את המלון ראינו טוב יותר בבוקר, בריכת שחיה ענקית,דקלים ,צפורים ומה לא.
מוזגים תה בחדר האוכל לפני היציאה לדרך.
אנחנו נוסעים בכביש הראשי או כפי שנקרא מוחמד השישי.
הבתים צבועים אדום של האדמה ממנה בנויים. אדמת הסהרה האדומה.
בנתיים מספר לנו המדריך על מערכת ההשקיה של מרוקו, ישנם הרבה בארות בדרך,המים המחלחלים נשאבים
ע"י משאבות שרואים לאורך הדרך. המים מתנקזים לתעלה שחלק מהזמן היא יבשה.
עוד מספר המדריך שאזור הדיונות בו ביקרנו היה מכוסה כולו במים. המים נעלמו ואתם בעלי החיים והצמחייה. במקומות רבים ישנם מאובנים שמעידים על היות האזור ימי. אנחנו חוצים את הרי האטלס המרכזיים. יש במקום גמלים כי באזור יש פירות שהם אוהבים.
הגמלים חיים כאן כ-30 שנה. הריון נמשך שנה. לגמל 4 קיבות והוא מעלה גירה בלילה. בקיץ שותה מכסימום אחת ל-10 ימים. השיירות של הגמלים בדרך והשודדים נקראו האנשים הכחולים – ברברים, שמכירים היטב את המדבר והגנו על השירות שעברו במקום. הם חיו מהגמלים החלשים שלא היו זקוקים להם. הגמלים שימשו לשתייה לגמלים האחרים אם לא היו מים. אין זוגיות בין הגמל לנאקה , עונת החיזור מאוקטובר עד מרץ. בתקופה זו הזכר מזהה נקבה ממרחק של 16 ק"מ באמצעות ריח שמפיקה הנאקה. ייחום יכול להיות פעם בשנתיים. על ההר שוב כתובות יחי המלך.
ארפוד בדרך ל-וואזאראת
הרי האטלס בדרך
אנחנו ממשיכים בדרך עמק הוורדים דרך אלפי הדקלים שבנאות תאפיללת ובין ישובי נאות המדבר.
הנסיעה היא מערבה לרגלי רכס האטלס אל עמק הטודרה. אנחנו עוברים לאורך הנחל אל תוך הקניון המפורסם.
המשך יבוא
חלק 1,חלק 2,חלק 3,חלק 4,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8 א' ,חלק 8 ב',חלק 9,חלק 10,חלק 11,
חלק 11 א',חלק 12,חלק 13,חלק 14,חלק 15,חלק 16,חלק 17,חלק 18,חלק 19,חלק 20,חלק 21,חלק 22,