ארוחת צהרים במלון Hotel Taddart המיוחד הנוף שנשקף מהחלונות נפלא.
אחרי ארוחה טובה אנחנו יוצאים להמשך הדרך. לפנינו עוד כ-150 ק"מ נסיעה.
המרחקים בין עיר גדולה לחברתה נעים בין 200-400 ק"מ.
אנחנו מתקרבים לעירה מידלט. עיירה עם כ-45000 תושבים.
העיר שוכנת ברמות הגבוהות בין האטלס התיכון לאטלס הגבוה, למרגלות ג'בל עייאשי, שנישא לגובה של 1,488 מטרים.
ליד נהר המולאוויה ובפתח ואדי זיז עליו בהמשך.
העיירה בנויה לאורך דרך המלך אזרו - רשידיה,שהיא גם הרחוב הראשי. הבתים לצידי הרחוב בנויים בסגנון אירופי. זוהי העיר הממוזגת ביותר
מבין הערים הפנימיות במרוקו. בעבר הייתה מידלט תחנת משמר צרפתית על אם הדרך ממקנס אל העיר פס בואך ארשידייה.
מפורסמת בזכות גידול התפוחים שלה. מידי שנה נערך בעיר פסטיבל התפוח בו בוחרים את הבחורה היפה ביותר למלכת התפוחים.
בסביבת העיר מגדלים גם שזיפים, אגוזי מלך, משמשים, רימונים חיטה ותירס ומיגוון גידולי שדה.
מרבית התושבים הם ברברים. העיר משמשת כמרכז מסחרי חקלאי גדול. בקרבת העיר ישנו מנזר נשים פרנציסקני ומנזר נוסף שנקרא
האחיות של האטלס.
הנזירות הגיעו לכאן בתקופת הפרוטקטוראט הצרפתי ומאז הן עובדות עם הנשים המקומיות. הנזירות הפרנציסקניות צרפתיות מדריכות תלמידות ואמהות מקומיות במנזר שלהן. הן מלמדות מלאכת יד מרוקנית מסורתיות כמו תפירה,אריגה, טוויה ועוד.
השמש מתחילה לשקוע והעננים נצבעים בצבעים מיוחדים שקשה לא לצלם.
האזור עשיר במחצבים ומכרות עופרת, גבס,מינרלים נוספים. באזור נמצאו מאובניםרבים. הפיתוח של מכרות אלה הביא להקמת מסילת ברזל
ממידלט לים לחוף הים התיכון האזור קבל חיבור לחשמל בשנת 1930.
מכרות אאולי נמצאים כ-25 ק"מ צפונית-מזרחית מהעיר. קניון אאולי מאופיין במכרות הנטושים הנמצאים בו. מי הגשמים חלחלו לקרקע העשירה בתחמוצות מתכות שונות. התוצאה, סלעים בשלל צבעי הקשת.
ג'בל אלעיאשי הוא ההר השלישי בגובהו במרוקו ואחד ההרים הגבוהים ביותר בצפון אפריקה. גובהו 3,747 מ'. פסגתו מבהיקה בלובנה. מי הפשרת השלגים יוצרים אגם עונתי. באזור קניוניים אליהם ניתן להגיע ברכב ולרדת רגלית לערוצים.
באזור - בתי מלון ותיירות מפותחת.
אנחנו מגיעים למלון בחושך, בכניסה ממתינה לנו הפתעה מרנינה.
המשך יבוא
סרט מיוטיוב ,תהנו
המשך יבוא
חלק 1,חלק 2,חלק 3,חלק 4,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8 א' ,חלק 8 ב',חלק 9,חלק 10,חלק 11,
חלק 11 א',חלק 12,חלק 13,חלק 14,חלק 15,חלק 16,חלק 17,חלק 18,חלק 19,