המלון הטוב אליו חזרנו. בערב עשינו סיבוב בעיר ויצאנו למסעדה מקומית הומת אדם לארוחת ערב אחרונה בקיטו.
הנעימו לנו בנגינות מקומיות בנבל מקומי.
מאפה בעלי תירס
מרק מקומי
אבוקדו ,תפודים,אורז,סלק, ובשר מנה טיפוסית למקום. בשעה מאוחרת חזרנו למלון לאריזת החפצים כדי לצאת מהמלון לפני 12.
קיטו בבוקר. אחרי ארוחת בוקר טעימה,יצאנו למרכז ההיסטורי Centro Histórico בחלק העתיק של קיטו. האזור כולו נגיש ומאפשר להסתובב בין מבנים עתיקים,בזיליקות,כנסיות,בנייני ממשלה,ורחובות עתיקים עם בתי קפה קטנים,גלריות ושווקים אותנטיים ועוד. בעיר העתיקה יש את הפלאזה המרכזית Plaza de la Independencia, שידועה גם בשם פלאזה גראנדה,או פלאזת החרות שנמצא במרכז העיר העתיקה.
אנדרטת החרות
כנסיית לה קומפניה דה חסוס המרשימה. העיר העתיקה נחשבה בעבר למקום מסוכן, אבל בשנים האחרונות החלו לאבטח את האזור, וכעת מסתובבים המון שוטרים במדים ומשגיחים על העוברים והשבים. בחלק העתיק של קיטו יש עשרות כנסיות, נדמה שכנסיית לה קומפניה דה חסוס היא המרשימה
ביותר בקיטו.
הכנסייה מבפנים הכל זהב. זה הוא מסטרפיס של הברוק מ- 1605. חזית האבן היפה של הכנסייה בנויה בסגנון הברוק, אך זו אינה מרמזת על ההפתעה המרהיבה שמקבלת את פנינו בכניסה למבנה במקום נגיש מהצד. הכנסייה מצופה בשבע טונות של עלי זהב מנצנצים. יותר מ-100 שנה נמשכה בנייתה. הכנסייה בנויה עף ומצופה בעלי זהב ולכן ישנם שמכנים אותה כנסיית הזהב שמהווה גם מוזאון . הכנסייה שוחזרה שוב ושוב במשך הדורות לאחר שספגה נזקים ברעידות אדמה שהייתה 1985. בשרפה נהרס חלק מהכנסייה ושוחזר במשך 19 שנה. השחזור מקורי למעט הרצפה. התשלום בכניסה הוא לשמירה ותחזוקת המקום המרשים. הכנסייה הזו יועדה לעשירים לא לעניים, יש 2 דלתות לכניסה. הראשית ממנה נכנסו העשירים וצדדית ממנה נכנסו העניים כדי שלא "יזהמו" את המקום. במשך 40 שנה הכנסייה הייתה סגורה לכניסה. בזמן השחזור, העניים ששחזרו השאירו סימנים שידעו שהם שיחזרו את הכנסייה. על חלק מהעמודים היפים יש ציפורים בשם קרה קרה בלבד. על שאר העמודים יש פירות. באמצע התקרה שמש. וההסבר מדוע בכנסייה קתולית יש שמש הוא ש-האל של האינקה הוא שמש.
מנזר סן פרנסיסקו (Monasterio de San Fransisco) בכיכר סן פרנסיסקו היא הכנסייה הוותיקה בעיר.
הכנסייה נוסדה במאה ה-16 ונבנתה במשך כשבעים שנה, יש בה עיטורי זהב ועבודות אמנות נהדרות. עוד כנסיות מעניינות הן כנסיית סן אגוסטין (Iglesia San Agustin),
המעוטרת בציורים, ובה הוכרזה עצמאותה של אקוודור, כנסיית אל סגרריו (Iglesia El Sagrario) מהמאה ה-17, לה מרסד (La Merced) ועוד – הרשו לעצמכם לאבד את הדרך בשיטוט בין המבנים ההיסטוריים ולגלות עוד ועוד שכיות חמדה ארכיטקטוניות. אל תחמיצו את לה רונדה (La Ronda), אולי הרחוב הקולוניאלי שהשתמר בצורה הטובה ביותר באזור, צר ומקסים.
פסל החרות
רחוב בקיטו, ממתינים לתיירים
בלב העיר העתיקה שוכנת כיכר העצמאות ובצדה הדרום-מערבי ניצבת הקתדרלה מטרופוליטנה. בצפון הכיכר שוכנים ארמון הממשלה (Palacio de Gobierno) וארמון הארכיבישוף (Palacio Arzobispal).
חבורת נגנים ברחוב
עוד נגן רחוב
צולם ערב קודם בסיבוב הקצר בעיר בלילה.
רחוב בעיר העתיקה בקיטו
עוד כנסייה
אנדרטת הניצחון
חזרות ליום העצמאות שחל ב-24 לחודש מאי.
פסל הניצחון ביום
Iglesia El Sagrario
רחוב בקיטו
La Merced Monastery and Church
כנסיות ועוד כנסיות
התיאטרון בכיכר התיאטרון (Plaza del Teatro) ניצב התאטרון היפה ביותר בעיר, סוקרה (Teatro Nacional Sucre), שנבנה במאה ה-19 בסגנון ניאו-קלאסי. בתיאטרון סוקרה נערכים מופעי בלט, אופרה וקונצרטים. לכל טיול יש גם סוף, את הסיום אנחנו מבלים במסעדה שסעדנו בה מס פעמים ליד המלון. מסיבת סיום נפלאה חיכתה לנו. על הקיר הוקרן סרט שצלמו במשך כל הטיול ומצגת שהזכירה לנו את המקומות בהם ביקרנו באדיבות אחיו של המדריך שערך. לאחר המצגת כל אחד ואחת קבלנו תקליטור למזכרת מהטיול וחולצה עליה רשום טיול לגלפגוס. היינו נרגשים מאוד מהמחווה.
מרוב התרגשות לא צילמתי את הארוחה הטעימה
לקראת סיום הציג בפנינו בעל המקום את בנו הצעיר וסיפר בשקט שהגיע לכאן מגרמניה והוא יהודי. ולכן שמח מאוד לארח אותנו. זו הייתה הפתעה נעימה ולא היה לו קל לאמר את הדברים. הוא התרגש מאוד גם משפחתו. כמו כל דבר טוב,גם הטיול שלנו מסתיים במתוק:) אנחנו יוצאים מהמסעדה עולים לרכב בדרך לשדה התעופה לטיסה למדריד. לינת לילה במדריד במלון יפהפה בשדה התעופה שהיינו בו בעבר. משם ארצה. תודה לכל מי שארגנו את הטיול המרשים הזה .
טיול שעשה לי לפחות חשק לעוד טיול לגלפגוס.
חלק 1, חלק 2, חלק 3, חלק 4,חלק 5, חלק 6, חלק 7, חלק 8,
חלק 9,חלק 10, חלק 11, חלק 12,חלק 12 1, חלק 13, חלק 14, חלק 15 ,חלק 16, חלק 17, חלק 18, חלק 19, חלק 20 ,חלק 21,חלק 22
,חלק חלק 23 ,חלק 24 , חלק 25 ,חלק 26 ,חלק 27 חלק 28חלק 29 ,חלק 30
,חלק 31, חלק 33 32, חלק 34 35 חלק36 ,חלק 37 חלק 38 ,חלק 39 חלק 40 חלק 41 חלק 42