יום ראשון 31.03.2019 לאחר ארוחת בוקר אנחנו נוסעים לטנה לרפטינג על נהר נאפו .
תוך כדי נסיעה המדריכה מספרת לנו שהתושבים בימי ראשון משתכרים וחוזרים הביתה ברגל ולפעמים נרדמים באמצע
הכביש. רק עשירים מעשנים כי עישון יקר.
באקוודור ישנם 3 חלקים. בכל חלק התנהגות שונה. ליד חוף האוקינוס האוכל שונה בגלל תנאי מזג האוויר. התושבים עולים יותר במשקל בעשרה אחוז. בהרים אוכלים הרבה תפוחי אדמה. יש כ-3000 סוגים שונים של תפוחי אדמה.
באמזונס ניזונים מ-יוקה ,המניוק ,דגים בננות ואבוקדו.
אנשים מצליחים יותר ליד החוף מאלו שגרים באזורים ההר. רק 8 אחוז מהתושבים גרים באמזונס למרות השטח הגדול. יש באזור הרבה נפט. האזור ליד טנה מתפתח לאט. בעיקר חקלאות.
סימון בוליבר (24 ביולי 1783 - 17 בדצמבר 1830) היה מחשובי המצביאים בדרום אמריקה. הוא נחשב ל"אבי האומה" במדינות רבות. זכה לכינויים רבים כגון "ג'ורג' וושינגטון של דרום אמריקה", "המשחרר" (Libertador) ועוד.
לזכותו נזקפת השגת עצמאותן של שש ארצות באמריקה הדרומית: פנמה,ונצואלה,קולומביה,אקוודור,פרו ובוליביה
(הקרויה על שמו) במלחמות העצמאות ביבשת בראשית המאה ה-19. שנים אחדות לאחר מפלתו ומותו,זכה בוליבר למעמד של גיבור לאומי במדינות דרום אמריקה, שאותן סייע לשחרר משלטון ספרד: בוליביה, ונצואלה, פנמה, קולומביה, אקוודור ופרו. מאז שנות הארבעים של המאה ה-19 ועד ימינו טוענים פוליטיקאים במדינות אלה, מכל הקשת הפוליטית, שהם ממשיכי דרכו של בוליבר.
אקוודור הייתה גדולה יותר. לאחר המלחמות,קטן שטחה לחצי. בתקופה בה שלטו הספרדים גרו כאן בני האינקה.
לפני האינקה גרו כאן שבטים אחרים. רוב האינקה התגוררו בפרו ועברו לאקוודור.
------
זכויות למפה לגוגל
הגענו לנהר נאפו לרפטינג בן שעתיים ויותר. הצוות מכין את הסירות,מלבישים אותנו בחגורות הצלה.
טרם היציאה הציעו לנו להתמרח נגד קרינה ויתושים. ללבוש נעלים שניתן להרטיב במים וליבש.
אישית הלכתי עם שרוולים ארוכים ומכנסיים ארוכים וסנדלים וכובע. השמש חזקה מאוד. את המצלמות שמנו בתיק חסין מים. בסירה היו ים למי שירצה.
לא לשכוח לשתות הרבה.
ובעזרת הכיסאות גלגלים המיוחדים כמו ריקשה מעבירים אותנו אל הסירות.
בכל סירה איש צוות מיומן ובנוסף חותר קייק שמתחרה בתחרויות רפטינג ברמה גבוהה כדי לשמור עלינו. אנחנו עושים רפטינג בדרגה 2 או 3. המים שוצפים אחרי הגשם שירד בשני הלילות האחרונים. מסביב נוף בראשית. הרבה בעלי חיים מסביב וביקתות שחלקן בתי מלון חלקן מגורים.
בסיום הרפטינג יש שיפוע די גדול אל השרותים והאפשרות להחליף בגדים.
ירדנו חזרה מהמלתחות לפיקניק שהמתין לנו במקום. עשיר בפירות טעימים.
יש באזור קופים שלצערי לא הזדמן לנו לראות.
הצוות שליווה אותנו קיפל הכל, העמיס את הסירות על רכבים מיועדים לכך ויצאנו בדרך חזרה ללודג'.
חזרנו לחדרים למקלחת ומנוחה קצרה וירדנו שוב לחדר האוכל לארוחת ערב עלובה. נשארנו רעבים.
מזל שהיה לנו מה לאכול מהבית.
המשך יבוא