עדין תחת השפעת המוזיאון, היצירות מסודרות בקומות לפי שנים. מהמאה ה-16 17 והלאה. רוב הציורים פרי מכחולם של ציירים רוסיים. בולטים, ציורים של פטר הגדול, קטרינה, אליזבטה, צארים, סופרים ומשוררים, ויפים מכולם ציורי הנוף, הים על גליו ומשבריו. בלב כבד אנחנו עוזבים את המוזיאון ונוסעים לכיכר האדומה. למוזוליאום לנין,
ביציאה מהמוזיאון הכיכר האדומה או ברוסית " קראסנאיה פלושד" היא הכיכר המפורסמת במוסקבה.
שמה המקורי של הכיכר היה "כיכר המסחר", אך במהלך המאה ה-16 שונה השם ל"כיכר השילוש" על שם הכנסייה שניצבה בעבר בחלקה הדרומי (כיום ניצבת במקומה כנסיית ואסילי הקדוש).
את השם "הכיכר האדומה" קיבל המקום רק במהלך המאה ה-17, שכן הוראת המילה הרוסית "קראסנאיה = "יפה", לא רק "אדומה" כפי שהיא כיום.
השם אינו קשור ללבנים האדומות מהן בנויים חלק מהמבנים סביב הכיכר ואף לא לצבע האדום בהקשרו הסובייטי או הקומוניסטי.
אורכה של הכיכר הוא 695 מטר ורוחבה 130 מטר, וסביב לה ובשטחה שוכנים מבנים היסטוריים חשובים. מדרום-מערב לכיכר שוכן הקרמלין ולאורך חומותיו ניצבים המאוזוליאום של לנין, בו מוצגת לראווה גופתו החנוטה של ולדימיר איליץ' לנין, מייסד ברית המועצות, וכן בית הקברות של חומת
הקרמלין.
מראה מעל הגשר
כנסיית וסילי מרחוק.
כנסיית וסילי קדוש הכנסייה המרשימה נבנתה בידי הצאר איוואן האיום (הרביעי) לניצחונו על הטטארים בקזאן בשנים 1555 – 1561. המבנה עוצב בסגנון הרוסי ומהווה את סמלה של רוסיה. יש בכנסיה תשע קאפלות, כשבמרכז נמצאת קאפלה מוגבהת מקורה בגגון. ארבע קאפלות עם מגדלים מתומנים שעליהן כיפות גדולות וביניהן ארבע קאפלות קטנות. קאפלה נוספת נמצאת מעל קברו של ואסילי המבורך. רק במאה ה-17 נצבעו כיפותיה בשלל צבעים שהעניקו לה את המראה המיוחד.
היו דיבורים על הריסת הכנסיה של ואסילי הקדוש משום שהיא הפריע לתוכניות של סטלין. המקום ניצל בזכות אומץ ליבו של האדריכל פיוטר שסרב להרוס את הקתדראלה, כך נשארה עומדת במקומה.
הקתדרלה מהווה היום מוזיאון. בחזית הקתדרלה נמצא פסלו של ואסילי.
במהלך עבודות שיפוץ בשנות השבעים התגלו מדרגות לולייניות מעץ בתוך אחד הקירות המובילות אל תוך המגדל המרכזי הגבוה. ממנו, מתפצלים דרכים לחדרים ולחדרי חדרים במעין מבוך, שכמעט אפשר ללכת בו לאיבוד.
השם הפופולארי יותר לקתדרלה הוא כנסיית פוקרובסקי = "קתדרלת הבצלים", שניתן לכנסיה עקב צורת הכיפות המפורסמות שלה המזכירות בצלים. זהו אחד הסמלים החשובים של מוסקבה בעולם.
כל הכנסיות הפרבוסלאביות ברוסיה נושאות כיפות בצלים כאלו. זה ייחודן הארכיטקטוני העיקרי.
הקתדרלה מורכבת מתשעה מבנים נפרדים, שלכל אחד מהם כיפה נפרדת. המכלול הוא א-סימטרי במכוון.
לכל מבנה ולכל כיפה שבו צורה וצבעים שונים לחלוטין.
זהו מאפיין הייחודי לכנסיות הפרבוסלאביות – הגיוון העצום במבנה ובצבעים.
הפנים מרהיב עין כמו החיצוניות. כל הקירות מעוטרים מרצפה ועד מרום המגדלים בשפע של עיטורים וציורים, מהם דיוקנאות קדושים, עיטורי פרחים וצורות גיאומטריות.
כנסיית וסילי
מוזיאון ההיסטוריה הלאומי , זכויות לצילום זה כאן
קתדרלת סמולנסקי למעלה (1524-1525) ניצבת במרכזו של המתחם ומוקדשת למריה מסמולנסק. בקתדרלה, ציורים מהמאה ה-16 ואיקונין מהמאה ה-17 העשוי עץ ומעוטר בגילוף מזהב.
המבנה היה מבנה האבן הראשון של המנזר. בבניין שלושה מעברים המסתיימים בשלוש גומחות שמוקפות בגלריות ומעליהן חמש כיפות. הקירות מכוסים בטיח לבן מבחוץ ובפרסקות מבפנים.
הנושא הראשי של הציורים הוא הבתולה ולצידה נושאים נוספים הקשורים בהיסטוריה של רוסיה. לא ביקרנו בפנים.
המשך יבוא
חלק 1,חלק 2, חלק 3,חלק 4, חלק5 , חלק 6 , חלק 7 ,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,
חלק 13,חלק 14, חלק 15,חלק 16,חלק 17,חלק 18,חלק 19,חלק 20,חלק 21,חלק 22,