גם היום השמיים לא לטובתנו, הגשם נחלש, כך גם הרוח, אבל השמיים "נמוכים", כמו שאומרים כאן, וזה עדיין מרגיש יום חורף ישראלי קשה. אף על פי כן, ולמרות זאת, אנחנו מחליטים שהיום צועדים. אולי זה בגלל שאנחנו פוגשים את אן-מרי בארוחת הבוקר כשהיא לבושה לצעידה בגשם. אם היא צועדת, גם אנחנו יכולים.
המסלול מתחיל בחוף הים שאותו ביקרנו אתמול, רק שהיום הים ממש כועס. הוא אפור, גלי, רוגש. אחרי כחצי שעה צעידה על החוף תוך מרדף אחרי שחפים ובריחה מהגלים, אנחנו עולים מעל החוף להליכה על מצוק נמוך ושוב יורדים לחוף וחוזר חלילה. מזג האוויר סביר, ואנחנו אפילו יכולים ליהנות מהנוף הסלעי מסביבנו. ב״בלידוויד״ (Ballydavid) אנחנו מחליטים לעצור לקפה בפאב, אבל עדיין מוקדם והפאבים סגורים. למזלנו אחת המלצריות בפאב Tigh T.P מרחמת עלינו, ועל עוד זוג מטיילים, ומזמינה אותנו לפאב הסגור לקפה ותה, זה מה שיש לה כשהפאב סגור. חמודה. אנחנו שותים קפה חם (מיכלי שותה תה כמובן) וקצת מתחממים אחרי שעתיים של הליכה בגשם.
השמיים מתחילים להתבהר, ואת החלק האחרון של ההליכה ל- B&B שלנו אנחנו עושים בלי גשם. עדיין קר, אבל השמיים מתחילים להתרומם והנוף נפתח. בדיוק בזמן, כי הקטע האחרון של המסלול הוא טיול מצוקים מרהיב על מצוק בגובה 100 מטר מעל האוקינוס. איזה נוף מדהים!!!! המצוק הנופל לתוף הגלים הסוערים יוצר מראה קשוח ויפהפה. אנחנו צועדים בשמחה ומפטפטים קצת עם אירית נחמדה שיצאה לטיול עם הכלב שלה על המצוק. גם אני רוצה כזה מצוק לטייל עליו עם הכלב. אני משוכנע שהכלב הזה לא סובל מחוסר טיולים כשהמסלול שלו עובר על הנוף המרהיב הזה.
למרות הקור, הרוח הנוראית וגשם לפרקים, היה מסלול מדהים (12 ק"מ בארבע שעות), ואנחנו ב-B&B מקסים בשם An Dooneen בכפר Ballydavid. זה המקום להרחיב טיפה על השמות המוזרים של הכפרים כאן. Bally זה כפר או עיירה באירית, ולכן Ballydavid זה הכפר של דוויד, ו-Ballyferriter זה הכפר של משפחת Ferriter. על שם המשפחות או האנשים ששלטו כאן כשהמקומות הללו הוקמו. פשוט אבל מסובך. אירלנד. מרי, בעלת ה-B&B, ממש נחמדה ומספרת לנו סיפורים על המקום שפועל משנת 1958. היא גם מזמינה לנו מקום לארוחת ערב בפאב מקומי ודואגת שהבת שלה תבוא לקחת אותנו לשם, כי "זה לא מרחק הליכה".
ארוחת הערב בפאב המקומי An Bothar, שקיים כבר 100 שנה ומופעל עי משפחה אחת כבר 70 שנה, פשוט מדהימה!!! השף הוא בן משפחה (והוא רק בן 25) ואחותו היא המלצרית שלנו. איכות כזאת של אוכל לא ציפינו למצוא באירלנד הכפרית. אפילו מיכלי (טבעונית נטולת גלוטן, זוכרים?) מתמוגגת מההמבורגר הטבעוני המוגש בלחמנייה ללא גלוטן. בכלל, הכל מקום באירלנד (מסעדות, פאבים ואפילו ב-B&Bs) יש אוכל טבעוני ולחם ללא גלוטן. טבעונים, אירלנד מחכה לכם (גם לרגישים לגלוטן).
טיפ - האוכל באירלנד מצויין, הן בפאבים והן במסעדות, רק שבפאב כפרי תשלמו חצי מהמחיר שתשלמו במסעדה בעיר הקרובה. אנחנו אכלנו בעיקר בפאבים. מומלץ.
אנחנו חוזרים ל-B&B המפנק שלנו לקפה ועוגיות לפני השינה. מחר נוסעים לדבלין.
לילה טוב מאירלנד הכפרית