קזבלנקה בספרדית, הבית הלבן-אד-דאר אל-בידא,שוכנת על חוף האוקינוס האטלנטי. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), זו העיר הגדולה ביותר במרוקו,כמו גם הנמל העיקרי של המדינה.
העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט.
 יש בקזבלנקה אווירה של עיר בירה תוססת, היא שונה משאר הערים הגדולות של המדינה. בעיר נמצא מסגד חסן השני,אחד המסגדים הגדולים בעולם ודוגמא מופלאה למיומנות המרקונית בעיצוב ואדריכלות.זהו גם אחד המוסדות הדתיים היחידים במדינה שפתוחים לביקור של מי שאינם מוסלמים. בעיר יש חיי לילה סואנים למדי, וגם מספר חופים אטרקטיבים.

מסגד חסן השני בקזבלנקה הוא המסגד השני בגודלו בעולם .
קזבלנקה עצמה היא בירת עסקים של מרוקו. תכנו את המסגד הצרפתי מישל Pinseau, המסגד תוכנן כך שהמבנה יעמוד ברעידות אדמה.
 בלילה המקום מואר ע"י לייזרים שזוהרים בכיוון מכה.

גובהו של הצריח שנחשב הגבוה ביותר בעולם הוא 210 מ' .

בניית המסגד החלה בשנת 1986 והסתיימה בשנת 1993.

ארבע שנים מאוחר מתאריך היעד שהיה אמור להיות בשנת 1989, יום הולדתו ה -60 של מלך חסן השני.

רוב החומרים מהם נבנה המסגד במקור ממרוקו. חלק מהחומרים,כמו נברשות מהזכוכית ועמודי גרניט יובאו.
המסגד עומד במקום בולט על חופו של האוקיינוס ​​האטלנטי ומספק לאורחים נוף מרהיב של האוקיינוס.
המיקום נבחר ע"י המלך חסן השני בגלל פסוק שנמצא בקוראן שאומר "שכסאו של הקב"ה נבנה מעל המים". המלך רצה שהמתפללים יוכלו לראות את יצירותיו של אלוהים כמו האוקיינוס ​​והים.
 המסגד יכול לאכלס עד 25,000 מתפללים בתוך המסגד בו הם מתפללים על רצפת זכוכית. תכונה מיוחדת זו של המסגד מאפשרת מתפללים לכרוע ברך ולהתפלל על פני הים. עוד 80,000 אנשים יכולים להיות בחצר המקיפה את מסגד חסן. יש במסגד חסן השני במספר תכונות מודרניות שנכללו בבניה ונועדו לספק למתפללים נוחות נוספת הכוללת רצפות מחוממות, גג ודלתות חשמליים כך שניתן לכוונם לפי מזג האויר והם מאפשרים לראות את השמים בתפילה.

רוב המסגדים במרוקו סגורים בפני אנשים שאינם מהאמונה המוסלמית. מסגד חסן השני שונה שבדרך, ומאפשר למבקרים מכל דתות ההזדמנות לבוא ולהציג את החלק הפנימי של הבניין.
 יש רק מסגד אחר שמתפקד באופן דומה לחסן המסגד הכי ישן פח Mal המסגד. מבקרים יכולים לבוא למסגד וליהנות מסיור מודרך שנמשך כשעה.

"הקסבה" של קזבלנקה, שונה מהקסבות של ערים אחרות במרוקו. היא נהרסה ונבנתה מחדש במאה ה-17. העיר העתיקה היא מודרנית באופן יחסי, אבל היא החלק בעיר שהכי דומה לסרט הידוע הנושא את שם "קזבלנקה".
העיר החדשה זו הגרסה הצרפתית למדינה הישנה. היא גדולה מאד, ומשלבת בצורה נאה את את העיר עם המסורת המרוקנית. היא נבנתה על ידי הצרפתים בשנות ה -20-30 של המאה ה-20, והשפעתם ניכרת.
רובע הבו (Quartier Habous),הוא הקצה המערבי של העיר החדשה, הוא האזור המרכזי. מלא תיירים.
 אזור החופים של קזבלנקה משתרע מערבית לאזור מסגד חסן השני, יש כאן מגוון גדול של חופים חלקם בחינם ואחרים בתשלום ,המקום עשיר במלונות, מסעדות, מועדונים ועוד. בערב המקום נהיה הופך למיוחד כשכל היפים והיפות באים לבלות, אזור זה שנקרא עין דיאב, משתרע לצד שדרות לה קורניש."המסלול המלא" של הטיילת אורכו 5.5 ק"מ. החל מהמגדלור הצבעוני בקצה הצפוני של החוף, ועד מצבת הקבר של סידי עבד אל רחמן בדרומו.
בצער רב אנחנו עוזבים את מרוקו היפה בטיסה חזרה ארצה.

חלק 1,חלק 2,חלק 3,חלק 4,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8 א' ,חלק 8 ב',חלק 9,חלק 10,חלק 11,
חלק 11 א',חלק 12,חלק 13,חלק 14,חלק 15,חלק 16,חלק 17,חלק 18,חלק 19,חלק 20,חלק 21,חלק 22,
חלק 23חלק 24,חלק 25,חלק 26,חלק 27,חלק 28,חלק 29,חלק 30,​חלק 31.חלק 32,חלק 33,,חלק 34
חלק 35.חלק 36,חלק 37,,חלק 38 ,חלק 39, חלק 40,