ברוכים הבאים לבלוג של אלון והחברים, זה התחיל בתור "זקנים חסרי מנוח" - טיולי ה"זקנים" בעולם - אבל כבר מזמן זה הפך לבלוג הטיולים שלי ושל החברים. תוכלו למצוא כאן את הרפתקאות ה"זקנים", אבל לא רק. יש כאן הרפתקאות ממגוון יבשות ומסוגי טיול שונים - אתגרי, עוד יותר אתגרי ורגוע. המשותף לכולם היא ההרפתקה. וכמו תמיד, המון טיפים שלמדנו על בשרנו במהלך המסעות. אתם מוזמנים לקרוא, להגיב ולשתף.

צרפת – אוקטובר 2025 - היום השמיני – נוסעים לברסט

תמונה ראשית עבור: צרפת – אוקטובר 2025 - היום השמיני – נוסעים לברסט
הסלעים הורודים (צילום - אלון הברפלד (C))

לתחילת המסע

לפרק הקודם

הבוקר אנחנו עוזבים (קצת בצער) את הבית שלנו בימים האחרונים ויוצאים לכיוון ברסט. זאת נסיעה יפהפיה בין יערות עבותים, שדות חקלאיים וצוקים גבוהים מעל ים כחול. מזג האוויר נפלא ואנחנו בוחרים בדרכים צדדיות. טיפ- הדרכים הצדדיות מאריכות את הדרך מסן-מאלו לברסט בשעה בערך, אבל חוסכות עלויות כבישי אגרה ומאפשרות ליהנות מהנופים. בשביל זה אנחנו כאן, ואנחנו בחופש אחרי הכל.

Fort la Latte (צילום - אלון הברפלד (C))

העצירה הראשונה שלנו (חייבים לנוח מהנסיעה מפעם לפעם) היא ב-Fort la Latte , או בשמו הרשמי Château de La Roche Goyon. זה מבצר הממוקם על פוינט דה לה לאטה, לשון סלע גבוהה, ליד קאפ פרל. המבצר נבנה במאה ה-14 על ידי Étienne III Goüyon, הלורד המקומי. בנייתו החלה בשנת ה-1340 ונמשכה עד 1370. האתר נבחר בשל מיקומו הנוח לגישה מהיבשה, והקושי להגיע אליו מהים. הוא היה נקודה אסטרטגית חשובה מכיוון שהוא שכן לא רחוק מדרכי הסחר בין סן-מלו, נורמנדי ואיי התעלה. בימי שלטונו של לואי ה-14, המבצר שופץ וחוזק והפך לנקודת הגנה מרכזית מול הבריטים.

מגדל הקשתים (צילום - אלון הברפלד (C))

כיום הוא משופץ ומשוחזר, ומאפשר הצצה לימי הביניים, תקופת הגדולה שלו. הוא גם מאפשר תצפית על התעלה ואפילו על סן-מאלו. טיפ- כניסה עולה 8 אירו, ולדעתינו הביקור שווה את המחיר. אל תוותרו על טיפוס לגג המגדל. הנוף משם מרהיב.

הנוף ממגדל הטירה (צילום - אלון הברפלד (C))

אנחנו ממשיכיל לאורך החופים המפותלים של צפון ברטאן, בין הצוקים המרהיבים לשדות המבשילים. זאת נסיעה ממש כיפית. ליד עיירה קטנה וחביבה בשם Perros-Guirec אנחנו יורדים להשקיף על הצוקים הורודים. זהו קו חוף עם סלעי גרניט ורודים שכל אחד מהם נראה כמו פסל - סלע הכריש, סלע הארנבת, סלע הצב וסלע המכשפה הן רק כמה דוגמאות, אתם יכולים להמציא לעצמכם פסלים בכל צורה. הסלעים באמת ורודים, מין ורוד נחושת יפהפה שממש זוהר באור השמש (למזלנו השמש זורחת היום). מול החוף יש שרשרת של איים קטנים, ובין הסלעים יש חופים חוליים מוקפים באורנים. פשוט יפהפה כאן.

הסלעים הורודים (צילום - אלון הברפלד (C))

שמורת הטבע Sept-Îles National Nature Reserve, מול חופי Perros-Guirec, היא בית לאחת המושבות הגדולות בצרפת של עופות ים, במיוחד תוכיים, סולות וקורמורנים. לא ביקרנו, אין לנו זמן הפעם, אבל שמענו מהמקומיים שזה מקום ששוה יום ביקור שלם. מבטיחים לחזור ולעדכן.

הנמל של ברסט (צילום - אלון הברפלד (C))

אנחנו מגיעים לברסט לפנות ערב לדירה מפנקת במרכז העיר ששכרנו דרך AirBnB. אנחנו מחליטים על ערב רגוע בבית כי אנחנו בחופש אחרי הכל.

לילה טוב מברסט

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
טסים לאירופה? הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם גל החום לאייטם המלא