ביום שני 05.06.2017 התייצבנו בשדה התעופה בן גוריון לפנות בוקר לקראת המראה לטיול ביוון.
אני לא זוכרת בכל השנים הרבות שאני טסה לחו"ל כזה בלגן בשדה התעופה.
בכניסה לבידוק,התבקשנו להציג תעודה של בעלי מגבלה מביטוח לאומי. דבר שקיצר מאוד את ההליך.
התברר לנו שהמטוס הוחלף והמושבים ששילמנו עבורם הופרדו ושונו.
הבידוק ערך הרבה זמן למרות שהשתדלו לטפל בנו בעדיפות. הכניסה כללה צילום הפנים וטביעת אצבע.
ייתכן שמיועד למי שאין לו דרכון ביומטרי,לי אין למרות שדרכוני חדש.
עלינו למטוס בשעה 06:20 לפני שאר הנוסעים. החליפו לנו את המקומות כך שנשב יחד גם שהטיסה קצרה.
יאמר לזכות הצוות שהיה אדיב מאוד.
הטיסה יצאה לדרכה בשעה 07:30 באחור של חצי שעה. הטיסה הייתה נעימה ונחתנו באתונה לאחר שעתיים בערך.
בשדה התעופה באתונה המתינו לנו ג'ורג המלווה וקריסטו הנהג שליוו אותנו לאורך כל הטיול.
האוטובוס החדיש והמשוכלל,הגיע ישירות מבית החרושת וזו לו נסיעה ראשונה. הוא הגיע מגרמניה ליוון עטוף
בחלקו בנילונים :). בסיום הטיול חזר לשם האוטובוס עם הנהג החביב.
המזוודות ואחרים נכנסו לבטן הענקית של האוטובוס ויצאנו לסיבוב ברחובות אתונה בדרך אל התחנה הראשונה
מוזיאון האקרופוליס .
בדרך משדה התעופה לאתונה
מדרכה ללא הנמכה במעבר חצייה אופייני מאוד.
אתונה עצמה לא נגישה. חלק מהמדרכות גבוהות. קשה מאוד להתנייד על המדרכות ולחצות כבישים גם במקומות בהם היינו במרכז העיר. האוטובוס, עצר במקומות שהוא יכול היה לעצור כדי להצביע על נקודות מרכזיות שאינן נגישות
לכיסאות גלגלים והמדריכה מתארת בקצרה מה אנחנו רואים.
צילום מהאוטובוס של שער אדיראנוס,
השער שנבנה בשנת 132 לספירה, נועד לשמש כ-חוצץ בין העיר העתיקה לעיר הרומית.
בצד השער הפונה לעבר האקרופוליס, מופיע הכיתוב "זוהי אתונה, העיר העתיקה של תסאוס" ואילו בצידו השני,הפונה לעיר החדשה, נכתב "זוהי עירו של אדריאנוס, לא תסאוס". זו תרומה לקיסר אדריאן שהכילה 100 עמודים והושלמה
לאחר 4 דורות, זה היה שער העיר שנהרסה.
מפה של אתונה כאן
החלפת משמרות, שימו לב לנעלים המיוחדות והכבדות מאוד.
בניין הפרלמנט של אתונה והחלפת משמרות בתלבושת מסורתית. The Hellenic Parliament
מאחורי הפרלמנט מצויים הגנים הלאומיים של אתונה וגן החיות שבהם. בגנים נמצא הזפיון בנין יפהפה שמשמש
כיום לטקסים רשמיים ופרטיים. אבן הפינה הונחה ב 1874 לכבוד חזרת המשחקים האולימפיים בעת החדשה,
ונפתח ב 1888.ב 1906 שמש כחלק מהכפר האולימפי. אין נגישות. מומלץ לא לטייל שם בלילה.
לא בקרנו במקום. יש במקום גם לונה פארק allou – האתר כאן.
חשוב!!!!
לשמור על הרכוש בפני גניבות!
לא להשאיר ציוד /אחר בהישג יד גם בחניה. דלת האחורית של האוטובוס שלנו הייתה פתוחה כדי שיכנס אויר ומשהוא ניצל את ההזדמנות, בשניה אחת לקחו שני תיקים.
במזל הרכוש החשוב לא היה שם. מסמכים וכסף להחזיק צמוד ובהשגחה.
צילום של המקום העתיק. מספר של המדריכה.
"הפרתנון" – Parthenon באקרופוליס -אתונה הוא השריד העיקרי של אתונה העתיקה. הוא נמצא באתונה העתיקה,
פרוש המילה אקרופוליס "גבעה הניצבת " מעל העיר.
חוץ מהפרתנון יש באקרופוליס של אתונה שרידים נוספים של מבנים חשובים.
הפרתנון - נבנה בין 447 לפנה"ס ל-432 לפנה"ס לכבוד האלה "אתנה". שימש לא רק כמקדש אלא גם בית האוצרות. מאוחר יותר שימש גם כמסגד ובתקופה העותומנית מחסן אחסון אבק שריפה.
שיחזור של המקום בעיצומו.
תיאטרון דיוניסוס – נבנה לכבוד דיוניסוס אל הטבע, הפריון והיין בסוף מאה ה-6 ותחילת ה-5 לפנה"ס.
התיאטרון נבנה על גבעה אשר יצרה יציע בצורת פרסה. ככלל, כל המבנים באקרופוליס נבנו בהתאם למבנה
הטופוגרפי והתיאטרון אשר בנוי על גבעה נוצר במיקום המסוים הזה על מנת לאפשר צפייה גם למושבים הרחוקים.
צילום מהאוטובוס.
הארכתאון - להבדיל ממקדשים ומבנים אחרים על האקרופוליס בהם תומכים עמודים יוניים, גג המרפסת הדרומית של הארכתאון נתמך על ידי שש קריאטידות (עמוד אדריכלי בצורת נשים). אחת מהן הועברה לבריטניה ומוצגת במוזיאון הבריטי, החמש הנותרות הועברו למוזיאון האקרופוליס בשנת 2009. באתר בעצם ישנם העתקים.
5 הנשים משוחזרות.
האגורה שבאתונה העתיקה, היא הידועה באגורות שהיו קיימות בעולם העתיק.
אזור האגורה אורגן לראשונה על ידי פיסיסטרטוס במאה השישית לפנה"ס. באותה עת היו באגורה מבני מגורים . פיסיסטרטוס בנה מערכת ביוב, מערכת מי שתייה, ויצר רחבה שנועדה עבור הממשל של אתונה. כמו כן נבנו במקום מקדשים לאלי הפנתאון היווני. באגורה נערכו מפגשים ציבוריים. עם הקמת הדמוקרטיה האתונאית התכנסו באגורה
הבולה =מועצת העיר והפריטניס =נשיאי המועצה. כמו כן הארכונים = השופטים, שהיוו למעשה את מערכת בתי
המשפט של אתונה. כל אזרח שעבר באגורה יכול היה להפוך לחלק מחבר המושבעים ששפט במשפטים שנערכו בה.
סביב האגורה היו חמש סטואיי שהידועה והמפוארת שביניהן הייתה הסטואה של אטאלוס שנבנתה בתקופה ההלניסטית.
זכויות לצילום לויקיפדיה כאן
באקרופוליס – אתונה נותרו מבנים ושרידים ארכאולוגיים רבים מתקופת הזוהר של אתונה ובראשם הפרתנון.
אקרופוליס מתנשאת לגובה של 150 מטר מעל גובה פני הים ולעתים כונתה קקרופיה על שם איש הנחש האגדי קקרופס,שהיה גם מלכה הראשון של אתונה. האקרופוליס הוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית תרבותי
בשנת 1987.
הפלאקה שלמרגלות האקרופוליס היא השכונה המפורסמת ביותר והעתיקה ביותר של אתונה.
יעדי תיירותי מהמפורסמים ביותר של אתונה. הפלאקה גובלת בכיכר מונסטיראקי,בשוק הפשפשים, בשכות פסירי
בה חיו היהודים באתונה ובה נמצא גם בית חב"ד של היום.
מצפון הפלאקה גובלת בכיכר סינטאגמה ובית הפרלמנט של אתונה ומדרום באקרופוליס.
היא נמצאת במיקום המרכזי ביותר של אתונה.
כיכר סינטאגמה היא מרכז אתונה, זו הנקודה המרכזית ביותר לתיירים. במקום נמצאים תחנת המטרו הגדולה של אתונה,התחנה הסופית של האוטובוס מנמל התעופה.
הפגנות המתוקשרות בתקשורת העולמית מתקיימות כאן.
הכיכר מוקפת בכל רשתות המזון העולמיות, מסעדות ועוד. החנויות הפתוחות 24 שעות ביממה,בתי קפה, דואר,בנקים,מרכזי מידע לתיירים.
זכויות למפה לגוגל
באתונה מצוי הפלנטריום השלישי בגודלו בעולם. הוא נחשב לאחד המודרנים והמרתקים ביותר בעולם, הפלנטריום מצוי בכתובת Syngrou 387 Palio Faliro בדרום אתונה סמוך לפיראוס.
allou הוא לונה פארק אתונה אתר אינטרנט .