הנוף מארמון מונפלזיר(הארמון האהוב של פטר).
מרחוק סנט פטרסבורג
מעט על פטר הגדול מפי המדריכה. פטר התלבש בצניעות אך באיכות. כך דרש מחבריו. למרות זאת, כאשר הגיע לארמון, הגיעו יחד אתו מזוודות בהן כל תכולת הבית.
פטר לא שיחק בקלפים אולם קטרינה אהבה מאוד לשחק בקלפים. פטר אהב לשחק שחמט.
היו לו מעט חברים נאמנים שבחר. גם דמקה הייתה נפוצה. היא הובאה מצרפת.
בלקיירב החכם, היה ליצן החצר. פטר העדיף אוכל רוסי כמו מרק כרוב, כוסית וודקה עם אניס, או יין אדום.
תה הגיע לרוסיה במאה ה-18 מסין. בעיקר שתו תה לריפוי כאבי בטן מסמובר גדול.
קטרינה אהבה קפה. היא נהגה לשתות 400 גרם קפה בכוס קפה.
בארמון פטר תמונות גדולות שהביא מהולנד. ביניהן עם ציורי שוקולד ותפוחי עץ.
בחדר המיטות שמיכה שתפרה קטרינה. במעברים בין החדרים השתמשו בנרות. לחימום בבקבוקים חמים.
פטר עצמו דיבר ארבע שפות והיו לו 10 מקצועות.
סנט פטרבורג היא העיר הצפונית ביותר מעל לפלנד. הארמון שוכן ליד הים הבלטי. מהדרך ומהמרפסות בארמון רואים את הים שהיה אהבתו של פטר.
עוזבים את היופי אחרי שהות ארוכה בארמון ובגנים ויוצאים מהארמון והמזרקות וחוזרים למלון. בדרך אנחנו עוברים ליד בית הכנסת ששופץ ע"י ספרא. המקום איננו נגיש. עוברים את ארמון הקיץ של פוטין ועוד. בשעה 7 בערב אנחנו צועדים לעבר מסעדה גדולה לא רחוק מהמלון.
המסעדה עמוסה. ממתין לנו שולחן עמוס לעייפה בכלים רוסים מקוריים. המלצר שמגיש לנו יהודי מניו יורק שנשוי לרוסיה.
המלצר מתרגש מאוד לקראת הארוחה. כמחווה, מגיש לנו ליקר דובדבנים על חשבון הבית "לדבריו" .
והמטעמים מתחילים להגיע.
דג מלוח עם בצל ותפוחי אדמה
לקרדה מזמינה עם סלמון
פטה כבד עוף עם קרוסטיני
על השולחן חברו, סלט כרוב, מלפפונים חמוצים טובים, סרדינים מלוחים, סלט קוביות סלק גזר ותפוחי אדמה. רגל קרושה, פילמני,לחם רוסי עם אגוזים, לחם לבן, וחמאה מעולה. מרק פטריות מוקרם, מרק בשר עם זיתים, סלט עגבניות מלפפון צנוניות ובצל, סלט רוסי עם שרימפס,
מאפה בצק עלים ממולא בסלמון עם שמנת.
עוף מקושט
סמובר עם פרצלס אופיניים סליבוביץ, (משקה אלכוהולי נטול צבע המיוצר ממיץ שזיפים מזוקק ומותסס. המשקה דומה לברנדי ומכונה לעתים בארצות דוברות אנגלית "ברנדי שזיפים"). ביף סטרוגנוב כמיטב המסורת, דג פורל עם תוספות,כוסמת, תפוחי אדמה,עם פטריות והיו עוד מנות. לסיום השחיתות, סלסלת סוכריות שוקולד ומרמלדה
גלידה, סורבה לימון עם וודקה בכלים מיוחדים, גלי פירות יער, ותה מיוחד בכוסות עתיקות רוסיות.
לא יכולנו לקום מהשולחן. ארוחה כמיטב המסורת הרוסית שהייתה מצוינת. חזרנו למלון לקראת חצות לאריזת מזוודות. בבוקר עוזבים למוסקבה.
המשך יבוא
חלק 1,חלק 2, חלק 3,חלק 4, חלק5 , חלק 6 , חלק 7 ,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,