רבאט, היא בירה מודרנית ועיר היסטורית,ממוקמת על חוף האוקיינוס האטלנטי בצפון-מערב מרוקו.
ראבט היא התוצר של חילוף פורה בין העבר Arabo המוסלמי והמודרניזם מערבי. העיר חקוקה מקיפה את העיר החדשה הגתה ובנתה תחת הפרוטקטורט (מדינת חסות) הצרפתי מהשנה 1912 לשנת 1930, כולל אזורים מלכותיים ומנהליים. התפתחויות מגורים ומסחר הגנים הבוטניים וההנאה Jardins d ועוד. זה כולל גם את החלקים ישנים של העיר היכרויות למאה ה -12.
העיר החדשה היא אחד הפרויקטים האורבאניים המודרניים הגדולים והשאפתני ביותר שנבנו באפריקה במאה ה -20 כנראה השלמה ביותר. החלקים הישנים כוללים מסגד חסן (החל ב1184) וחומות המווחידון ושערים, חלקים היחידים ששרדו מהפרויקט לעיר בירה גדולה של הח'ליפות המווחידון כמו גם שרידים מהמורי, או האנדלוסית, נסיכות ה -17 המאה.
מסגד חסן
במרוקו רבתי חיים כ-32 מליון תושבים. ביניהם מוסלמים,נוצרים ברברים וחלק קטן יהודי. האוכלוסייה של מרוקו מונה חמש כתות,הברברים שלגביהם יש ויכוח מי מהם הגיעו ראשונים למרוקו,אלו שהגיעו מטורקיה או תימן, המוסלמים הגיעו מערב הסעודית,יש עוד קהילות גם אפריקאיות,יהודים שכיום מונים כ- 600 משפחות בכל מרוקו. השפה היא בליל של שפות ובעיקר צרפתית ומרוקאית.
תולדותיה של רבאט מתחילות לפני 2,500 שנים,כאשר הפיניקים שלחו לאזור משלחת מחקר. רק שרידים מעטים נותרו מהם או מהרומים שבאו אחריהם והקימו יישוב בשם סאלה. עתיקות העיר הרומית נמצאות מדרום למרכז העיר. רבאט שימשה כבירת התרבות הערבית לשנת 2003.
שמה של רבאט בא מהשם "ריבאט" – מקום סגור ומוגן= (מבצר).
הזכויות למפה למסע אחר
רבאט היא בירת מרוקו. העיר השלישית בגודלה ובה 2.5 מליון תושבים. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי,על גדתו המערבית של ואדי בו רגרג .
כל הזכויות למפה זו לגוגל כאן
בעיר שני רחובות ראשיים של רבאט (רחוב) רו ע"ש מוחמד 6 ו-(רחוב)רו סידי פתאח. חובות אלו הם השדרות הראשיות והיפות בהם בתי קפה,מסעדות פשוטות ובתי מלון קטנים.
יש בבירה שווקי מזון מודרנים ועוד. בהמשכן של השדרות נמצא רחוב שווקיה,שפרושו רחוב השוק, בו מוכרים בעיקר מוצרי טקסטיל, כלי כסף, נעלי בית מסורתיות ועוד. רבאט, כמו ערים אחרות ברחבי מרוקו,בנויה מהמדינה (העיר העתיקה), ומהעיר החדשה שנבנתה באוריינטציה צרפתית המתבטאת בשדרות רחבות, גנים וצמחייה,כאשר המדינה שוכנת על הים.
בשנת 1956 הפכה רבאט לבירת מרוקו, ברבאט נמצא מרכז השגרירויות שיש במרוקו. בחירת רבאט לעיר הבירה הייתה ביוזמתו של ליוטה הצרפתי, שאף שמר על העיר כאשר הקים את העיר החדשה ולא פגע בעיר העתיקה. שותפות מסחריות עיקריות עם מדינות האיחוד האירופי, ארצות הברית, יפן, ערב הסעודית,ברזיל ועוד.
יש בה קהילה יהודית בת 300 נפש מתוך קהילה של כ-120 אלף נפש בשיא תפארתה. רוב האוכלוסיה הם עובדי ממשלה ועובדים אחרים מסתכלים עליהם מלמעלה למטה, יש להם משכורת קבועה ומעמד.
הפרלמנט נמצא ברחוב מוחמד החמישי וגם שדה התעופה נקרא על שם מלך זה.
הנוף מלמעלה
המשך יבוא
חלק 1
חלק 2
חלק 3