אנחנו ממשיכים בסיור סביב המקומות החשובים בעיר באוטובוס.
המדריכה ממליצה לבקר במוזיאון לואיזיאנה לאמנות מודרנית בזמן חופשי. Louisiana Museum of Modern Art
נמצא מחוץ לעיר במרחק של שעה נסיעה. המוזיאון זכה בתואר אחד המוזיאונים הטובים בעולם.
המוצגים והתערוכות שהמוזיאון מציג,מיקומו על שפת הים והגנים שמקיפים אותו הפכו אותו למקום שכדאי לבקר בו.
האדריכלות המיוחדת של המוזיאון בעידן החדש מול הישן.
כתובת: Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk, דנמרק, שנת הקמה: 1958. אישית לא ביקרתי במוזיאון.
המידע ממי בקבוצה שביקר. על נגישות במוזיאון בקישור כאן בתחתית העמוד.
אנחנו נוסעים לצידי תעלת נייהבן כדי לצפות בבתים הצבעוניים משני צידי התעלה.
נמל ניהבן (Nyhavn) היה נמל העיר קופנהגן במאה ה-17 ונמצא במרכזה של העיר. הוא מתחם הנמל "החדש" ניהבן.
זו תעלה שהכניסה את מי הים הצפוני אל תוך העיר וסביבה.
הבתים שנבנו משני צידי התעלה נועדו לשמש את עובדי הנמל ומשפחותיהם.
המקום ננטש עד לשיקומו בסוף שנות השבעים של המאה ה-20. המקום עבר מתיחת פנים והוא אחד האזורים
היפים של קופנהגן. הבתים צבעוניים. כל בניין בצבע אחר.
בקומות הגבוהות מתגוררים תושבים ובקומות התחתונות יש מסעדות,פאבים ועוד שמלאים בתיירים ואחרים
לאורך כל השנה ביום ובלילה.
הסופר המפורסם האנס כריסטיאן אדנרסן התגורר ברחוב בבתים מספר 20, 67, 81 לאורך חייו. הדבר מונצח
על לוחיות מיוחדות בסמוך לבתים בהם גר.
לאורך תעלת ניהבן נמצאות סירות עץ היסטוריות.
מהרציף אפשר לעלות ל”מוניות המים”הגדולות או לצאת לסיור מודרך בתעלות העיר.
סוף התעלה נמצא עוגן גדול (Mindeankeret) שהוא אתר זיכרון ליותר מ-1,700 קצינים ומלחים דניים
ששירתו בצי והקריבו את חייהם במלחמת העולם השנייה.
אנחנו יורדים מהאוטובוס לסיור לאורך הטיילת היפה.
אחד המבנים המעניינים בעיר מתקופתו של המלך כריסטיאן הרביעי, הוא ה-Rundetarn, רונדטארן
המגדל העגול שבנייתו החלה ב-1637. זהו מבנה המשלב כנסייה, מגדל תצפית אסטרונומי וספרייה.
המגדל המלכותי משך את ליבו של הצאר פטר הגדול ואשתו כאשר ביקרו בדנמרק בשנת 1721.
בימיו של המלך פרדריק הרביעי נפתח המגדל לציבור, כל אחד יכול היה לטפס אל ראש המגדל ולצפות בגגות העיר ובצריחים. המגדל שימש מקום משיכה למתאבדים שקפצו ממנו אל מותם. ב-1861 המגדל נסגר לתצפיות אסטרונומיות בגלל תזוזה שלו ועקב ריבוי תיירים. המדריכה ממליצה לבקר בכנסייה הצמודה למגדל ובספריה המשמשת כאולם לתערוכות. (לא נכנסנו פנימה ואינני יודעת עם המקום בחלקו נגיש).
האוטובוס עובר בעוד נקודות בעיר ומביא אותנו לגני טיבולי שם ממתינה לנו גם ארוחת צהרים. כתובת האתר כאן
TIVOLI,אם תהפכו את המילה תקבלו I LOVE IT
גן השעשועים טיבולי פתח את שעריו ב- 1843. הגנים מושכים אליהם מבקרים רבים. מתאים לילדים ונוער.
מפה של הגנים
גני טיבולי משלבים מתקני שעשועים ומופעי תרבות ביניהם מופעי בלט,מוזיקה קלאסית,ג'אז,
תיאטרון פנטומימה ועוד. מומלץ לבקר במיוחד בשעות הלילה, יותר מ-100,000 נורות מאירות
את המקום ואת מתקניו. אנחנו ביקרנו בצהרים.
שלוש פעמים בשבוע בחצות,מתקיים מופע זיקוקי דינור שמאירים את שמי קופנהגן בשלל צבעים וצורות.
הגנים פתוחים בדרך כלל מסוף אפריל עד אמצע ספטמבר שבעה ימים בשבוע,מעשר בבוקר ועד חצות.
אתר הגנים בקישור כאן
לאחר סיבוב קצר בטיבולי נכנסנו למסעדה PAAFUGLEN . המקום הוזמן מראש לארוחת צהרים.
המסעדה טובה. מחיר הארוחה כלול בכרטיס.
מסעדת PAAFUGLEN פרטים בקישור כאן . המסעדה מקורה.
לאחר סיבוב בגן היפה וצפייה במתקנים אנחנו עוזבים את הגן. מזג האוויר מאפשר לנו הליכה רגלית לאורך
.הרחוב המרכזי
המשך יבוא