ethy ab 21-01-2013
סבילה
התקרה המיוחדות ועוד
התקרה, הציורים והעוגב
אחרי שלא שבענו מהיופי הזמן אוזל ואנחנו יוצאים מהקתדרלה והולכים לכיוון אלקזאר.
אתר המצודה כאן וגם כאן
הכניסה לאלקזאר
-
פריחה ורודה משכרת בכניסה. מצודת (מבצר) סבילה או Reales Alcázares de Sevilla – האלקזאר המלכותי של סבילה היא הארמון המלכותי שנבנה על ידי המורים. הארמון הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית בשנת -1987 יחד עם קתדרלת סבילה וארכיון איי הודו בצילום למטה.
הכובשים המוסלמים בנו במקום מבצר בשנת-712 על מנת להגן על נהר גואדלקיביר שעובר בעיר. מאוחר יותר,הורחב ושופץ המבנה על ידי שליטי שושלת אל-מוואחידון. החלקים שנוספו שמהווים דוגמה טובה לאדריכלות מודחר (Mudéjar) בסגנון הבניה של המורים בספרד.
אחרי הרקונקיסטה,כיבוש סביליה על ידי הנוצרים בשנת -1248 הפך הארמון למגורי משפחת המלוכה והוא עבר שיפוצים נוספים בתקופות שונות. ניתן לראות במקום סגנונות בנייה מאדריכלות הרנסאנס ועד אדריכלות נאו-קלאסית ועוד
הקומות העליונות עדיין משמשות למגורי משפחת המלוכה הספרדית. במצודה מערכת חדרים גדולה מקושטים ובנויים במגוון סגנונות,חצרות פנימיות ובהן ברכות נוי וגנים עתקים שמשמשים תפאורה אידאלית לפעילות הענפה שמתרחשת במקום.
הביקורים אפשריים כאשר המלך והמלכה אינם שוהים במקום. לכן הסיור במצודת סבילה מחייב הזמנה מראש,הסיור כולל מדריך מקומי ובהרבה מקומות הצילום אסור
חלק מהציורים בשמן של בית המלוכה
החלק הפנימי , הקשתות התקרה
הסיור מתחיל בשער האריות הנמצא תחת שלושה מגדלי שמירה משם נכנסים לאזור משמר החיילים וחצר האריה שבקצהו שער משולש. ליד השער נמצא חדר המועצה שהוא חלק מהארמון המוסלמי. או כפי שנקרא היכל הצדק המוקדם. תקרת העץ מפארת מאוד את המקום ונבנתה במאה ה-14. היא מלאה בעיטורים מסוגננים גם על הקירות. גם החצר מעוטרת בקישוטי גבס שאריות מהארמון המורי המקורי.
בפינה הימנית הרחוקה של החצר ניתן לראות את חדר העבודה של המלך, את חדר קבלת הפנים ואת אולם הנשפים וארמון דו פדרו "האכזר". ממול הכניסה לארמון המודחארי שהוא גולת הכותרת של הסיור באלקזר. המילה מוחדארי מתייחסת לסגנון אומנותי המאמץ את האומנות המוסלמית הכולל כתב ועיטורים גאומטריים. ארמון מוחדארי נבנה בשנת 1364 על ידי צבא של בנאים שהובאו מכל רחבי דרום ספרד.
קישוטים בכל פינה
מוזאיקה מכסה חלק גדול מהקירות
בניין "חדש" ומדהים שנבנה כולו מהיסוד. בעיני רבים נחשב לפסגת הבנייה בסגנון זה. הארמון שמש את פדרו למגורים עם המאהבת שלו,לאחר שנטש את אשתו. החצר הקטנה במרכז הארמון נקראת חצר העלמות וסביבה קשתות אבן מגולפות ועשירות, קישוטי קרמיקה צבעונית ופיתוחי גבס בסגנון מוסלמי.
יצאנו לחצר והתיישבנו בין העצים והטווסים לאכול ארוחת צהרים קלה
הקומה השנייה של החצר נבנתה מאוחר יותר,והיא בנויה בסגנון הרנסאנס. במרכז החצר ברכה ארוכה שמייפה מאוד את המקום.
בעבר הייתה ריצפת החצר מרוצפת והברכה הוסתרה מהעין. בשנת 2002 התגלתה הברכה המקורית ולאחר מספר שנות שיפוצים נפתחה החצר לציבור מחדש. מסביב דלתות עץ מרשימות. הרבה אגדות שזורות במקום. מטרתן הייתה לדרבן את הנוצרים למלחמה בעת שחרור ספרד מידי המורים. החדר החשוב ביותר בארמון הוא היכל השגרירים, כאן נערכו המפגשים הרשמיים של בית המלוכה. במקום כיפת עץ מהודרת ועוד. חדר חשוב נוסף בארמון המודחארי הוא החדר השלישי,חצר הבובות, זו חצר קטנה משאר החצרות אבל מרשימה בגילופי האבן שלה ובקשתות. גם כאן הקומה השניה נוספה רק במאה ה-19. מקור השם הוא מפרצופים קטנים שקישטו בעבר את הקשתות. אומרים שמי שמוצא את הפרצופים מקבל ברכה. חדר השינה של המלכים המוריים, חדש שישנו בו בעיקר בקיץ כי היה מוגן היטב מהחום. התקרה עשויה עץ ומקושטת מאוד.
מכאן יוצאים אל הגנים המרשימים. נאמר לנו שיש מעבר תת קרקעי למרחצאות של מריה דה פדילה.
יוצאים מהארמון לכיוון פלאסה אספניה, עצי תפוזים בכל פינה.
המשך יבוא
חלק 1 , חלק 2 , חלק 3 , חלק 4 חלק 5 , חלק 6 , חלק 7 , חלק 8 חלק 9 חלק 10 חלק 11 , חלק 12, חלק 13,
חלק 14, חלק 15,חלק 16 ,חלק 17, חלק 18, חלק 19, , חלק 20 , חלק 21,חלק 22,חלק 23, חלק 24 ,חלק 25 ,חלק 26 ,חלק 27,חלק 28