הגענו למלון אטריום המוכר. שעבר שיפוץ לטובה והחליף בעלות. התמקמנו בחדרים הנגישים וירדנו לארוחת ערב.

בכניסה למלון פסל מואר

חדר אוכל מזמין




מבחר קצר מהתפריט.

 מוקדם בבוקר יצאנו לכיוון השוק הצף. בדרך מבנים עם מרפסות יפות והרבה חוטי חשמל.


 הדרך ללא מדרכה למעט סימון פס על הכביש (מעין מדרכה לא סלולה).



לפני השוק הצף בקרנו בחווה למיצוי סוכר מקוקוס.
יש כמה דרכים למיצוי קוקוס. במחוזות מסוימים של Samut Songkhramישנם מטעי קוקוס.
המקומיים התפרנסו מיצור סוכר הקוקוס. בלילה חורצים בעץ, ואת הנוזל שנובע שהוא טיפות ניצן פרח הקוקוס מכניסים לתוך "צינור" במבוק. תושבי הכפר מתעוררים מוקדם בבוקר כדי לאסוף את SAPהנוזל המימי מכל עץ.
 לאחר מכן הם מרתיחים את הנוזל במיכלי ענק פתוחים עד שהוא הופך סוכר צהוב דביק.



סוכר הקוקוס מגיע מפריחת עץ הקוקוס. הוא הפך לחלופה פופולרית לסוכר לבן כשמדובר בבישול ואפייה
כי הוא לא מתוק מאוד. זה הוא תוצר טבעי בעל ערך תזונתי שמכיל אשלגן, מגנזיום, אבץ, ברזל בכמויות קטנות.
 תהליך יצור סוכר קוקוס דורש עבודה רבה.



כך נראה הסוכר בסיום ההליך

בחוות סוכר קוקוס בSamut Songkhram
מראים את הליך ייצור הסוכר באיכות טובה. התוצאה הסופית היא סירופ קוקוס טעים או שבבי קוקוס או קוקוס
 שהתגבש כמו סוכרייה.



 ערימת קליפות קוקוס. גם בקליפות משתמשים לאחרים. שום דבר לא הולך לאיבוד.



 הנוזל שמופק מהקוקוס נאסף לתוך כלי על פי משקלו. מכאן הוא הולך לייבוש ולהתקשות.



 הליך היצור.



המדריך מראה לנו את דרך גרוד הקוקוס הקשה,וסחיטה לקבלת הנוזל.
הנוזל שנאסף מועבר לסירי מתכת שם הוא מתבשל עד שהוא הופך מרקם דמוי מסטיק דביק.
 ברגע שהנוזל בצבע קרמל הדביק הופך "מגובש" הוא מוכן לשימוש כסוכר.



 השיטה העתיקה לקבלת מיץ מקני סוכר. הזכויות ליו טיוב.

תוצרים שונים של קוקוס רק תקנו.

מזכרות אופייניות למקום.
 מכאן ממשיכים לשוק הצף.

הדקלים בדרך.


 בדרך אנחנו עוברים ליד ברכות ענק ליצור מלח







ייצור המלח הוא תהליך מלווה אנרגיה סולארית ורוח. הוא לא שונה ממה שנעשה בתקופה העתיקה.
מי הים מתאדים תוך קבלת מלח מרוכז. הוא מועבר לשטחים מרוחקים לעיבוד מרכזי .
 במקרים מסוימים משתמשים במשאבות כאשר הריכוז איננו גבוה מספיק.


 Salt Pans in Petchaburi, Thailand

את המלח המתגבש אוספים. ראשית חורשים ביד בשורות ארוכות, ולאחר מכן עורמים לערמות בצורות פירמידה.
חלק מלח מיועד מטבחים בעוד זנים ציון נמוך עלול בסופו של דבר על הכבישים בחצי הכדור הצפוני בחורף.
לא לבקש לצלם את האנשים שעובדים במקום, הם משתכרים שכר נמוך מאוד.
אתם רוצים לצלם, תנו תמורה.
 הליך ייצור המלח בקישור כאן

המשך יבוא
חלק 1 ,חלק 2,חלק 3, חלק 4 ,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,חלק 13,חלק 14,חלק 15,
​חלק 16,חלק 17,חלק 18,