במקום קיים מבנה דומה בו חודרת עלומת אור במלואה ביום השיוויון. גם המיקום בו השמש חודרת ביום השיוויון מזכיר את החלון בפירמידות במצרים בהם עלומת אור עוברת בשעה מסוימת.
ישנן הוכחות,שהכנסיות הקתוליות של קיטו נבנו מעל מקדשים קדושים שהוקדשו ליום ראשון,במטרה להחליף את האלים הקדמונים עם ישו. כאשר מבקרים במוזיאון מבינים אולי את משמעות המילה קויסטה Quitsa שהוא שמה של העיר קיטו,שם שניתן למקום לפני מאות שנים ע"י האבוריג'ינים שחיו במקום. ייתכן שזה לא סתם צרוף מקרים.

בפתח מערת מגורים משוחזרת בחלקה.

התקרה בתוך המערה במערה,המדריך שלנו במוזיאון

אבן ענקית שעליה מסומנים צפון דרום מזרח ומערב כאשר באמצע חור אליו נכנס מוט
מתכת שמראה את השעה.

צילום מלמעלה של האבן והשעה לפי השמש וארבע רוחות השמיים,מזרח מערב צפון דרום.
הדגמה של השעון על האבן. עונות השנה באזור הטרופי ובקו המשווה שונות באופן ניכר מהעונות באזורים הממוזגים או באזורי הקוטב. באזורים טרופיים רבים נוהגים להבחין בשתי עונות בלבד.
העונה הגשומה והעונה היבשה. ברוב המקומות שבסמוך לקו המשווה,העונה גשומה נמשכת כמעט כל השנה,אף שכמות המשקעים משתנה בהתאם לגורמים שונים ובכללם הגובה והקרבה לאוקיינוס.
ישנם המגדירים את האקלים באזור קו המשווה כ"משווני" ולא טרופי, אם ההבדל בין הטמפרטורה הממוצעת בחודש החם ביותר לחודש הקר ביותר לא עולה על 3°C. תראו בסרטון כיצד על קו המשווה המים היורדים מברז לכיור אינם מסתובבים לשום כיוון, כיצד שיווי המשקל חלש יותר על קו המשווה ועוד.
בסרט שזכויותיו ליוצריו מודגמת תנועת העלים במים בארבע מיקומים שונים .צפון דרום מזרח מערב.
והעמדת ביצה על מסמר. כמו כן במוזיאון תוכלו לראות מוצגים היסטוריים מחייהם של תושבי המקום והדרך בה חיו וקברו את מתיהם. בסוף הסיור קבלנו חותמת של "מרכז העולם" בדרכון.
המשך יבוא:
חלק 1, חלק 2, חלק 3, חלק 4,חלק 5, חלק 6, חלק 7, חלק 8,
חלק 9,חלק 10, חלק 11, חלק 12,חלק 12 1, חלק 13, חלק 14, חלק 15 ,חלק 16, חלק 17, חלק 18, חלק 19, חלק 20 ,חלק 21,חלק 22 ,חלק 23 ,חלק 24 ,