אנחנו עוזבים את האי הדרומי של ניו זילנד ועולים לטיסה קצרה לאי הצפוני של ניו זילנד לעיר רוטרואה ROTORUA מעוזם של המאורים.
ניו זילנד סרט של BBC כאן
את רוטורואה (Rotorua) ניתן לזהות ממרחק של ק”מ בגלל הקיטור והאדים שעולים ממנה.
העיר רוטרואה שוכנת לחופו הדרומי של אגם רוטורואה שעל שמו היא נקראת, היא נמצאת במרחק של כ-230 ק"מ דרומית-מזרחית לאוקלנד.
חיים בעיר כ-55,000 תושבים ובמחוז רוטורואה כ-70,000.
מבקרים בעיר מעל 3 מיליון תיירים בשנה.
72 אחוזים מתושבי האזור הם ממוצא אירופאי, 36 אחוז מאורים והשאר הגיעו מאסיה או איים באוקיאנוס השקט.
בזכות תושביה המאורים הרבים,היא נחשבת ל – "לב התרבות המאורית".
רוטורואה נחשבת כבירת התופעות התרמיות של העולם. יש בה שבעה אתרים גאותרמיים הכוללים ברכות חמות,ברכות בוץ מבעבעות,גייזרים וכד'. גם במרכז העיר ניתן למצוא ברכות מים חמים.
אם תחפרו בסמוך לאחד האגמים שמימיהם קרים למדי,תתקלו באדמה לוהטת ומים רותחים בעומק של- 30 ס”מ.
במחוז 18 אגמים, 3 נהרות, 8000 דונמים של גנים, 41 אחוזים משטח המחוז הם יערות, הכוללים עצי רד ווד הענקיים, באזור מספר הרי געש ומאות קילומטרים של שבילי אופניים וטיולים רגליים.
רוטורואה מרובה בפעילויות אקסטרים וספורט אתגרי שופע אדרנלין והפתעות.
היא יעד מבוקש לחופשה משפחתית מגוונת. להקדיש לפחות 3-4 ימים על מנת לחוות את המיטב.
רוטורואה זכתה לכינוי "עיר הגופרית" בשל אופייה. יש פה אגמים רבים סביבה, גייזרים, מסלולי טיפוס ורכיבת אופניים, בריכות בוץ חמות, ביצות ונהרות חמים תרמיים. יש גם הרבה ללמוד על התרבות המאורית באזור זה של האי הצפוני.
גיזרים
אתר הפעילות התרמית המרתק ביותר ברוטורואה הוא טה פאקארוורווה (Te Whakarewarewa), שבו ברכות של בוץ קופצני וגייזר פוהוטו (Pohutu), המתפרץ פעם בשעה, פולט מים חמים בגובה של עשרים מטר לפחות.
זהו האתר המפורסם ביותר באי הצפוני בשל אופיו המיוחד ולא כדאי לפספס אותו.
"העיירה הקבורה". הר טרוורה התפרץ בשנת 1986 והשמיד כמעט את כל האזור. רק מעטים ניצלו ומנסים לשמר את המסורת.
ההתפרצות הקודמת במקום הייתה לפני 2000 שנה בהדמייה.
האזור בו שוכנת העיר אוכלס לראשונה בבני טה אראווה המאורים. האירופאי הראשון שהגיע לאזור היה ככל הנראה הסוחר הדני פיליפ טאפסל, שהחל לסחור עם המאורים באזור ב-1828, ואף נישא לבת טה אראווה.
ב-1835 הגיע למקום תומאס צ'פמן, והקים מיסיון. המיסיון ננטש כעבור שנה, והוקם מחדש ב-1838 על האי מוקויה שבאגם רוטורואה. במהלך מלחמות הקרקעות של ניו זילנד ידע האזור מספר התנגשויות בין המתיישבים האירופאים
לבין המאורים.
לאחר סיום הקרבות, החליטו ב-1883 שלטונות ניו זילנד, אז מושבה בריטית, על הקמת עיירת נופש במקום.
ב-1894 נחנך קו רכבת בין רוטורואה לאוקלנד, ופיתוחה הואץ. ב-1922 קיבלה מעמד של עיירה (borough) וב-1962 הוכרזה כעיר.
ב-1967 הוקם המכון לאמנות מאורית בסביבות העיר שבה אוכלוסייה מאורית רבה. במקום אתרים ופעילויות שונות הקשורים בתרבות המאורית.
מוזיאון רוטורואה לאמנות והיסטוריה.
מידע תיירותי בעיר כאן
לא לוותר על חוויה ב"חוויה המאורית" בכפר TAMAKI.
החווייה כוללת הסעה לכפר מאורי ממרכז העיר ומבתי המלון השונים בה. הנסיעה ערכה כ- 20 דקות מהמקום בו היינו.
הגענו לכפר המאורי אשר בפתחו נערך טקס המורכב מכמה שלבים המלווה בריקוד מלחמה וניסיונות הפחדה של ה"לוחמים" המאורים אשר כולל הרבה חריצות לשון ופעירת עיניים. בסיום הטקס הצ'יפים מקבלים את הצעת השלום של המאורים ולאחר חיכוכי אפים (ברכת השלום המאורית) .
בכפר שפע בקתות ועיטורים אופייניים. בכל בקתה מספר מאורים בתלבושות אופייניות אשר מדגימים ומספרים על מנהגים שונים,ערכו לנו סיור במקום עם הסברים על התרבות. שיטת הבישול באדמה או כפי שמכונה בהַנגי - ארוחת ערב מסורתית הכוללת סוגי בשר וירקות מבושלים בבור עם גחלים - וערב שופע טקסים. הערב נערך בכפר המאורי טמאקי Tamaki לאתר ולפרטים על המקום כאן
השיטה המודרנית למאכלים עתיקים.
מבשלים על חלוקי נחל
סירה מקורית מוצגת למבקרים.
עבודות יד, ריקוד וכד'.
משם ממשיכים לאולם המופעים שם להקה בת כ-10 רקדנים וזמרים מופיעה בשלל ריקודים ושירים האופייניים תוך שימוש באביזרים כגון: כדורי פוי, מקלות, חרבות וכד'. זה מופע מעניין וחביב באורך הנכון (כחצי שעה) שכולל גם הסברים מעניינים. משם עוברים למסעדה גדולה בה מוגשת ארוחה נדיבה וטעימה בשם ארוחת "האנגי" הכוללת את המאכלים האופייניים למאורים: כבש, עוף, בטטות, תפוחי אדמה וגזר שכולם בושלו בתנור מיוחד מתחת לאדמה. בנוסף מוגשים סלטים וקינוחים מוצלחים שכוללים כמובן פבלובה, הקינוח הניו זילנדי הפופולארי ביותר. זוהי עוגת מרנג שמוסיפים לה פירות, קצפת וכד'. לאחר הארוחה נערך טקס פרידה קצר. כל החווייה כולל הנסיעה הלוך ושוב נמשכת כ-3:30 שעות.
סיירנו על אגם טרוורה העשיר בדגה ברבורים ועוד.
ולנו במלון נובה הוטל כאן
המשך יבוא
חלק 1 חלק 2, חלק 3,חלק 4,חלק 5,חלק 6,חלק 7,חלק 8,חלק 9,חלק 10,חלק 11,חלק 12,חלק 13,חלק 14,חלק 15,חלק 16,חלק 17,