה נכתבה לפני עידן הקורונה מאז נוספו הנחיות נוספות***

מחוף הרצליה

רגע רגע לאן אצה לכם הדרך?

ראשית כדאי לקנות ספרים מתאימים ליעד אותו רוצים לבקר. אפשר להכנס למטייל או לממסי או להזמין ב- book depository שהמשלוח בה חינם (נירית תודה על הטיפ) ,באמזון או בכל רשת אחרת. אני מעדיפה להכנס לחנות. לפתוח כמה ספרים ולעלעל בהם כדי לבחור אחד או שניים שיועילו.

ישנם ספרים בסגנון ספרי מישלן לפי א-ב, ולאחרונה לפי איזורים גם, וישנם ספרים שמתארים מסלולים כאשר אפשר להתחבר לחלק מהמסלול המתואר. אני בוחרת גם וגם.

יש יאמרו שהכל כבר קיים היום באינטרנט וזה נכון אבל אני אוהבת לקרוא ספר למרקר לי מה שאהבתי.

לקרוא בלמטייל או ברשת את הכתבות והבלוגים של אחרים שנסעו ליעד שאני נוסעת ולהתרשם ממה שהם ראו ואהבו. לקרוא ספרים המתקשרים למדינה אליה נוסעים שמכניסים לאוירה וגם למקומות שנבקר.

לקרוא את הכתבות של גילי חסקין, GO TRAVEL, סיגלית בר – BAR TRAVEL.

להעזר באתר TRIPADVISOR בו תוכלו למצוא מידע רב על אתרים ביעד שבחרתם.

לצפות בסרטים ביוטיוב על המקומות ליעד הנכסף כי אין כמו מראה עיניים.

להוריד מפה מהאינטרנט ולסמן עליה את המקומות שמצאו חן בעייני בשלב הזה.

בשלב הבא אני אוהבת לעבוד עם התוכנה של VIA MICHELIN. אני מתחילה לבדוק מקטעים מקטעים של נסיעה ביום אחד של לא יותר מ-250 ק”מ גג 300 ק”מ. כמובן אני מביאה בחשבון

את מקומות הביקור בכל אתר. באתר אני רושמת שיבחר בדרך נופית או באוטוסטרדה ע”פ רצוני.

ע”פ רוב אני רושמת דרכים נופיות צדדיות כדי להנות בנחת מהנוף. ויש לעיתים שאני מעוניינת להתקדם במסלול ועולה גם על אוטוסטרדה. (אוטוסטרדה במספר מדינות עולה כסף ולא מעט כך שיש לשים לב בכל מדינה)

במקביל אני עובדת גם עם GOOGLE MAP שם אני בודקת אם ישנם אתרים בדרך שיעניינו אותי.

בגוגל תמונות אני סוקרת את התמונות הקיימות ברשת. אם אני רואה משהו מלהיב אני מוסיפה אותו למפה (לוחצת על התמונה ולעיתים מגיעה גם לכתבה) ובמקביל גם לקובץ שאני יוצרת בוורד או באקסל. בקובץ עצמו אני מצרפת את התמונות שמצאתי כדי שתוך כדי טיול הם יזכירו לי ממה התלהבתי ושלא בטעות אוותר במהלך הטיול על אתר שהתכוונתי לבקר. לדוגמא שוק הדגים ב...

לינה

אחרי שסיימתי לסקור כך את כל המסלול שיצרתי , אני מחליטה מה יהיו מקומות הלינה ומחלקת לימים או נכון יותר ללילות.

הלינה כדאי שיהיה לה ערך מוסף ולא סתם מלון שממלא פונקציה של לינה. אני בוחרת מלון רצוי ליד מקווה מים כמו אגם, מפל, פיורד, נוף הררי או עמק ירוק יפה.

אחד לדוגמא בשוויץ.

אחד שמבעד לחלון בנורבגיה פותחים עיניים ורואים את הפיורד וההרים המשולגים

סגנון אחר שיהיה בעל ערך הסטורי כמו הפארדור הזה בליאון שמרגישים את דפי ההסטוריה מבין קירותיו.

או להרגיש כמו מלכים ורוזנים או נסיכים ונסיכות בפארדור בקואנקה שבספרד

או מלון שנפליג בחדר לסיפורי אלף לילה ולילה במרוקו בפס

ולעיתים גם צימר או חדר בתוך דירה (כאן ברומניה כשנתקענו בסופת שלג ומקומיים אירחו אותנו ) שאז יש אפשרות ליצור שיחה מעניינת עם המקומיים.

לטיול עם ילדים

כדאי לשקול לינה בקמפינג בין אם זה באוהל ובין אם זה בקרוואנים . הקמפינגים בדרך כלל ממוקמים במקומות טבע יפים, יש בהם פינת משחקים שנותנת אופציה טובה לילדים להשתולל ולהוציא אנרגיה, מפגש עם ילדים אחרים מהעולם. כשילדיי היו קטנים זו היתה הלינה במשפחתנו וזכורה לנו ולבנותינו כחוויה אדירה.

הלינה משפיעה מאד על החוויה ויכולה להרים או להוריד טיול.

מה אנו אוהבים? איזה אופי של טיול?

אני לדוגמא אוהבת בעיקר שמורות טבע,רצוי שמורות שאמצא בהן ציפורים, מדינות שהטבע הוא המוטיב העיקרי. כך ביקרתי בנורבגיה , איסלנד, דרום אפריקה, דרום אמריקה, זימבבואה ובוצואנה.

באיסלנד בלגונה הקרחונית יוקולסרלון - Jökulsárlón

בברזיל בשמורת הציפורים

הציפור הלאומית של איסלנד – הפאפינים שניתן למצאם במקומות רבים. אנו ביקרנו בשמורה בבורגפיורדור.

לא אבחל גם בשילוב של ערים בטיול כי אני מתלהבת מארכיטקטורה וסגנונות בנייה שונים.

פראג – כנסיית טין

אונדרטווסר בוינה

כשאמצא בעיר אחפש אירועים מיוחדים , מופעים מיוחדים לרבות פולקלור, חג דתי, קונצרטים, אופרות, מחול, פסטיבלים.

בבית העם בפראג

חתונות – שונות ממדינה למדינה והלבוש אף הוא שונה. כשאני מגיעה לעיר ורואה שמתקיימת חתונה אני מתקרבת ונפעמת מהאירוע. שוכחת לגמרי את הטיול ומתמקדת בצילום האירוע.

בפראג

כלה בסין בשנגחאי אדום זה הצבע המסורתי

חג הלחם והיין בולנסיה שבספרד בסוף מאי שנה שעברה והשנה מתקיים ביוני.

בלורד שבצרפת כל ערב בשעה 21.00 מצעד דתי מרגש

כמעט ואין טיול בו לא אחפש איזה מפל לרפואה. כך ראיתי בארה"ב וקנדה את מפלי ניאגרה. בארגנטינה וברזיל את מפלי האיגואסו, בזימבבואה את מפלי ויקטוריה , באיסלנד המפלים במשולש הזהב ועוד אינספור מפלים. גם בנורבגיה בחרתי בכביש שהיה זרוע מפלים. ומפלי הריין שמדהימים למרות שאינם גבוהים. כמעט שכחתי את שוויץ ומפליה ובמיוחד טרומלבך החבויים בסלע. אי אפשר לא להזכיר גם את קרואטיה עם שמורת פליטויצה המהממת עם המפלים היפים שלה.

מפלי איגואסו ברזיל

מפלי ויקטוריה זימבבואה

ואני עדיין מצפה למפגשים עם מפלים נוספים. איני בוחלת גם במפלים שבארצנו אע"פ שאינם משתווים לרשימה הנ”ל אבל אני מתמלאת גאוה שהם שלנו. אז ציר המפלים בגולן מומלץ בחורף.

אגמים קטנים ומיוחדים כמו אגם קומו, מאג'ורה באיטליה, אגם ברינץ בשוייץ, אגם גוסאו באוסטריה ,אגמי פליטויצה עם מי הטורקיז , אגם סקאדר במונטנגרו ועוד ועוד.

מפליטויצה – קרואטיה

אגם סקאדר מונטנגרו

אפרופו מים – צוקים על חוף ים הוא גם בילוי נהדר לזוג ולמשפחה עם ילדים

חוף לאס קתדרלאס בצפון ספרד

או החופים בדרום פורטוגל – אלגארב – PONTE DE PIEDADE

בכל טיול אני משתדלת לשלב מערת נטיפים יפה אחת לפחות. ראיתי רבות ואם אמנה כמה מהן, זה אינו אומר שאחרות אינן יפות לביקור. תעשו טובה לעצמכם בין אם אתם עם ילדים ובין אם אתם בזוג ואל תפספסו את היופי הטבעי הזה.

יצא לי לבקר במערת ממוט בארה"ב ומערת לוריי בפארק שננדואה, מערות בסלובקיה, בצרפת, בספרד, מערות פוסטוינה ושקוצי'אן בדרום מערב סלובניה אבל אל תאמרו שאני משוחדת שהכי יפה נמצאת בארצנו והיא מערת אבשלום – קטנה וקומפקטית.

אחת מיוחדת היתה בדרום סלובקיה – GOMBASEKA שנדמה כי אלהים שפך שם גלונים של צבע באי סדר מופתי.

אזהרה למתקשים בהליכה: לבדוק מראש אם המערה מתאימה לכושר הגופני שלכם. אני תמיד בודקת את מספר המדרגות. עד 500 מדרגות אני עדיין מצליחה אבל כשזה יותר מזה אני מוותרת.

לבדוק בעת ההכנה אילו כלי תחבורה שונים אפשר לשלב בטיול.כגון שייט באגמים ובנהרות ואיני מדברת כבר על ראפטינג שנועד לנועזים יותר, אבל מדי פעם להעיז ולמתוח את הגבולות, שמעלה את מפלס האדרנלין, נסיעה בסופר ג'יפים באיסלנד, שעשינו באיסלנד, לרכב על גמלים במרוקו, לנסוע בריקשות במזרח חווינו בסין, לעלות ברכבל להר לתצפית ומיטיבי לכת יכולים להעפיל רגלית.

מדרום אמריקה - תצפית מריאו דה ז'אניירו הר הסוכר

שייט לצפייה בלוויתנים באיסלנד וגם קצת דייג אנו בחרנו בדלביק אבל אפשר במקומות נוספים באיסלנד, בנורבגיה, בארה”ב ועוד. חוויה מרגשת למבוגרים ולילדים.

רכיבה על גמלים לצפייה בזריחה במרוקו

בסופר ג'יפ לאסקיה באיסלנד

הליכה בקניונים (ולא של קניות, אם כי גם זה חלק מהטיול - אצלי זה מינון נמוך מאד)

קניון טודרה במרוקו

הקניון המפורסם ביותר שהרשים אותי מאד הינו הגרנד קניון בארה"ב ואחריו הגלן קניון. באירופה האארה שלוחט , הגלטצ'ר שלוחט בשווייץ . תופעת הטבע של הקניון כשנחל או נהר מתחתרים בסלע ויוצרים להם נתיב הינה תופעה מדהימה וללכת בין צוקים אדירים המתנשאים לגבהים משני הצדדים זה לחוש את הטבע מקרוב.

גנים בוטניים

מי שאוהב פרחים כדאי לחפש בכל מדינה גן בוטני אחד או שניים ולשבץ במהלך הטיול. בכל עונה פורחים פרחים אחרים. הפריחה מרחיבה לי את הלב. גם צורות הגינון שונות מגן לגן.

המקום שהרשים אותי מאד היה גני מיינהאו בגלל פריחת הצבעונים היפה, גן בוטני יפה נוסף בברזיל בריאו דה ז'נירו, בדרבן בדרום אפריקה , גני בוצ'ארט ביקרתי שנה שעברה והם מדהימים. גני קוקנהוף בהולנד – אליהם טרם הגעתי והרשימה ארוכה

במיינהאו בחודש מאי פריחת צבעונים

בגן הבוטני בריאו דה ז'אנירו

מסעדות

בכל מדינה אני בודקת מהן המסעדות שארצה לסעוד בהן, מהו האוכל האופייני לאיזור ואחפש לטעום ממנו. גם הצד הקולינרי מספק ריגושים והפתעות לעיתים לחיוב ולעיתים לשלילה אבל זו גם בין היתר חוויה.

פינצ'וס בסן סבסטיאן בספרד

להתחשב בעונות השנה (טיפ של סביונית- תודה)

התחשבות בעונות השנה בתכנון טיול הינה קריטית כי מספר שעות היום בקיץ ארוך יותר ואפשר להספיק יותר לעומת היום הקצר יותר בחורף. מדינות לדוגמא דרום אמריקה היפוך של עונות השנה לעומת הארץ.

מזג האויר הסורר במדינה אליה נוסעים האם מתאים לכם. לבדוק עונה עדיפה יותר.

אם רוצים לחוות פריחות עונת האביב מתאימה יותר – לדוגמא פריחת הדובדבן ביפן

ואילו שלכת בסתיו.

תחבורה – השכרת רכב – תחבורה ציבורית

‏[לסוגייה זו לא רציתי להכנס בפוסט זה אלא לכתוב אולי כתבה מפורטת בעתיד.]

על קצה המזלג אביא את דבריה של ריקי שכתבה על כך בפורום משפחות ועל כך אודה לה!!!

בזמן התכנון צריך לבדוק אם יש צורך ברכב שכור או אפשר להסתפק בתחבורה ציבורית

אם זה רק טיול ערים ומעבר ביניהן צריך לבדוק זמני רכבות/אוטובוסים ועלותם ושילוב אופציה של טיסות מקשרות אם הן חוסכות זמן או כסף.

אם זו רק עיר אחת - לבדוק אמצעי תחבורה בתוך העיר, דרכי הגעה לאטרקציות המתוכננות ( ואולי לבחור מקום לינה בהתאם) וכן קיום כרטיסים תקופתיים שמוזילים את התחבורה.

אם צריך רכב שכור - להחליט באיזה גודל.

זה תלוי במספר הנוסעים, בסוג הטיול (מתגלגל או כוכב), בכמות המטען ובמרחקי הנסיעה

זה גם תלוי באיזור המטוייל - בדרום איטליה למשל עדיף רכב קטן יותר כי הכבישים צפופים. יש אזורים שעדיף בהם רכב 4X4.

אם מתוכננות כניסות לערים עם רכב גדול צריך לבדוק את נושא החניה. לעתים יש מגבלת גובה בחניונים תת קרקעיים ולתכנן בהתאם (חניוני חנה וסע, מיקום חניונים פתוחים וכד') .

למטיילים עם ילדים

לילדים קטנים אין סבלנות לנסיעות ארוכות ואין סבלנות לראות נופים מבעד לרכב לכן צריך להשתדל להתאים המסלול לגילו של הילד ולהתחשב ברצונותיו. לבצע תאום ציפיות עם הילדים.

ברכב להכין עבורם, חוברות צביעה, משחקי ילדים, הכל בהתאם לגילם.

קטנטנים אם תקחו אותם לגן שעשועים קטן זה יספיק לו.

לגדולים כדאי לשבץ כמה פארקים גדולים כמו פארק אירופה ופנטסילנד בגרמניה שגם אנו כמבוגרים נהננו שם, גרדהלנד באיטליה, יורודיסני פוטרוסקופ ואטריקס בצרפת, דיסנילנד בארה”ב , אפטלינג בהולנד.

משחקי כדורגל, מופעי אלילי נוער ולהצטייד בכרטיסים מראש.

פארקי חבלים אהובים על ילדים, מגלשות שאפילו עד ארצנו הגיעו במנרה. גני חיות אפשר למצוא בכל עיר שמכבדת את עצמה.

גם אקווריום ועולם הים הינם מקומות לבילוי של חצי יום עם ילדים שגם מבוגרים יהנו. האחרון שביקרתי בשנה שעברה היה בואלנסיה שבספרד והוא הרשים אותי מאד בנוסף למוצגים במבנים המדהימים שלו.

טיפ נהדר שקיבלתי מ-ORLYTRAVEL בתודה רבה:

לפני חופשה במקום מסויים, אני מנסה "לחבר" את הילדים למקומות שנבקר באמצעות צפייה בסרטי קולנוע או הצגות על אותו מקום.

לדוגמא: לפני הטיול לזלצבורג באוסטריה, צפינו שוב ושוב בסרט הנפלא "צלילי המוסיקה". לשמחתנו, באותה שנה גם עלתה ההצגה הזאת בקאמרי (בכיכובה של אניה בוקשטיין הנפלאה), והלכנו להצגה ביחד כל המשפחה עם הילדים. זאת היתה חוויה נהדרת שהיוותה סיפתח לטיול.

במהלך הטיול, כשביקרנו בזלצבורג, הילדים התרגשו לזהות את המקומות מהסרט, וכולנו שרנו ברחובות זלצבורג כמו ילדי משפחת פון-טראפ....!!!

דוגמאות נוספות: צפיה בסרט "גבירתי הנאווה" לפני הטיול ללונדון, סרטי דיסני "הגיבן מנוטרדאם" ו"היפה והחיה" לפני החופשה בצרפת, וכן הלאה.

רשימת ציוד ומסמכים חיוניים לטיולemoji

אני מכינה רשימה לקראת כל טיול כדי לא לפספס פריטים חשובים.

מסמכים חיוניים - דרכון בר תוקף לפחות חצי שנה עד תפוגתו,

חדש-דרכון ביומטריemojiהחל מ-8.617 יונפק רק דרכון ביומטרי. יש להכנס לאתר לצורך הגשת בקשה ובדיקת זכאות כאן. לאחר תשלום און ליין (כדאי כי הוא זול יותר מאשר בלשכת האוכלוסין)שיש להדפיסו, יש למלא טופס מקוון לצורך קביעת מועד להזמנתך לרשות האוכלוסין וההגירה בהתאם לעיר מגוריך כאן. עקב הלחץ בלשכות השירות הזה פועל באיחור של חודש.

וחדש חדש!!! אתר MY VISIT כאן תוכלו לקבוע פגישה ללשכת האוכלוסין (ועוד מספר משרדי ממשלה) במועד שנוח לכם ואישור מיידי היישר לנייד שלכם . אפשר לגשת לסניף הקרוב לכם ולא רק במקום המגורים שלכם. השירות יעיל ואני התקבלתי בדיוק בשעה שנקבעה לי מראש. ללשכת האוכלוסין יש להגיע מצויידים בתעודת זהות ואם מדובר בחידוש דרכון גם בדרכון הישן. ובטופס המקוון עם התשלום.

לתשומת ליבכם ברוב מדינות העולם, קיימת דרישה שתוקף הדרכון יהיה לתקופה של חצי שנה לפחות על מנת לאפשר למבקר להיכנס לתחומן, אך לא כולן עם אותן דרישות . יש לבדוק באופן את דרישת מדינת היעד אליה אתם טסים. כדאי לפנות לסוכן הנסיעות או אל חברת התעופה בעת ההזמנה. תוקף הדרכון המונפק יהיה בהתאם לתקנות חוק הביומטריה וינוע בין 5 ל-10 שנים. פרטים נוספים ניתן למצוא כאן >>> http://bit.ly/bio_regulations

אם חלילה -מצאתם עצמכם ללא דרכון בתוקף ברגע האחרון? רגע לפני הטיסה? יש פתרון!

חידושדרכון בנתב״ג- יעלה לבגיר מעל 18 – 815 ש״ח . העלות עודכנה לאחרונה. כדאי לדעת.
לתנאי הנפקת דרכון בנתב"ג צריך לבדוק את הקריטריונים שינפיקו לכם דרכון בשדה התעופה. אפשר להנפיק שם עד 48 שעות לפני הטיסה>>> http://bit.ly/2sk4NmN

חידוש דרכון במקרה בו יש ויזה ממדינה אחרת על גבי הדרכון הישן - במקרה כזה, שני הדרכונים מוחזרים למבקש ועליו לנסוע הן עם הדרכון הישן (בו מונפקת הוויזה) והן עם הדרכון החדש. לבקש שלא יבטלו את הישן.
∘ דרכון שנגנב או אבד בחו"ל- ישראלי שאבד לו הדרכון או מסמך הנסיעה בעת שהייתו בחו"ל, נדרש ליצור קשר עם נציגות ישראל במקום שהייתו. במקרה זה, יקבל תעודת מעבר לשיבה לישראל או תעודת מעבר במקום דרכון לאומי, או דרכון זמני לשנה, בהתאם לנסיבות.
∘ תושב בעל תעודת מעבר נדרש להסדיר ויזה לכל מדינת יעד.
∘ צו עיכוב יציאה מישראל - לפני שמזמינים כרטיס טיסה, כדאי לבדוק אם קיים צו עיכוב יציאה. רק ביטול רשמי של צו עיכוב היציאה קביל במעבר הגבול. מידע אודות צווי עיכוב יציאה מישראל ניתן לקבל במוקד השירות הטלפוני של רשות האוכלוסין וההגירה בטלפון: 3450*.

חלק מהמידע כאן הובא בעזרתה האדיבה של סבינה חדד הנהדרת מלשכת האוכלוסין בירושלים שתרמה מזמנה ועזרה להסיר את הלוט מהדברים המבלבלים. מי שתוקף דרכונו טרם פג אין צורך לרוץ למהר להוציא דרכון ביומטרי. עדיף להוציא בחורף ולא בקיץ.

ויזה לארה”ב אפשר למלא ללא מתווכים באתר המצ”ב כאן. רק להכין מראש תמונה המיועדת לויזה לארה”ב שהצלמים יודעים מידותיה ושהאוזניים תהיינה גלויות ושהצלם ישלח לכם למייל שלכם כדי שתוכלו להעלותה. בכניסה בדף הראשון קיים קוד ID – תדפיסו את הקוד מייד בהתחלה, כי אם תעופו מהטופס שיש לכם אפשרות לחזור אליו בעזרת הקוד.

לתשומת 💙

לשוכרים רכב – רשיון נהיגה בידקו מול חברת ההשכרה כמה זמן נדרש שיהיה בתוקף ובנוסף רשיון נהיגה בינלאומי שניתן להנפיק בסניפי ממסי בעלות של 16 ש”ח.

שימו לבemojiלא מקבלים בחברות ההשכרה את הרכב בחו”ל עם הרשיון הזמני (מנייר)המונפק בארץ אלא רק עם הכרטיס מפלסטיק. חוויתי על בשרי .היום.דפוס בארי מקבוץ בארי אחראי על הנפקת הרשיונות. אם חלילה נקלעתם לכך שהרשיון אינו בידיכם תנסו כפי שאני ניסיתי והצלחתי. לפנות בפקס 08-9949499 לדפוס בארי, להסביר את מצוקתכם, לציין את מספר רשיון הנהיגה, מספר ת”ז ושימכם, ואם הרשיון טרם נשלח יש סיכוי שייענו לבקשתכם. כיתבו בקשה מנומקת יפה ומנומסת.

אפשרות נוספת לפנות באתר שלהם בפייסבוק כאן. זה גם עובד מצויין!!!!

כשפניתי בטלפון לא נענו לבקשתי!!!!!! אין איסוף מקיבוץ בארי ע”פ מה שנאמר לי.

לבדיקה באיזה שלב נמצא תהליך הפקת רשיון הנהיגה שלכם טלפון: 08-9949700 מענה אוטומטי בלבד!!!

לאחרונה טיפ מהילה מור אלון נפתח אתר חדש ממשרד התחבורה הליך זריז להוצאת רשיון נהיגה. תמצאו אותו כאן: http://fastdl.co.il/

עוד פרטים על חידוש רשיונות הנהיגה וההליכים השונים ניתן למצוא באתר של אופרן כאן ובאתר של משרד הרשוי כאן.emoji

emojiלתשומת ליבכם להנפקת רשיון נהיגה בין-לאומי emoji

סניף ממסי ברח' הרכבת בת”א עבר לגן העיר בתל אביב בקומת המזרקה. שעות פתיחה ורשימת סניפים בכל הארץ תמצאו כאן.

מרשמים לתרופות מיוחדות,לנוטלים תרופות יש לדאוג להצטייד בהן למהלך כל הטיול. להצטייד גם בתרופות בסיסיות נגד כאבי ראש, שלשולים שכן הקיבה שלנו לא תמיד מתאימה למאכלים המקומיים, אנטיביוטיקה לכסניות נגד כאבי גרון וכדומה. לבדוק את קיומו של תיק התרופות עימכם ושכל התרופות החיוניות אכן בתיק הטיול.

יפוי כוח נוטריוני ללוקחים נכדים המאשר הוצאתם מהארץ.

ציוד חיוני כגון: פנס כיס, שעון מעורר, משקפת, נעלי הליכה, בגד ים, מקלות הליכה תלוי באופי הטיול.

פוליסת נסיעה לחו”ל – לא נוסעים ללא פוליסה כזו. למי שישנן בעיות רפואיות של מחלות לבדוק הרחבה למחלות קיימות. כתבה חשובה של מנכ”ל פספורטכארד לקרוא כאן.

חדש emoji פוליסת ביטול טיסהemoji כמעט בשל כל סיבה. ניתן לרכוש ביטוח זה רק 7 ימים מיום רכישת הכרטיסים!!! ההחזר אינו מלא.

להכין את המשפחה שלעיתים לא הכל מתבצע על פי המתוכנן ויש לזרום עם הטיול ולא להזעיף פנים עד כמה שאפשר. טיפ של יונה וקשת – תודה!!!

רגע לפני שממריאים לוודא באינטרנט כי כל האתרים שעומדים לבקר אכן פתוחים ואינם בשיפוצים או סגורים מאיזו סיבה. – טיפ של חן שטרן– מודה לך!!!

**********************************************************************************************

לאחרונה נחשפתי לאתר המצויין עלהמזוודותשל חברתנו אושרה קימחי שכתבה פוסט

עםהמון קישורים מועילים בנוסף למה שאני פירסמתי שיועילו לכם לפני ותוך כדי טיול.

תכנסו לכאן.

***************************************************************************

כשהכל כבר מוכן למומחי המחשבים כדאי להוריד את המסלול למכשיר ניווט. אני גם ממרקרת על מפה את המסלול שמא המכשיר ישבוק חיים במהלך הטיול כפי שכבר קרה לנו פעם בהונגריה.

להקפיא מנוי לעיתון, לבקש משכן/שכנה להוציא הדואר מהתיבה.

לבדוק שהדרכונים עליכם ורשיון הנהיגה הישראלי והבינלאומי ולעלות לטיסה.emojiemojiemoji

טיסה נעימה וטיול מהנה ותזכרו שהעולם גדול ויפה ולא חייבים לראות את הכל. תשאירו משהו לטיול הבא!!!

תודה מקרב לב לחברים הטובים מהפורום על אוסף הטיפים המצויינים לקריאה לחץ כאןemojiemojiemoji

*********************************************************************

השמיים שוב פתוחים: חזרה לשגרה בנתב"ג ובחיפה לאייטם המלא
השמיים שוב פתוחים: חזרה לשגרה בנתב"ג ובחיפה
לראשונה מאז תחילת המלחמה: אשת טורס תוציא טיסה יוצאת מעקבה לווינה לאייטם המלא
לראשונה מאז תחילת המלחמה: אשת טורס תוציא טיסה יוצאת מעקבה לווינה
אל על נערכת להשיב עשרות אלפי נוסעים: כמה יעלה לכם כרטיס לכיוון אחד לישראל? לאייטם המלא
אל על נערכת להשיב עשרות אלפי נוסעים: כמה יעלה לכם כרטיס לכיוון אחד לישראל?
בעקבות הביקושים: TUS תפעיל טיסות מרומא, לרנקה ואתונה לעקבה ומשם לישראל לאייטם המלא
בעקבות הביקושים: TUS תפעיל טיסות מרומא, לרנקה ואתונה לעקבה ומשם לישראל
מבטומי, בוקרשט ופראג: איסתא תפעיל 3 טיסות נוספות לטאבה השבוע לאייטם המלא
מבטומי, בוקרשט ופראג: איסתא תפעיל 3 טיסות נוספות לטאבה השבוע
הישראלי שבלב המלון: כך הפך מנכ"ל מלון בבודפשט לעוגן עבור הישראלים שנתקעו בחו"ל לאייטם המלא
הישראלי שבלב המלון: כך הפך מנכ"ל מלון בבודפשט לעוגן עבור הישראלים שנתקעו בחו"ל
מעלה הילוך: ארקיע פותחת טיסות חילוץ נוספות להיום לאייטם המלא
מעלה הילוך: ארקיע פותחת טיסות חילוץ נוספות להיום
תאילנד מחבקת את הישראלים: מלון בפוקט מציע הנחות מיוחדות לתיירים מישראל עקב המצב לאייטם המלא
תאילנד מחבקת את הישראלים: מלון בפוקט מציע הנחות מיוחדות לתיירים מישראל עקב המצב
ישראייר נערכת להוספת טיסות חילוץ: אלו הטיסות שיצאו בימים הקרובים לאייטם המלא
ישראייר נערכת להוספת טיסות חילוץ: אלו הטיסות שיצאו בימים הקרובים
בינתיים לא חוזרות: חברות התעופה הזרות מאריכות את ביטול הטיסות לישראל לאייטם המלא
בינתיים לא חוזרות: חברות התעופה הזרות מאריכות את ביטול הטיסות לישראל
רומא, אתונה ולרנקה: טוס מעדכנת כי נותרו מושבים אחרונים לטיסותיה מחר לאייטם המלא
רומא, אתונה ולרנקה: טוס מעדכנת כי נותרו מושבים אחרונים לטיסותיה מחר
תחלץ כ-12 אלף נוסעים: מנו ספנות ממשיכה במבצע החילוץ הימי מקפריסין - אלו מועדי ההפלגות לאייטם המלא
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה