יום חמישי 22 באוגוסט 2000
נפגשנו בשדה התעופה ע"ש בן גוריון לטיסה ישירה ל- בבייג`ינג = פקינג טיסה די ארוכה אבל נעימה. נחתנו בבייג`ינג = פקינג בירת סין,
יום שישי
בשעות אחר הצהרים המוקדמות. בשדה פגשה אותנו המדריכה בקי שלוותה אותנו מטעם ממשלת סין לאורך כל הטיול.
למיטב הבנתנו היא דוברת עברית למרות שניסתה להחביא זאת.
כמו כן חכתה לי בהפתעה המלווה שלי מתאילנד, קופ שמה, בחורה מקסימה שקטה ועדינה. זו הייתה הפתעה אמיתית ושמחה אותי מאוד. הובלנו אל מלון שרתון להתארגנות ומנוחה.
הדרך משדה התעופה אל המלון מדהימה, מכל עבר רואים את ההבדל בין בייג`ינג העתיקה לבין זו המתחדשת.
מקומות רבים מכוסים בד ירוק ענקי בגובה הבניינים ובתוכו מקימים שכונות חדשות. גשרים חדשים בכל מקום כמו גם מחלפים ענקיים כמו גורדי שחקים מצד אחד ושכונות עניות מצד שני משאירים אותנו להשתאות. לאחר נסיעה לא קצרה הגענו אל המלון. סעדנו ארוחת ערב במלון המפואר ופרשנו ללינה.
מפה של העיר האסורה
המלון
קבלת הפנים ע"י ריקוד הדרקון -לכלל האורחים
התחבורה
שבת,לאחר ארוחת בוקר שהכילה בשרים,נקניקים ונקניקיות שונים, תפוחי אדמה, אורז, ירקות שונים מאודים, מבושלים או מוקפצים, שלל פירות, גבינות ביצים איזה שרוצים על פי הבקשה, ריבות חמאה, לחם פשוט. כל מיני דגניים ומה לא, ממש קשה לבחור. יצאנו בדרכנו מקדש הלאמה, מקדש בודהיסטי למאיסטי, המשמר את הזרם הבודהיסטי הטיבטי ומקדש קונפוציוס, מקדשו של החכם הסיני שהשפיע על סין יותר מכל אדם אחר בתולדותיה. מקדש הלאמה. הנחשב ליפה בין מקדשי בייג`ינג נמצא בצפון מזרח העיר. במקור נבנה המקדש ב-1694 ושמש מקום מושבו של קיסר הצ`ינג לפני עלייתו לכס הקיסרות . רק מאוחר יותר קיבל את שמו הנוכחי. לאחר מותו של הקיסר הוכנסה גופתו למקדש ויורשו הקיסר קיאנלונג הפך את המקדש לארמון המלכותי. ב-1744 הפך המקדש למקדש לאמניסטי ובכך הפך מקום מגורים למספר גדול של נזירים ממונגוליה וטיבט. מכיוון שבעבר שימש המקדש כמבנה מלכותי, חזיתו שונה מזו המאפיינת מקדשים אחרים.
השער הקדמי פונה דרומה ולאורך 480 מטרים על ציר צפון דרום. במקום חמישה היכלים המחוברים באמצעות חצרות. השביל המרכזי מוביל לשער השלום. בחצר השניה ניצב מגדל הפעמון המרשים ומגדל התופים, זה לצד זה ישנם שני פאביליונים הניצבים סימטרית בכיוון צפון. במקום כתוביות סיניות, מנצוריות, טיבטיות ומונגוליות חקוקות על אבנים ברחבי המקדש מגוללות את היסטוריית המקדש. כיום מתגוררים במקדש כ-70 נזירים לאמניסטים.