הבוקר אנחנו קצת עצובים כי ההרפתקה שלנו מתחילה להיגמר. אבל יש עוד שלושה ימים, אז אנחנו מתעודדים והולכים לאכול את ארוחת הבוקר שמרי הכינה לנו. כיף של ארוחת בוקר, עם גבינות טעימות, פירות, יוגורטים, חביתות, ומה לא. היא פשוט יוצאת מגדרה לתת לכל אחד בדיוק מה שהוא רוצה. אפילו למיכל (טבעונית ללא גלוטן, זוכרים?).
אחרי הפרידה ממרי אנחנו חוזרים לדינגל, לסקודה הנאמנה שלנו שהמתינה לנו בסבלנות. לפני שאנחנו עוזבים את דינגל והאזור המופלא הזה, אנחנו עושים סיור קצר במרינה. הנוף מרהיב, ואנחנו מחליטים שבפעם הבאה שנבוא לכאן (ותהיה כזאת, מבטיחים) ננסה לנצל חלק ממה שיש לדינגל להציע – הפלגות לאיים, הפלגות צפייה בלוויתנים, שייט בקייקי ים, סיורי סאפ, ועוד ועוד. אפשר להיות כאן שבוע שלם ולעשות חיים.
זהו. זה סופי. נפרדים מדרום אירלנד אחרי 12 ימים מדהימים, ונוסעים לדבלין. בדרך אנחנו "קופצים" לביקור קטן בצוקי מוהר, אתר התיירות הכי מפורסם באירלנד, ולדעתנו אחד מפלאי תבל. ה"קפיצה" לוקחת אותנו שעה וחצי מחוץ למסלול לדבלין, בדרך יפהפיה אבל לא קלה לנהיגה. לפי המלצת מרי, אנחנו נוסעים בדרכים צדדיות וחוצים את נהר ה"שאנון", אחד מהגדולים באירלנד, במעבורת.
צוקי מוהר מדהימים!!! טיפ - שווה להגיע לכאן במיוחד. התרגום המילולי של השם הוא "צוקי החורבן" והם נקראים על שם מבצר שעמד כאן עד המאה ה-18, ממנו נשאר כיום רק מגדל מוהר.
הצוקים מתרוממים מהאוקינוס לגובה של 120-214 מטר, במתלול אנכי לחלוטין, מה שהופך אותם לקיר עצום מעל המים שאורכו שמונה קילומטרים. מרכז המבקרים של האתר ממוקם במרכז הצוקים, יש בו חנייה בשפע, חנויות, ומגוון שרותים לכמיליון (!) מבקרים שעוברים כאן מידי שנה. באזור הצוקים חיים מעל 20 מיני עופות ים, ובאוקיינוס שלמרגלותיו חיים דולפינים וכלבי ים. בצוקי מוהר צולמו מספר סרטי קולנוע ידועים, בהם הנסיכה הקסומה (1987) והארי פוטר - הנסיך חצוי-הדם (2009).
אנחנו מגיעים בשעת אחר צהריים מוקדמת, ולמרות המוני התיירים המקום ממש נעים לביקור. שווה 12 אירו לאדם (כולל החנייה). יש כאן טיילת ארוכה לאורך הצוקים וניתן להגיע להמון עמדות תצפית. אנחנו הולכים קצת לאיבוד בנוף המרהיב!!! מדהים!!! מטורף!!! מקווה שהבנתם שאנחנו ממש ממליצים לבוא לכאן. לפני שאנחנו עוזבים, אנחנו יורדים לחוף הים, לעיירה הציורית דולין (Doolin) לגלידה וקצת אווירה אירית.
מכאן זה 200 ק"מ בכבישים מהירים עד דבלין, בירת אירלנד והעיר הגדולה שלה. שכרנו דירה דרך אייר בי אנד בי בלב לב לב העיר, על הנהר ממש מול הטמפל בר. אנחנו מגיעים ממש מאוחר, ומגלים שלמרות שזו עיר הבירה, ולמרות שזו העיר הגדולה, היא נסגרת בעשר. טיפ– אם אתם רוצים ארוחת ערב טובה בדבלין, אל תחכו לרגע האחרון, כי רוב המסעדות נסגרות בין 9 ל-10 בערב, ולאחר מכן תצטרכו לאכול אוכל מהיר או חטיפי פאבים.
אנחנו מסתפקים בטקו'ס ובוריטו'ס במזללה מקסיקנית קטנה בטמפל בר, והולכים לישון. את דבלין נחקור מחר.
לילה טוב מדבלין