14.08.2018
לאחר ארוחת בוקר טובה אנחנו יוצאים לאוטובוס שלוקח אותנו לארמון פרידנבורג וטירת פרדריקסבורג שהוא
ארמון הקיץ של המלכה. המדריכה מספרת לנו שבקופנהגן יש תפישה תכנונית,חברתית,כלכלית וסביבתית שדואגת
לפיתוח העיר באופן קבוע תוך הפחתת התלות ברכב הפרטי. דוגמא היא רחוב Superkilen.
הרחוב הפך למפורסם בעולם העיצוב וביקור בו הוא חוויה. המקום השני הוא בריכת שחייה ציבורית שממוקמת בתוך הנהר עצמו. למקום קוראים Copenhagen Harbour Baths זו מערכת של מתקני רחצה ופנאי. הכניסה חינם.
לא ביקרנו במקום. בדרך אנחנו עוברים ליד בית החולים המקומי.
הילרוד היא עיירה דנית בת 40 אלף תושבים, היא נמצאת במרחק של כ-30 קילומטר מקופנהגן והיא מרכז מחוז הואוסטד'ן. העיירה ממוקמת על שלושה איים קטנים באגם. כל בתי העיירה בנויים קומה אחת או שתיים.
המבנה הגבוה ביותר הוא מרכז הקניות העירוני שגובהו ארבע קומות.
העיירה ידועה בעיקר בזכות טירת פרדריקסבורג. טירת Frederiksborg נבנתה על ידי כריסטיאן הרביעי בתחילת
המאה ה -16. זה הוא מפעל הרנסנס הגדול ביותר באזור הנורדי. הבנייה החדשה הייתה במטרה לחזק את עמדתו
של המלך כריסטיאן הרביעי כמלך אירופי חזק.
הטירה עשירה באלמנטים סמליים דקורטיביים ביניהם גלריית השיש של האגף המלכותי ועוד.
בקדמת הטירה יש אגם גדול ותעלת מים מקיפה אותה. הכל נמצא בתוך פארק גדול עם מדשאות וחורשות עצים.
התקרה המרשימה אחת מרבות שיש בטירה,
מאז 1878 פרדריקסבורג מכילה בתוכה את המוזיאון הלאומי להיסטוריה,בו תכולה של 500 שנים של ההיסטוריה דנמרק. הממצאים אוסף של דיוקנאות,ציורי היסטוריה,רהיטים ותעשיית האמנות.
המוזיאון הוקם על ידי מייסד קרלסברג,(בירה קרלסברג) ומאז זו מחלקה עצמאית של קרן קרלסברג.
במקום תערוכות קבועות ומשתנות משך השנה.
הגנים מסביב לטירה.
Frederiksborg Castle, Denmark
Frederiksborg Castle (Palace), Denmark
אין כמו מראה עיניים של היופי הזה, זכויות לסירטונים ל -יו טיוב.
אנחנו עוזבים את הטירה הנגישה כולל שרותים נגישים.
מכאן אנחנו נוסעים לראות את פסלה של בת הים הקטנה.
המשך יבוא
חלק 1 , חלק 2 , חלק 3 , חלק 4 , חלק 5, חלק 6 ,