זהו. התחילה העונה. מזג האוויר משובח, הכל ירוק ופורח, אין יותר תירוצים, עד סוף החורף הזה אנחנו חייבים להגיע לערד, אז לדרך.
היום אנחנו הולכים מתל אביב (רחוב הברזל ברמת החייל ליתר דיוק, עד תל אפק. המסלול עובר על גדות הירקון, בין שדות ירוקים לשכונות תל אביב. בתחילת הדרך אנחנו הולכים בפארק הירקון המטופח, שמושך אליו כמדי שבת מאות רוכבי אופניים שקצת מפריעים לנו ללכת (לדעתם זה הפוך, אבל אני כותב את הבלוג הזה…..). אחרי כשעת הליכה אנחנו עוזבים את הפארק (מברוק לעיריית תל אביב על הפארק המטופח) ויורדים לשביל קצת יותר פראי העוקב אחרי פיתולי נהר הירקון. הנהר כאן כבר פחות נקי, והריח לא תמיד נעים.
אנחנו ממשיכים עד טחנת אבו-רבח – אתר טחנת קמח שהופעלה במי הירקון ליד מושב עדנים. במקום נמצאו שרידי סכר ומתקני טחנה בשם "טאחונת אל וסטה" שפירושה הטחנה האמצעית (בין טחנת מיר לטחנת פרוחיה). בשנות ה-80 של המאה התשע עשרה שופצה הטחנה על ידי השייח' אברהים אבו רבאח וקיבלה את שמה הנוכחי. בטחנה פעלו 12 זוגות אבני ריחיים ששימשו את תושבי האזור כולו (ששילמו לאבו רבאח עמלה בגובה 10%-20% מכמות הקמח שטחנו). הטחנה פעלה עד שנת 1959, אז ירדה ספיקת הירקון עקב השאיבה מהירקון לטובת קו ירקון-נגב. לאחרונה שוקם המבנה ושוחזר בחלקו.
כאן אנחנו חוצים את הירקון וממשיכים מזרחה. ארוחת בוקר קלה אנחנו אוכלים ליד שרידי אתר “כנף לבנה” – חוות גידול אווזים – שפעלה כאן בין שנות החמישים ועד תחילת שנות השבעים. במקום ישנו גם סכר שהוקם ע”י רשות הירקון במטרה לערבל את המים ולאווררם. לפי הריח, הסכר לא עושה עבודה טובה במיוחד. או אולי בעצם כן.
ממשיכים בין שדות ומרכזי קניות עד לכביש חמש, אותו אנחנו חוצים במעבר תת קרקעי. אחרי עוד כשעה אנחנו מגיעים למעבר מים אותו יש לחצות בתוך מי הנחל. מזל שזכרנו להביא סנדלים. החוויה של ללכת בתוך מי הירקון אינו מרעננת כמו שהיא נשמעת, אבל מזג האוויר שמשי, ואנחנו מתייבשים במהירות.
מכאן זה עוד שעה קלה, ומעבר מתחת לכביש 40, עד כפר הבפטיסטים עם מגרשי בייסבול ברמה אמריקאית, ועד לסיום בפארק אפק. אנחנו נכנסים לבריכת הנופרים ונהנים משפע הנופרים הצהובים הגדלים כאן. הבריכה צלולה ונקייה, מלאה דגים מסוגים שונים וכאמור אלפי נופרים. כנראה שאם רוצים, גם הירקון יכון להיות נחל יפהפה. חבל שרק הבריכה נשמרה בצורה כזאת. אולי יום אחד כל הנחל ייראה ככה.
זהו. התחילה עונת השביל באופן רשמי. עד הקיץ הקרוב אנחנו בערד. תרשמו.