אל קלפאטה - El Calafate ארגנטינה פטגוניה 2008
# דרום אמריקה #
או הפארק לאומי לוס גלסיירס (Parque Nacional Los Glaciares)
או Perito Moreno Glacier
נחתנו בשדה תעופה קטן מאוד, בקושי חנות קפה קטנה וחנות מזכרות פצפונת. הטיסות מגיעות למקום פעמיים בשבוע או יותר. תלוי בעונה. כך נאמר לנו. בשדה התעופה. המראה מהאויר הראה מדבר,מדבר מדבר.
ארגון אונסק"ו הכריז בשנת 1981 על פארק הקרחונים כעל אתר מורשת עולמית.
הפארק הנמצא במקום שכוח ליד עיירה העונה לשם אל קלפטה.
בטיסה מעל האזור רואים מדבר שאין לו סוף. הרי טבלה צמחיית בטה נמוכה מאוד ואגמים ענקיים. כמו גם צורות מוזרות חקוקות בסלע. התמונות יראו את היחודיות.
חיכה לנו המדריך שהוביל אותנו בוואנים למלון שנמצא במרחק של 3 ק"מ מהעיר שכולה רחוב אחד ארוך ושוכן לחוף אגם ארגנטינו המדהים.
העיר הקטנה אל קלפטה היא בירת אזור הקרחונים של ארגנטינה, היא יושבת על הגדה הדרומית של אגם ארגנטינו lago Argentino) ) במחוז סנטה קרוז. ממנה יוצאים אל קרחון פריטו מורנו שהוא הפארק השני בגודלו בעולם ובהמשך, לשייט אל קרחון אופסלה.
הביקור באל קלפטה עצמה מעניין. העיר הציורית מאוד כמו המערב הפרוע. המסעדות ובתי הקפה הציוריים מוסיפים לאוירה. המקומיים נראים מקומיים להבדיל מתיירים רבים שמסתובבים ברחוב הבודד של העיר.
נוף מיוחד
פלמינגו
אחד המלונות
המראה מטעה בהחלט.
מראות בראשית
מראה מראש ההר
ממלון DELUXE SUITES XELENA המקסים, השקפנו אל אגם ארגניטינו הענק, ציפורים רבות מעופפות בסביבה. ומעניין ומפחיד כאחת לשמוע את משבי הרוחות החזקים שפוקדים את המקום מעת לעת. אם נמצאים בחוץ, עפים עם הרוח החזקה והחול נכנס לעיניים ולפה. המשב כמעט מידי יום אחרי הצהרים וגם בלילות. הטמפרטורות קיצוניות מאוד ונמוכות מאוד. בשבוע לפני בואנו הטמפרטורה הגיעה ל-30 מעלות. נדיר ביותר. לרוב הטמפרטורה נעה בין -40- עד 6- והרוח מקצינה את הקור.
ארוחה מקומית במלון
אנחנו בפטאגוניה, כך נקרא חבל ארץ זה. הרי האנדים ניצבים מסביב חרוצים ומשוננים בחלקם. בקצות חלק מהם, שרידי קרח. ליד אגם ארגנטינו, משכשכים במים פלמינגו משפחות של ברווזים,נקרים ומינים רבים של ציפורים. מידי פעם נראים קונדורים בשמים. קשה לתפוס בצילום.
סיוע בביטוח לאומי וזכויות בעלי מגבלה (נכים)-חינם