ברוכים הבאים לבלוג של אלון והחברים, זה התחיל בתור "זקנים חסרי מנוח" - טיולי ה"זקנים" בעולם - אבל כבר מזמן זה הפך לבלוג הטיולים שלי ושל החברים. תוכלו למצוא כאן את הרפתקאות ה"זקנים", אבל לא רק. יש כאן הרפתקאות ממגוון יבשות ומסוגי טיול שונים - אתגרי, עוד יותר אתגרי ורגוע. המשותף לכולם היא ההרפתקה. וכמו תמיד, המון טיפים שלמדנו על בשרנו במהלך המסעות. אתם מוזמנים לקרוא, להגיב ולשתף.

ה"זקנים" במדגסקר - קיץ 2018 - היום הראשון

תמונה ראשית עבור: ה"זקנים" במדגסקר - קיץ 2018 - היום הראשון
דגל מדגסקר (עידו שכטר / אלון הברפלד)

את סדרת הפוסטים הזאת אני אתחיל מהאמצע. באמצע הטיול הזה אני אחגוג יומולדת 60, ולכבוד האירוע חיפשנו מקום קצת אחר לטייל אליו. מדגסקר היתה בחירה קלה. כולנו (ארבעת ה״זקנים״ - מיכל ועידו, חגית ואני) אוהבים טבע וחיות, כולנו ראינו את הסרט, וכולנו חולמים להגיע לשם. כמו שאמרתי, בחירה קלה.

את האירגון התחלנו (בעיקר עידו, אבל אני עזרתי קצת) בפברואר, דרך חברת נסיעות מקומית בשם  Escapade, שהיא נציגות של חברת Evaneos מאנגליה. החלטנו שסכומים כאלה כדאי להעביר לחברה בינלאומית. אנחנו הולכים לעשות ״סובב מדגסקר״ - מסלול של שבוע בדרום האי, שבוע בצפון ושלושה ימים במזרח.

מדגסקר. האי הרביעי בגודלו בעולם - כמעט 600 אלף קמ״ר - פי שלושים משטח מדינת ישראל, וגדול משני האיים של ניו-זילאנד ביחד. זוהי רפובליקה של 6 פרובינציות, 22 מחוזות ו-18 קבוצות אתניות. בסה״כ יש כאן 25 מיליון תושבים, 90% מאוכלוסיית הזיקיות העולמית וכל הלמורים החופשיים, שהם בעצם קוף קטן ממשפחת הפרימטים, בן דוד רחוק שלנו. מחוץ למדגסקר אפשר לראות למורים רק בגני חיות.

מדגסקר היא עולם שלישי (אולי אפילו רביעי) על פי כל הגדרה. התל״ג לנפש הוא כ-1,500$, תוחלת החיים 60 שנה, ומקום 152 (מתוך כ-200 מדינות) במדד הפיתוח האנושי. אנשים כאן באמת עניים. למדנו שמורה בתיכון (משרה ממש נחשבת במדגסקר) מרוויח כ-200₪ לחודש, נהג/ מדריך תיירים - 30₪ ליום, והם מאושרים אם יש להם 10-15 ימי עבודה בחודש. לנשיא המכהן מאז 2004 קוראים הרֶ מרסיאל רקוטוארימאננה רג'ונארימַמפיאנינה. תנסו להגיד את זה 10 פעמים רצוף..... אפילו לאט.

אז אחרי 4 שעות טיסה מתל אביב לאדיס אבבה, שעתיים המתנה וארבע שעות מאדיס לאנטננריבו, אנחנו במדגסקר. כולם נחמדים וחייכנים בכניסה למדינה, הכל מאוד מסודר, ואנחנו מקבלים ויזה לחודש בשדה התעופה (35€ לאדם). שלושה פקידים מעבירים אותנו מאחד לשני בביקורת הגבולות, אבל הכל בחיוך וברוח טובה. לפי המלצת סאריקה, הנציגה של המשרד שארגנה לנו את הטיול, אנחנו מחליפים כסף בשדה התעופה. השער היום הוא 3,793 ארי-ארי לאירו. תמורת 2,000 אירו קיבלנו כ- 7 וחצי מיליון ארי-ארי. הארנק שהבאתי לקופה המשותפת צחק עלי כשראה את כמות השטרות שקיבלנו. יש כאן שטרות של מאה (עשר אגורות) עד 20,000 (20₪) ארי-ארי.

החלטנו לרכוש כרטיסי סים מקומיים בשדה התעופה. יש שלוש חברות שעובדות כאן – אורנג', איירטל וטלמה, בחרנו באיירטל, חברה בינלאומית עם כיסוי טוב של האי (לפי האינטרנט) ומחירים ממש זולים (נציין כבר עכשיו שזו היתה החלטה טובה). זה הלך ממש בקלות - 60,000 ארי-ארי לשני ג׳יגה גלישה, תקף לחודש. קנינו גם קצת זמן אוויר לשיחות, אבל את זה נוכל לחדש בכל קיוסק באי. הפקידה החייכנית עשתה לנו את ההפעלה ויש לנו תקשורת.

ג׳וני, המדריך שלנו לשבוע הראשון, ממתין עם שלט גדול ורכב יונדאי מדוגם. ״מדגסקר היא ארץ עשירה עם תושבים עניים״ הוא מסביר לנו. ממש מדריך פילוסוף. יוצאים מהבירה אנטננריבו (בקיצור טאנה) בתנועה ממש כבדה. לוקח לנו למעלה משעתיים לחצות את העיר (מסתבר שזה לא חריג, טאנה תמיד פקוקה). התערובת של מכוניות חדישות, רכבים צרפתיים משנות החמישים, ועגלות הנדחפות ע”י אנשים, ממש קאוטית.

מחוץ לטאנה הנוף הוא נוף גבעות מקסים עם בתי לבנים צבעוניים. זה ממש לא נראה כמו אפריקה. הכביש סלול, הבתים בכפרים בנויים מאבן, והכל נראה ממש נקי ומתוחזק.

אנחנו אוכלים ארוחת צהריים מאוחרת במסעדה מקומית קטנה באחד הכפרים. חמישה אנשים בשישים ₪. זה כנראה הולך להיות טיול זול, לפחות מבחינת האוכל.

המלון שלנו - ״שמברה דה וויאג׳ר״ באנצירבה - מקסים. יש כאן גנים מדהימים שמתוחזקים עי הזוג שמנהל את המקום. יש להם 10 בונגלוס, והם גרים כאן בבית משלהם. הבונגלוס גדולים, נקיים ומאובזרים היטב, האוכל טוב והצוות מקסים. 9.5 בסולם ה״זקנים״. התחלה טובה.

אנחנו גמורים מעייפות אחרי 24 שעות בדרכים, אז ארוחה קלה, מקלחת ולישון. בגנים נסייר כבר מחר.

לילה טוב מאנצירבה.

באפס מאמץ: זאת העיר שהוכתרה כנוחה ביותר בעולם להליכה לאייטם המלא
באפס מאמץ: זאת העיר שהוכתרה כנוחה ביותר בעולם להליכה
לא קורפו ולא סנטוריני: זה האי היווני שהוכתר כטוב בעולם בשנת 2025 לאייטם המלא
לא קורפו ולא סנטוריני: זה האי היווני שהוכתר כטוב בעולם בשנת 2025
התחרות על ארה"ב מתחממת: ישראייר קיבלה אישור להפעיל טיסות ישירות לניו יורק לאייטם המלא
התחרות על ארה"ב מתחממת: ישראייר קיבלה אישור להפעיל טיסות ישירות לניו יורק
טסים לתאילנד בשנת 2025? שימו לב לבשורה המשמחת הזאת לאייטם המלא
טסים לתאילנד בשנת 2025? שימו לב לבשורה המשמחת הזאת
נתראה בקיץ 2026: ענקית הלואו-קוסט תשוב לישראל רק בשנה הבאה לאייטם המלא
נתראה בקיץ 2026: ענקית הלואו-קוסט תשוב לישראל רק בשנה הבאה
ענקית הלואו-קוסט וויז אייר, תבטל את הקו הפופולרי מתל אביב החל מחודש ספטמבר לאייטם המלא
ענקית הלואו-קוסט וויז אייר, תבטל את הקו הפופולרי מתל אביב החל מחודש ספטמבר
לרגל יום הבסטיליה: אייר פראנס מציעה הטבת קיץ מיוחדת לנוסעיה הישראלים לאייטם המלא
לרגל יום הבסטיליה: אייר פראנס מציעה הטבת קיץ מיוחדת לנוסעיה הישראלים
יוקרה על המים: 7 קרוזים ששווה לכם להכיר לכתבה המלאה
הפלגה ליוון - כל מה שחשוב לדעת לכתבה המלאה
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה