18.08.2018
שבת בבוקר האוטובוס עומד לרשותנו והמלווה שלנו בטיול עולה אתנו אל האוטובוס.
הרבה אפשרויות אין. בחוץ יורד גשם כבד. החלטנו לבקר באקווריום שרובו מקורה.
Bergen Aquarium – אקווריום ברגן נמצא במרחק 15 דקות הליכה משוק הדגים המפורסם של ברגן. הגענו לשם עם האוטובוס שבקושי מצא חניה. זה הוא האקווריום הגדול ביותר בנורווגיה הוא ביתם של כמה יצורים מוזרים ביותר שמאכלסים את קו החוף,מעמקי האוקיינוס הגדול והארקטי, יערות הגשם הטרופיים. מטרת האקווריום ללמד אנשים על בעלי חיים ועל רווחת בעלי חיים,שימור ומגוון ביולוגי.
באקווריום מוצגים דגים מזנים שונים,סרטנים,רכיכות,כרישים קטנים,נחשים,לטאות וזוחלים,בעלי חיים מיוחדים ממקומות שונים בעולם. בכניסה נמצאת בריכת פינגווינים קטנה ובריכה לכלבי ים. האקווריום הוא ביתם של יותר מ -400 חיות בר.
יש סיורים מודרכים במקום,תערוכות ופעילויות אחרות שמאפשרות להכיר את החיות טוב יותר.
בביקורינו האקווריום היה דליל מאוד בהשוואה לאקווריומים אחרים בהם ביקרנו. הרבה מהבריכות היו ריקות.
אולי שיפוצים. אתר המקום כאן
אחרי שמיצינו את האקווריום אנחנו נוסעים אל רכבל – פניקולר פלויבאנן שמוביל אל פסגת אל הר פלויין
שגובהו 320 מטרים. נקודת תצפית שמשקיפה על העיר היפה מלמעלה,ההרים והאיים שמסביב.
הרכבל נגיש. אנחנו נכנסים לשני קרונות שמעלים אותנו אל ראש ההר. הנהג מוודא שכולנו בפנים והעליה
למעלה מתחילה על מסילה צרה ותלולה מאוד.
הדרך מחלון הרכבל הנגיש מימין נהג הרכבל.
סרט מהאינטרנט על הדרך התלולה לפנורמה.
הדרך הצרה והתלולה מאוד אל הפיסגה
למזלנו הגשם פסק לזמן קצר והצלחנו לראות את ברגן היפה מלמעלה
הנוף מזוית אחרת
הכתובת E-post: [email protected] Telefon: 55 33 68 00 Adresse: Fløibanen AS, Vetrlidsallmenningen 23A, 5014 Bergen, Norway
היה קר מאוד והגשם שהחל לרדת אילץ אותנו לרדת חזרה למטה. בירידה המתין לנו האוטובוס שלקח אותנו למלון.
לא נכנסנו למלון. הגשם פסק והחלטנו להסתובב מעט בעיר היפה.
המשך יבוא
חלק 1 , חלק 2 , חלק 3 , חלק 4 , חלק 5, חלק 6 ,חלק 7,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,חלק 13,חלק 14,