פורסם ב- יוני 10, 2012מאת ethy ab
דבלין היא בירת אירלנד והעיר הגדולה ביותר במדינה. ישנם שאומרים שהיא אחת הערים היפות בעולם. העיר שוכנת במרכז החוף המזרחי
של אירלנד בשפך נהר הליפי, במחוז דבלין.
מקור השם דבלין במילים הגאליות "דב-לין" שפירושן "בריכה שחורה". כיום מכונה העיר באירית "באלי אהה קלי", או "העיר ביובלו של נהר המשוכה" . השם מתייחס כנראה להתיישבות הקדומה על גדות הבריכה השחורה. דבלין הקדומה מופיעה בכתביו של תלמי כ- 140 לספירה.
דבלין בשנים האחרונות הפכה לאחד המקומות הפופולריים ביותר באירופה כדי לבקר או להישאר בה. הסיבות לכך רבות.
קתדרלת סיינט פטריק - מרכזה של "הכנסייה של אירלנד".
פטריק הקדוש נאמר עליו כי עבר בדבלין במסעו דרך אירלנד. הוא נחשב להיות מומר שהוטבל בטכס פגני אל הנצרות קרוב למקום בו הקתדרלה עומדת כיום. כדי להנציח את ביקורו, נבנתתה כנסיה קטנה מעץ במקום. בשנת 1191 ג'ון Comyn, 1 הארכיבישוף של דבלין, העלה את הכנסייה העתיקה של סנט פטריק האינסולה למעמד של הקתדרלה. הבניין הנוכחי הוא הכנסייה הגדולה באירלנד ונבנתה
בין 1200 ו- 1270. במשך מאות שנים, כמו אלמנטים דתיים,הרפורמציה, ורדיפה גבו מחיר, קתדרלה נפגעה קשות, למרות ניסיונות רבים לשחזר אותה. בין השנים 1860 ו - 1900 שוקמה הכנסייה במלואה על ידי משפחת גינס. סנט פטריק הוא הקתדרלה הלאומית של כנסיית אירלנד, חברה בכנסייה האנגליקנית הקדושה.
מאז 1870 בקתדרלה היו חברים 12 נציגי bishoprics אירים. לקתדרלה יש קישורים אזוריים חזקים ברחבי האי של אירלנד. המסורת המקהלתית ,הפולחן האנגליקני הוקם כאן ב 1530. פטריק הקדוש היא הכנסייה היחידה שנותרה בקתדרלה באירלנד עם דפוס יומי של שירותים לשירה. בנוסף לשירותים אלה קתדרלת מארחת אירועי זיכרון רבים בעיקר דתיים לאומיים. קתדרלת מושכת כ -300,000 מבקרים מדי שנה, המונח ברוך הבא, הוא חלק בלתי נפרד מעבודתה כקהילה הנוצרית.
אנחנו נוסעים בגשם שוטף. הצבעוניות יפה למרות הגשם.
דבלין בירת אירלנד משנת 988 בערך. היא מאכלסת לאומים רבים ומגוונים החל מהוויקינגים ,פלישה מאנגליה של מלחים סוחרים וסופרים שהתיישבו וחיו כאן במאות הבאות. דבלין המודרנית עוברת שינויים גדולים שנגרמו על ידי ה-בום הכלכלי, אי אפשר להיות כאן מבלי לתפוס כמה זיהום מגיע עם השגשוג. לעיר תמיד היה מוניטין של עיר היסטורית גדולה, הקשר החזק שלה בעולם הוא הספרות והאמנות. לדבלין יש הרבה מה להציע למבקרים בנוסף לאטרקציות המגוונות שלה.
מרכז דבלין קטן יחסית. לטייל ברגל מומלץ ביותר. אחת האטרקציות הפופולריות ביותר של דבלין היא כמות הברים בכל פינה. הרחובות הצרים והסמטאות הממוקמות בלב מרכז העיר,מייצגים את הצד התרבותי של דבלין. הטובים בפאבים של העיר ומועדוני הלילה נמצאים כאן, כמו גם חנויות מעניינות.
תיאטרון גייט "תיאטרון השער"
"תיאטרון השער ". נוסד בשנת 1928 על ידי הילטון אדוארדס ומייקל מק ליאמואיר Liammóir. תחילה,תפקד באמצעות תיאטרון Abbey. במשך הזמן החלו לביים בו יצירות חשובות של מחזאים אירופים ואמריקנים. התאטרון עבר שורה של שינויים ארכיטקטונים מורכבים על ידי האדריכל האירי מייקל סקוט שלקח על עצמו את התיקונים הדרושים כדי להמיר את התאטרון לתאטרון איכותי יותר. המנהל האמנותי הנוכחי
של התיאטרון הוא מייקל קולגן Colgan .
תופעה יוצאת דופן בדבלין ובאירלנד בכלל היא,המאמץ אותו משקיעים המקומיים בשימור מורשתם ההיסטורית, הלשונית והספרותית. הם משמרים את שפתם הגאלית. הגאלים היו שבט ממשפחת הקלטים שפלשו לאירלנד במאה הרביעית לפני הספירה. עד היום שתי השפות הרשמיות באירלנד הן אנגלית וגאלית. תוכלו להבחין ששלטי הרחובות כתובים בשתי השפות.
דבלין היא מרכז החינוך באירלנד. בעיר ממוקמות שלוש אוניברסיטאות. האוניברסיטה של דבלין (אשר נוסד בשנת 1592 על ידי המלכה אליזבט הראשונה. נקרא שנים רבות "טריניטי קולג'.
האוניברסיטה הלאומית של אירלנד, ואוניברסיטת "דבלין סיטי" שהוקמה לאחרונה ומתמחה בתחומים הקשורים בתעשייה. מכון דבלין לטכנולוגיה הוא מכללה טכנית מודרנית, אך אינו אוניברסיטה. כמו כן קיימות בעיר מכללות רבות נוספות.
טרינטי קולג' הוא המוכר מביניהם בעולם. סטודנטים מפורסמים רבים למדו כאן. ביניהם מחזאים כמו אוליבר גולדסמית וסמואל בקט. המדשאות של טריניטי quads המרוצפות ומשמשות מקום נעים בלב העיר. האטרקציות העיקריות בקולג' הן הספרייה העתיקה ובעיקר "ספר קלס" המיוחד ששוכן בספרייה הישנה. הקולג' מהוה מרכז להשכלה גבוהה מהטובים בעולם.
טרינטי קולג'
פסלו של דניאל או'קונל ברחוב או'קונל.
דניאל או'קונל Daniel O'Connell 6 באוגוסט 1776 - 15 במאי 1847 היה מדינאי אירי. מכונה על ידי בני עמו "המשחרר". דניאל או'קונל הוא דמות מפתח בפוליטיקה האירית במחצית הראשונה של המאה ה-19. או'קונל התנגד למרידה מזוינת באירלנד, והוא נהג לאמר שחירותה של אירלנד אינה ראויה שתישפך עבורה ולו אף טיפת דם אחת. או'קונל התרכז בשיטות פרלמנטריות ובפניה אל העם על מנת להביא לשינוי.
רחוב או'קונל הוא הרחוב הראשי של דבלין. זהו אחד הרחובות הרחבים ביותר באירופה, 49 מטר רוחבו בחלקו הדרומי, ו-46 מטר בחלקו הצפוני. אורכו כ-500 מטר.
שמו של הרחוב עד 1924 היה 'רחוב סקוויל'. מועצת העיר שינתה את שמו לכבוד לדניאל או'קונל, המנהיג הלאומי האירי מהמאה ה-19 אשר פסלו מוצב בסופו של הרחוב, צופה על גשר או'קונל.
הרחוב ממוקם בליבה של העיר דבלין. רחוב או'קונל הינו חלק משדרה רחבה של רחובות אשר נוצרה בשלהי המאה ה-18 ועוברת לאורכה של הבירה. שדרה זו כוללת גם את גשר קרליסל היום נקרא גשר או'קונל, רחוב וסטמורלנד, רחוב קולג' גרין, רחוב דיים, ומסתיימת בבניין העירייה וטירת דבלין. הרחוב עצמו שוכן צפונית לנהר הליפי.
בניין הדואר המרכזי - מרכזה ההיסטורי של מרידת חג הפסחא.
מרידת חג הפסחא הייתה התקוממותם הכושלת של לאומנים אירים כנגד השלטון הבריטי בחג הפסחא באפריל 1916. האירוע נחשב לאירוע מכונן בהיסטוריה האירית.
Ard-Oifig an Phoist שם הדואר באירית הוא המטה שירותי הדואר האירי בדבלין. הבניין ממוקם במרכזו של רחוב או'קונל, רחובה המרכזי של דבלין. הוא הבניין האחרון שנבנה בדבלין בסגנון ג'ורג'יאני. אבן הפינה לבנייתו של המבנה הונחה ב-12 באוגוסט 1814 על ידי הרוזן וייטוורת' מושל אירלנד באותה תקופה. בנייתו ארכה ארבע שנים. הבניין נחנך ב-6 בינואר 1818.
חזיתו של הבניין בעיצוב איוני,(הסדר האיוני הוא אחד משלושת הסדרים הקלאסיים באדריכלות יוון העתיקה. כמו הסדר הדורי והקורינתי,
הסדר האיוני הוא סגנון בנייה אשר מגדיר את רכיבי המבנה לפרטי פרטים ואת הפרופורציות ביניהם על מנת להגיע לשלמות אסתטית ומבנית).
פורטיקו,(מאיטלקית,הוא מבנה שער מקורה הנישא על ידי עמודים,ומוליך אל דלת הכניסה או אל המבואה בבניין) באורך 67 מטרים ובגובה של כ-15 מטר, הפורטיקו מאכלס שישה עמודים איונים בקוטר של 167 ס"מ. מעל מופיע אפריז מקושט ובמרכזו של הגמלון הופיע שלט האצולה של הממלכה המאוחדת. מעל הגמלון (גַּמְלוֹן הוא אלמנט אדריכלי בצורת משולש שווה שוקיים בחזית של מבנה. גמלונים נפוצו במבנים, בעיקר מקדשים באדריכלות יוון העתיקה, ונעשה בהם שימוש במספר רב של מבנים בסגנונות אדריכליים שונים. מטרתו המקורית של הגמלון היא לתמוך את הגג המשופע, אך נעשה בו שימוש אדריכלי בעיקר כדי לתת למבנה מראה יציב ואיתן). על הגמלון מוצבים שלושה פסלים, מרקוריוס מימין, אוחז בקדוקאוס,משמאל האנשה של הנאמנות, ידה האחת מונחת על ירכה והשנייה אוחזת במפתח.
במרכז, היברניה - דמותה של אירלנד, אוחזת בחנית ובנבל.
האנטבלטורה (האנטבלטורה היא כל החלק העליון הנראה בחזית המבנה הנמצא מעל לכותרות העמודים). למעט הארכיטרב (היא קורה ראשית באדריכלות הקלאסית). נמתחת לאורך חזית הבניין, ומעליה קרניז ומעקה מעוטר. למעט הפורטיקו הבנוי מאבן גיר שאר הבניין בנוי מגרניט.
ארבע החצרות - הבניין המרכזי של מערכת בתי המשפט באירלנד.
ההיסטוריה של בית המשפט של דבלין בולטת בגלל קרב דבלין.
שבוע של קרבות רחוב היו בדבלין בירת אירלנד מה-28 ביוני עד ה-5 ביולי 1922, קרב שסימן את התחלת מלחמת האזרחים האירית (1923-1922). הקרב החל בהתקפה של כוחות הממשלה הזמנית של מדינת אירלנד החופשית, על בניין ארבעת בתי המשפט במרכז דבלין, שנתפס על ידי קבוצה של חסידי הקו הנוקשה בצבא האירי הרפובליקני מתנגדי החוזה האנגלו־אירי, והסתיים בתבוסתם של הרפובליקנים, ובהצלחת הצבא האירי לוודא שדבלין תוכל לשמש כעיר בירה לממשלה הזמנית.
טירת דבלין
נבנתה בין השנים 1208 ו - 1220, ומייצגת כמה סגנונות ארכיטקטורה לשימור החלק העתיק ביותר בעיר. הטירה שימשה למגורים משניים למלך אנגליה. היום משמש לפונקציות ממשלתיות, טקסיים, ביניהם הכרזת הנשיאים של אירלנד. במקום מבצר ויקינג צעיר, משרד האוצר שנבנה בין השנים 1712 ו - 1715, ככל הנראה העתיק ביותר ששרד.
דאבלין סיטי הול
הוקם בין 1769 ו 1779. זהו מבנה מרובע בסגנון קורינתי, עם שלוש חזיתות אבן פורטלנד.
מאז 1852 זה היה מרכז השלטון המוניציפלי. הפנים מעוצב בצורת מעגל בתוך ריבוע, עם עמודים מחורצים התומכים בגג בצורת כיפה באולם המרכזי. הבניין מכיל פריטים רבים כולל 102 יאכטות מלכותיות ועוד.
המשך יבוא