המדריך מסביר כמה מעובדות החיים בפטאייה.
העיר פטאייה ידועה כאחד היעדים המתוירים בתאילנד, הדבר טמון בעובדה שהעיר מציעה מגוון רחב של פעילויות לחופשה במרחק קצר מבנגקוק. במרחק הליכה מהמרכז תוכלו למצוא מספר מלונות יוקרתיים, מסלולי גולף וחופים שקטים.
אורך קו החוף ישנו תמצאו דוכנים קטנים המציעים מזכרות, צעצועים, תכשיטים פעילות ספורטיבית ועוד הרבה.
המרחק לאיים לא גדול וניתן להגיע אליהם באמצעי תחבורה מגוונים כולל טיסה.
חשוב לבדוק מחירים בעיקר שעולים על פיק אפ.
מוניות יחסית יקרות - לא כמו באיים אבל הרבה יותר מבנגקוק,
וחשוב להתמרח נגד יתושים בעיקר בערב ובלילה.
הנוף מול המלון בו שהינו.
בפטאייה קווי אוטובוס נוחים שנוסעים במסלולים מעגליים.
כלי התחבורה נוסף באזור פטאייה הוא קטנועים אותם ניתן לשכור בעלות של כ- 150-200 בט ליום. לא מומלץ לרוכבים לא מנוסים,
במידה ואתם מחפשים לשכור רכב, מומלץ לעשות זאת בסניף של חברה מוכרת ואמינה על מנת שלא להיתקל בבעיות ביטוח במקרה
של תאונה.
בפטאייה חם ולח במהלך כל השנה, יש שתי עונות עיקריות,העונה הגשומה והעונה היבשה. העונה הגשומה מתחילה במאי ומסתיימת באוקטובר כאשר ספטמבר נחשב לחודש הגשום ביותר.
בכל האזור יש להגן על הגוף מעקיצות יתושים המעבירים מחלות.
הדרך מפטאייה לבנגקוק ללא חניות עשויה לקחת כשעתיים. היות והטיסה הייתה מאוחר בערב , עברנו בעוד כמה מקומות בדרך לשדה התעופה בבנגקוק כדי לא לאבד כל פרט אפשרי. אנחנו עוברים באזור בו חיים בטבע קופים מסוגים שונים.
דוכנים עם כל טוב הארץ בכל פינה. הקופים אינם חוששים מבני אדם. הם מחפשים מזון בעיקר בננות.
אם מאכילים אותם הם רוצים עוד :)
הקופה החביבה התיישבה על הרכב ולא רצתה לזוז.
אנחנו עוברים את אזור הקופים. הנוף שנשקף יפה מאוד.
בדרך אנחנו מבקרים בעוד מקום מקודש שאת שמו אינני זוכרת. לא נכנסנו פנימה.
הדרך לבנגקוק.
אנחנו עוברים באחד השווקים לעצירה חיונית, והתנסות במאכלים המקומיים למי שרצה. השוק צבעוני מאוד.
הצדפות קורצות מכל עבר.
דגים ועוד דגים ….….
מגורים על קלונסאות בדרך.
הים כסוף לצד הבתים הדלים.
עצירה נוספת,הפעם בתחנת דלק. המזנון מציע מבחר מגוון של מזון שתייה מגונת מתוקים ומתנות שונות.
פרי מקומי
מבחר לא קטן של מטעמי המקום
איך אפשר ללא קוקוס.
מכאן אנחנו מגיעים לשדה התעופה היפה של בנגקוק.
בכניסה לשדה התעופה פסל מרשים וארוך.
השדה הענק.
תם עוד טיול לארץ יפה ומכניסת אורחים.
תהנו!
חלק 1 ,חלק 2,חלק 3, חלק 4 ,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,חלק 13,
חלק 14,חלק 15,חלק 16,חלק 17,חלק 18,חלק 19,חלק 20,חלק 21,חלק 22,חלק 23,חלק 24,חלק 25,
חלק 26,חלק 27,