מערת Alistrati מכילה בתוכה הרבה צורות מרשימות כמו “קיר הלהבה” שקרוי כך כי צבעו אדום.
מזוית שונה
במערה קיימים סוגי נטיפים “אחוריים” שמתפתחים בצדדים ונקראים – חרקים.
הם יכולים להיות על הרצפה או על תקרת המערה ולהתפרש לכיוונים רבים.
מגינים - מתפתחים כאשר המים יוצאים דרך סדקים דקים מאוד של הסלע. פעמים רבות הקוטר שלהם הוא כמה מטרים.
מערות פנינים - הם צורות קטנות כמו כדורים
Gours - הם סוג נוסף של היווצרות,מחסומים קטנים של סידן פחמתי המונחים על רצפת המערה.
יצירתם של הנטיפים והזקיפים תלויה בגשם באזור המערה. על Gour לפתח חיות חיים.
ישנם בצורת ביצה וגידול בצורת סוגים של “פורצי” שהם לרוב בצבעים כהים בצורה "דמויית כרובית". נמצא אותם בדרך כלל על הגוף הראשי של נטיף או stalaguite. ישנם עוד סוגים.
מידע נוסף על המערות קראו כאן.
השהייה במערה מחושבת ע”י מי ששומרים עליה כדי לא לפגוע ביופיה.
אנחנו עוזבים את המערה ועוברים דרך העיירה Alistrati ,ליד נהר אגיטיס שזורם דרך הכפרים Symvoli, Lekkothea ו Aggista. הנהר מסייע לתושבים בחקלאות,במטעים עשירים בדייג
והתושבים יודעים לשלב את התחביבים שלהם עם טיולים. יש באזור רפטינג.
מסילות הרכבת עוברות ליד המערה. בדרך אנחנו עוברים דרך השכונות הקטנות עם הרחובות הצרים והסמטאות האופייניות במעלה הגבעה. התושבים המסבירי פנים,הכיכר עתיקה,מגדל הפעמונים יפהפה רחובות ישנים וכנסיית אגיוס אתנאסיוס הם סמלים של המקום .
הרבה בתים נבנו בסגנון ניאו-קלאסית או מקדוני. הרחובות צרים וציוריים.
הגבעה של אגיוס קונסטנטינוס נמצאת מצפון לאליסטרטי ובמרחק קצר מאוד. המקום מלא של אורנים עם נוף פנורמי ייחודי. ההרים שמסביב משרים אווירה נעימה וביום בהיר ניתן לראות את ההר הגבוה Orvilos.
בדרך שדות מלאים חמניות וקיני חסידות על עמודי החשמל.מראה מרשים ביותר.
אנחנו מגיעים לאגם קרקיני לידו נאכל ארוחת צהרים מאוחרת.
המשך יבוא
חלק 1, חלק 2,חלק 3,חלק 4,חלק 5 ,חלק 6 , חלק 7, חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,
חלק 12 2 ,חלק 12 3 ,חלק 13,חלק 14,