10.03.2016
אחרי ארוחת בוקר טובה צילומים אחרונים של מלון EMPRESS המרשים אנחנו בדרכנו לסוקותאי.
המדריך מספר לנו שיש באזור בית חרושת ליצור משי. בו ניתן לראות את תהליך הייצור ממצב של זחל עד ליצירת
צעיפים ועוד. מפקעת אחת של תולעי משי מקבלים 500 מ 'חוט משי.
חובה לבקר בדוי סוטפ ומקדש פראטאט דוי סוטפ
מקדש דוי סוטפ (Doi Suthep) מצוי על פסגתו של הר הדוי סוטפ שנמצא במרחק של כ-15 ק"מ מהעיר צי'אנג מאי.
מפה של האזור כאן מפסגתו ניתן להשקיף על כל נופיה של צ'יאנג מאי והאזור כולו. ההר מתנשא לגובה
של 1,676 מ׳ , ומהווה חלק מרכס הרים Shan Hills.
מקדש פראטאט דוי סוטפ ,נמצא על הר דוי סוטפ. זה הוא מקדש בודהיסטי בעל כיפת זהב נוצצת.
לפי האגדה המקדש נוסד על פי המסורת בשנת 1383. בנייתו נמשכה מאות שנים שבהן נוספו לו
תוספות ראווה, פסלים, מקומות קדושים פנימיים ציורים ועוד.
הדרך הסלולה הראשונה אל המקדש נבנתה בשנת 1935. ממנה ניתן לעלות אל המקדש באמצעות מאות
מדרגות או ברכבל. ההר קדוש לבודהיסטים המאמינים.
כאשר מגיעים למקום בודהיסטי קדוש,הדבר הראשון שמבחינים בו הוא עסקים מכניסי כסף,דבר רגיל
בכל מקום בתאילנד.
כדי להגיע אל מקדש דוי סוטפ, צריך לטפס על 300 מדרגות,חוויה מתישה אך שווה. הייתה מעלית שנסגרה
אחרי תאונה. המעלית הופעלה שוב בשנת 2011. המקדש הבודהיסטי יפה. נוף משכר נראה מסביב תוך כדי טיפוס במדרגות. היה לנו מעט זמן ודרך ארוכה לפסיטנאלוק. שימו לב לדרקונים הענקיים בצידי המדרגות.
בעיקרון, בטיולים שלנו אם הרתוקים לכיסאות גלגלים אינם יכולים להגיע עד לנקודה אף אחד לא מגיע.
הפעם היה חריג לבקשתנו.
זכויות לצילום לויקיפדיה כאן
יש הרבה אגדות בנושא בניית המקום מסביר המדריך.
המקום נבחר לפני 600 שנה להקמת מקדש. כיצד הוא נבחר? שרידים של בודהה הועלו מעל גבי פיל במעלה ההר.
הוחלט שבמקום בו הפיל שנושא את בודהה יעצור, שם יבנה המקדש.
הפיל עצר בחצי הדרך להר. וזה המקום שנבחר.
זכויות לצילום כאן
בסוף המדרגות ישנם המבנים החיצוניים תחילה. בית המקדש הפנימי מוקף חומה.
יש עדין כמה בתי עסקי מחוץ לחומה,בעיקר דוכנים למזון ומזכרות.
מושכי תשומת לב הם פעמוני-המקדשים הרבים כל אחד יכול לצלצל בהם אם ירצה.
זכויות לצילום כאן
בכניסה לאזור הקדוש,חייבים לחלוץ נעלים. הצ'די הענק, מכוסה זהב, הוא המראה הדומיננטי בפנים.
הוא מכיל שרידים של בודהה. Prathat וואט דוי סוטפ הוא אחד השרידים החשובים ביותר של התרבות לאנה בתאילנד.
מהמרפסת על ההר ניתן לראות את העיירה מיי צ'אנג שמפורסמת באיכות פירות הליצ'י שלה.
זכויות לצילום כאן
בעיירה צ'יאנג מיי נמצא כפר של שבט האקאים שהגיע לכאן מטיבט. זה הוא השבט העני ביותר באזור.
ישנם תאילנדים שאומרים עליהם שהם עצלנים ולא עובדים. לא מדויק. הכפר נראה כשריד מן העבר,
הבקתות עלובות ביותר ועשויות עץ ובוץ. נשים בתלבושות מסורתיות. עם שינים שחורות מלעיסת אגוזי
יער וילדים יחפים נושאים על גבם את אחיהם התינוקות. מחזה שנועד לתיירים. גם התלבושות,גם השיניים
השחורות וגם הילדים, הכל למען "פוטו כסף". הגברים לא נמצאים במקום. הם ודאי סוחרים במקום אחר.
הנשים מנהלות את דוכני הממכר. הסחורה מסובסדת על ידי הממשלה ואפשר למצוא כאן דברים זולים מאוד יחסית.
2 הסרטים מהרשת
אנחנו ממשיכים בנסיעה אל סוקותאי שהיא הבירה העתיקה של תאילנד.
המרחק מצ'יאנג מאי לבנגקוק הוא 910 ק”מ. הרבה ליום אחד לכן לילה אחד בדרך.
התכנון ,חניה בפיסטנאלוק ללינת לילה. אנחנו נוסעים על הכביש המרכזי בשלושה וואנים,אחד למזוודות ועוד שניים לקבוצה. בדרך אנחנו עוברים מפעלים ליצור פורצלן,מקומות לכריית פצלי נפט ומכרות פחם.
התושבים,קשי יום. חלקם רוצים לשרוף עצים ליצור פחם והממשלה מתנגדת בגלל זיהום אויר.
בדרך יערות. בעונה הגשומה יש במקום פטריות רבות. חלקן למאכל. היערות עתיקים וניתן למצוא בהם עדין
ארנבות טיגריסים,וקרוקודילים של מים מתוקים.
המשך יבוא
חלק 1 ,חלק 2,חלק 3, חלק 4 ,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,