הגענו לאחר יום גדוש במראות למלון Scandic St. Olavs plass. המלון נמצא ממש במרכז אוסלו.
אתר המלון. St. Olavs Plass 1 | P. B. 6981, אוסלו 0165, נורווגיה. מלון יפה ונגיש ברובו.
בכניסה למלון 4 מדרגות. בלחיצה על כפתור משתנות המדרגות והופכות למשטח ישר,עולים עליו עם
כסא הגלגלים ולחיצה נוספת מעלה לכניסה. המדרגות חוזרות למצבן.
קיבלנו חדרים ועלינו לחדר. מצאנו שהגישה לשרותים ולמקלחת כרוכה בשיפוע שלא מאפשר כניסה עצמאית
למקום החשוב ביותר. מי שמתעורר בלילה,חייב להעיר את בן הזוג כדי להיכנס לשרותים :(.
החדר איננו נגיש למרות הצהרת המלון על נגישות. לילה אחד אפשר לספוג. כמה לילות,לא נעים.
השיפוע לשירותים ולמקלחת
שיפוע קשה לעליה לבד.
היינו עיפים ולאחר התארגנות קצרה הלכנו לישון.
16.08.2018
אחרי ארוחת בוקר טובה,אנחנו עוזבים את המלון ונוסעים מערבה לכיוון גילו האזור החקלאי של נורווגיה.
בחוץ יורד גשם מידי פעם. לפנינו כ-300 ק”מ עד לגילו.
ערמות חציר בכל פינה. הדרך לגילו עוברת לאורך הנהר המתפתל
עצירה אנחנו עושים במוזיאון הזכוכית
אנחנו מוזמנים לבקר בסדנה מעניינת לייצור כלי זכוכית שונים.
במוזיאון קיימת אפשרות יצירה לילדים. הם הדרכה הם מייצרים לעצמם כלי זכוכית לפי בקשה. מותאם לכל הגילים. חוויה ששווה ביקור בעיקר עם ילדים וגם למבוגרים.
אחת החנויות שיש במקום
ההיסטוריה של Holmegaard glassworks מתחילה בשנת 1825 כאשר הרוזן כריסטיאן Danskiold-Samsøe
ביקש רשות ממלך דנמרק להקים מפעל ליצירת זכוכית ב Holmegard Mose. הרוזן נפטר תשובה לבקשה לא התקבלה.
הרוזנת הנרייט דאנסקולד- סאמסו,החליטה להמשיך את בקשתו ומפעלו. זמן קצר לאחר מותו של בעלה,היא קיבלה
אישור מהמלך להקים מפעל זכוכית. המפעל היה אמור להיות ממוקם בתוך ביצת כבול שם היה מספיק דלק כדי לייצר
את הטמפרטורות הגבוהות הדרושות לכבשן זכוכית.
הייצור הראשוני במפעל זכוכית Holmegaard החל בשנת 1825. בשלב מוקדם המפעל ייצר רק בקבוקים ירוקים.
הרוזנת הנרייט רצתה לייצר כוסות זכוכית שקופות,ואת זכוכית glassmowers הבוהמי שהיו מסוגלים לייצר אז.
ההיסטוריה של Holmegaard glassworks היא בעובדה שעבודת זכוכית יכולה להיווצר מביצת כבול.
המקום גדל להיות חלק מקבוצה מודרנית גדולה במשך 185 שנים. במהלך המאה ה -20, אמנים נכנסו למקום ועיצובו את מוצרי הזכוכית של הולמגארד. זו היתה תחילתה של מסורת ארוכה וגאה עד היום.
כמה מן האמנים הטובים ביותר בדנמרק קשורים לייצור זכוכית של הולמגארד.
אתר מוזיאון Holmegaard glassworks כאן
המשך יבוא