בדרך לתאטרון הבובות מספרת המדריכה על המים בטאקאיאמה שמגיעים מההרים נקיים ביותר וצלולים ביותר ובעיקר הרכים ביותר ביפן. לכן משתמשים בהם להכנת סקה באיכות הטובה ביותר. המים בטוקיו קשים ונקיים ובקובו אין מינראלים במים.
כדי להכין סקה טוב צריך 70 אחוז גרעיני אורז טוב וכמות האלכוהול בין 10-40 אחוז .
סקה מילולית= משקה אלכוהולי יפני העשוי מאורז. סקה מתייחס למשקאות שונים בהתאם למקום הייצור.
באי קיושו, סקה הוא אלכוהול מזוקק מתפוחי אדמה,בעוד שבאוקינאווה,הסקה עשוי מקנה סוכר.
גם משקאות המזוקקים מאורז ארוך גרגרים נקרא בשם זה. יין האורז הידוע במערב כסקה מכונה ביפנית ניהונשו - "אלכוהול יפני".
במאה השביעית לספירה, שימשו טכניקות שהגיעו מסין לייצור סקה איכותי יותר, והסקה נעשה פופולרי עד כדי כך שאיגוד
מבשלי סקה נוסד בארמון הקיסר בקיוטו. צעד זה סלל את הדרך להתפתחויות רבות, בתקופה שבין שנת 794 לשנת 1185 פותח תהליך משולש שנועד להעלות את אחוז האלכוהול ולהפחית את הסיכון להחמצת המשקה.
במהלך 500 השנים הבאות איכות הסקה וטכניקות בישולו השתפרו בהדרגה, התפתח שימוש במחית אורז מותססת מראש לזירוז תהליך התסיסה הראשוני של סקה חדש וכן החלו ניסיונות לפסטר את הסקה, אף על פי שהתהליך עצמו לא הובן לעומקו עד
אשר גילה אותו לואי פסטר במאה ה-19.
בתקופת הרסטורציה של מייג'י (1866-1869) נחקקו חוקים שאפשרו לכל אדם בעל ידע וכסף לייסד ולהפעיל מבשלת סקה, אך מתוך 30,000 מבשלות שנפתחו, רק 8,000 שרדו את מדיניות המסים ורובן היו שייכות לבעלי אדמות אמידים שגידלו אורז ומבשלות הסקה היוו עבורם פתרון לעודפי היבול.
הגענו למוזיאון בובות מכניות שיש בו גם תאטרון בובות שמדגים את התרבות. מסכות של אריות,ממקומות שונים מוצגים בארונות מזכוכית. הן נקראות קארקורי.
בובות מכניות נפוצו בסין וביפן כבר במאה השלישית לספירה מהמאה ה-14 קיימות עדויות אודות בובות מכניות בצורת בעלי חיים נמרים וברווזים שפיארו את החצר הקיסרית של שושלת יואן.
ביפן הפכו בובות מכניות לפופולריות בתקופת אדו (1603 - 1868) ונקראו קראקורי - Karakuri ningyō. הבובה הנפוצה ביותר מסוג זה היא הבובה בעלת מנגנון רכינה לבושה כגיישה "מגישת תה".
בובות קראקורי הן בובות ממוכנות מסורתיות או אוטומטים. הבובות סיפקו סוג של בידור.
המילה karakuri פירושה "מנגנונים" או "טריק". משמש לתיאור כל מכשיר שמעורר תחושה של יראת הכבוד באמצעות הסתרה
של הפעולה הפנימית שלה.
קיימים שלושה סוגים עיקריים של בובות ששימשו בתיאטרון- בוטאי קרקורי אראקורי. בובות Zashiki karakuri, בובות לחדר טאטאמי, וקרקורי דאשי בובות לפסטיבלים מסורתיים או מעין ריקשה פסטיבל ששמשה בפסטיבלים דתיים, שבה נעשה שימוש בבובות לבצוע שחזורים מסורתיים של מיתוסים ואגדות. היו גם קרקורי קטנים לשימוש ביתי.
הם השפיעו על תאטרון נו, הקאבוקי ובונראקו.
בובה עתיקה במוזיאון
הדף עליו צייר האומן את שם המקום בעזרת הבובה. הדיוק נפלא!
דוגמאות עתיקות של מסכות
עוד מוצגים במוזיאון
בגמר המופע המיוחד,חזרנו למלון לארוחת ערב במלון. השעה הייתה מאוחרת והשקמה בשעה 6 לקראת עזיבת טאקאיאמה לכיוון העיר נארה שנמצאת המרחק 5 שעות נסיעה מטאקאימה.
המשך יבוא
חלק 1, יפן חלק 2, יפן חלק 3, יפן חלק 4 ,חלק 5,חלק 6,חלק 7 , חלק 8, חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,
חלק 13,חלק 14,חלק 15,חלק 16, חלק 17, חלק 18,