היום אנחנו הולכים לצלול. זאת אומרת, חגית ואני הולכים לצלול, יובל, שזה לא עושה לה את זה, נשארת על החוף. בסטון טאון יש מועדון צלילה אחד - One Ocean – ואנחנו יוצאים לשתי צלילות באקווריום, אתר שנמצא מול סטון טאון. המועדון נמצא ממש בלב העיר העתיקה, ליד מלון טמבו. מנהל אותו בחור בלגי בשם ניק שנמצא כאן כבר 10 שנים. הצוות מיומן ומקצועי, הציוד מתוחזק היטב, אם כי כבר קצת ישן, ויש להם סירות עץ יפהפיות. אנחנו מפליגים באחת מסירות המועדון עם עוד זוג צוללים וצלם.
המדריך שלנו, ג'ון, הוא בחור קנייתי מקסים, והוא מוריד אותנו לצלילה ראשונה בעומק 18 מטר. הריפים של זנזיבר מזכירים מאוד את הריפים של סיני. אותם דגים, אותם אלמוגים, אותו עושר של צבעים וצורות. מדהים. הצלילה השנייה, אחרי כשעה הפסקה עם ארוחת צהריים קלה על הסירה, היא ל-14 מטר, וגם היא חגיגה של צבע. ס"ה היו צלילות מעולות. המחיר גבוה (125$ לשתי צלילות כולל ציוד וארוחה קלה), אבל השירות היה מעולה והתוצאה הייתה יום מושלם. נחזור לכאן אם נגיע שוב לסטון טאון. צלילה זה דבר מעייף, אז היום יש שנ"צ. יובל, שבילתה כל הבוקר על החוף, מצטרפת כמובן. גם רביצה על חוף הים, בשמש, זה דבר מעייף. אחרי השנ"צ אנחנו חוזרים לסמטאות סטון טאון, הולכים לשימאנו לקחת את התמונות שהזמנו ממנו, וקונים עוד כמה תמונות על הדרך, סתם כדי לתמוך בכלכלה המקומית. וגם כי אנחנו ממש אוהבים טינגה-טינגה.....
כשאתם עוברים בסמטאות, אתם לא יכולים להתעלם מהעושר העצום של עבודות ומזכרות, בגדים וקבקבים, או לפחות אנחנו לא יכולים, אז אנחנו תומכים בעוד כמה משפחות בסטון טאון. לקראת שקיעה אנחנו מתייצבים על המרפסת של מלון טמבו. המלצר כבר מכיר אותנו ומכין לנו קפה קר ומיץ פירות טרי, ואנחנו יושבים לצפות בסירות המפרש המפליגות אל השקיעה. וגם מצלמים אותן, כי אין מה לעשות, זה חלק מהחוויה.
ארוחת ערב אנחנו מחליטים לאכול במסעדה טובה. Trip Adviser ממליץ בחום על שש מעלות דרום, מסעדת פירות ים ליד מלון "בית אפריקה". החלטנו לנסות. לא בקלות אני מחלק את הציון "המסעדה הטובה ב...". אתם יכולים לבדוק, פרסמתי כאן הרבה המלצות. שש מעלות דרום זוכה בציון המסעדה הטובה בזנזיבר, ובקלות. זה לא רק האוכל המעולה, אכלנו לובסטר מדהים, זה לא רק השירות המקסים, זה הכל. מה"צ'קר" שמצלחת את המנות, דרך המלצרים המצוינים, המנהל שמסתובב ומוודא שכולם נהנים, ועד השירותים המעוצבים, כן, מעוצבים. באפריקה. מישהו חשב כאן על הכל. על העיצוב, על התפריט, על רשימת היינות המצוינת. בקיצור, אם החלטתם ללכת למסעדה טובה, שש מעלות היא בפירוש בחירה מעולה. ואפילו המחיר סביר, ארוחה לשלושה, כולל יין ולובסטר, עלתה כ-80$, לא הארוחה הכי יקרה שאכלנו בזנזיבר ובפירוש הטובה ביותר. מומלץ בחום רב!!! במיוחד ה”Chef Special”!!!
זהו, מתחילים לראות את הסוף. מחר היום האחרון בזנזיבר ומחרתיים חוזרים הביתה.