זקנים חסרי מנוח 2013 – איסלנד – 17. עוד קרחונים, מכתשי לאקי והעיירה עם השם הכי ארוך באיסלנד

זה מתחיל להיגמר לנו. הטיול. היום אנחנו מבלים בדרום מזרח האי, חמר נוסעים מערבה לכיוון רייקיאוויק, ומחרתיים טסים הביתה. טוב, עוד לא הגיע הזמן לסיכומים, את זה נעשה בסוף. היום אנחנו קמים מוקדם ויוצאים לשייט על הלגונה של Breidamerkurjokull, אחד הקרחונים הגדולים באזור. ביציאה מהמלון אנחנו רואים את המבנה הכי מוזר באיסלנד.

kirk1
זה נראה כמו מדף ספרים. מסתבר שזה Thorbergssetur Center - מוזיאון שמוקדש לסופר האיסלנדי Thorbergur Thorðarson המפורסם (באיסלנד). יש שם גם מסעדה קטנה, אבל אנחנו ממהרים.

kirk2
השייט הוא בסירה אמפיבית שנוסעת על גלגלים עד הלגונה וממשיכה על המים. משעשע. המדריכה האיסלנדית שלנו מאושרת ממזג האוויר, שבשבילנו הוא קצת קריר אבל בשבילה זה ממש יום קיץ חם.

kirk3

היא שופעת ידע ומספרת לנו על הלגונה שהיא גוף המים המתוקים העמוק ביותר באיסלנד. ליד הקרחון הוא מגיע לעומק 270 מ'. היא בכלל מלאת מידע. למה הקרח של הקרחונים של כך שקוף?

kirk4
כי הם נמצאים בלחץ עצום מה שמוציא מהם כל בועת אוויר, וקרח נטול בועות הוא קרח שקוף. ולמה הכחול?

kirk5
kirk115
פה כבר מדובר בפיסיקה. למה הים כחול? הרי המים שקופים. אז זהו, גוף מים גדול שובר את האור בצורה כזאת שהוא נראה לעין כחול. גם הקרחונים הם גוף מים גדול, אז הם בעצם כחולים. הלבן שאנחנו רואים זה קרח חדש. הכחול נחשף כשגוש קרח גדול ניתק מהקרחון וחושף את החלק הנקי שלו. זה אומר שזה שבר יחסית חדש, כי אחרי כמה ימים אדי מים קופאים על החלק הכחול והוא נעלם. כל יום לומדים משהו.

kirk6

אחרי שעה של שייט בין קרחונים והררי קרח צפים, ואחרי שטעמנו את הקרח (טעם של קרח), אנחנו חוזרים אל היבשה. למרות המחיר (משהו כמו 12 יורו לאדם) השייט הזה שווה. עוד סיבוב קצר בשפך של הלגונה לים, ועליה על הקרחונים (אלה שנסחפו לחוף), ואנחנו ממשיכים לעוד כמה קרחונים שתלויים בסביבה. כולם מדהימים, כולם ענקיים, כולם יורדים מ- Vatnajokull.

kirk112kirk7

אנחנו מדלגים על סקפטאפל עקב צפיפות נוראית של תיירים, וממשיכים בנסיעה על כביש מספר 1, מערבה. בסקפטאפל נכנסנו לתחנת המידע של הפארק, רק כדי להחליט שזה לא בשבילנו, אבל כן הצלחנו לראות את הסרט על ההתפרצות של שנת 1996. באותה שנה התפרץ הר געש בשם Grímsvötn, שנמצא מתחת לשדה הקרח Vatnajokull. ההתפרצות גרמה לשיטפון שסחף חלקים גדולים מכביש מספר אחת, וניתק את מזרח איסלנד ממערבה למשך מספר שבועות. המזרח היה ללא חשמל ותקשורת במשך למעלה משבוע. מפחיד.

kirk8
הנסיעה מערבה נמשכת בין ים משמאל וקרחונים מימין. נוף משגע. מפעם לפעם מפל, שאנחנו אפילו לא עוצרים לראות כי מפלים כבר ראינו מספיק. כאן גם גילינו שכביש מספר אחת הוא חד סטרי מפעם לפעם. כן, הכביש הראשי של איסלנד הופך חד סטרי כשצריך לחצות את הגשרים העצומים הבנויים עליו. אז מחכים שהתנועה ממול תגמר, וחוצים לאט לאט. איסלנד.

kirk9
לקראת צהריים אנחנו מגיעים לעיירה עם הכי הרבה אותיות לנפש באיסלנד. 110 תושבים גרים ב- Kirkjubaejarklaustur (תנסו להגיד..... עזבו, בטח הבנתם את הרעיון), ואנחנו נכנסים ל-Tourist Information המקומי להבין מה ניתן לעשות כאן.

kirk10

רפי המליץ לעלות ל- Laki Craters, ואנחנו מנסים להבין איך, מתי, ואיפה אפשר לישון. האישה שעובדת כאן מדהימה. היא מספרת לנו על המקום ועל הלאקי, מכניסה אותנו לאולם קולנוע קטן ומקרינה לנו את הסרט על ההתפרצות שיצרה את מכתשי לאקי בשנת 1783-1784 (כן, היא התחילה בשנת 1783 והסתיימה אחרי למעלה מ-8 חודשים בשנת 1784(, והשמידה רבע (!) מאוכלוסיית האי באותה תקופה. אחר כך היא מציידת אותנו במפות, מסבירה איך להגיע לבקתה שלמרגלות המכתשים, בה אולי נמצא מקום לישון, מסמנת לנו על המפה את המפל ש"אתם ממש חייבים לעצור לידו" ואפילו מכבדת אותנו בקפה טעים ועוגיות. איפה עוד ראיתם שירות כזה ב- Tourist Information?

kirk11
מכתשי לאקי הם שורה של מכתשים געשיים שנוצרו בהתפרצות של שנת 1783-4. הם מסודרים בשורה ואפשר להגיע די קרוב לאחד מהם בנסיעה של שלוש שעות על דרך עפר.

kirk12

אנחנו מחליטים לעלות עד הבקתה שנמצאת לא רחוק מהמכתשים ולנסות לישון שם. אחרי שעתיים של נסיעה בנופים מדהימים, הפעם הרבה יותר ירוקים מאלה שראינו עד כה, מפל מדהים,

kirk13

והמון חציות של נחלים זורמים,

kirk14

אנחנו מגיעים לבקתה. אין אף אחד בבית. הפקחים עדיין לא חזרו מהשטח. מה שיש זה עגלה עם ציוד מטיילים ואיש שמכין את הבקתה ל- 20 מטיילים שאמורים להגיע עוד מעט. ואכן, אחרי כמה דקות מגיעים עשרות סוסים כשעל חלקם רוכבים. זה טיול סוסים שחוצה את איסלנד ומשום מה הם לוקחים אתם כמה עשרות סוסים להחלפה. מוזר, אבל כיוון שבבקתה יש מקום ל- 16 איש בלבד, ולישון באוהל במזג האוויר ששורר כאן לא בא לנו, אנחנו נפרדים ממכתשי לאקי והקשת המופלאה שמכסה כאן את כל השמיים, וחוזרים ל- Kirkjubaejarklaustur .

kirk15
אחרי כמה ניסיונות אנחנו מוצאים בקתה במלון לאקי.

kirk17

זו בקתה לארבעה, עם מטבחון שבו אנחנו מבשלים את ארוחת הערב האחרונה שלנו להפעם. סלמון בעשבי תיבול, אטריות אורז עם ירקות ותפוחי אדמה בבצל. סעודת מלכים של ממש.

kirk19kirk18
בפעם הבאה-; פאפינים ופרידה
איסלנד 2013 -; זקנים חסרי מנוח !!!

תמונת הפרופיל של אלון וחברים

מגזין החיים הטובים: לייפסטייל והשראה לחופשה

עפים על העולם: כל מה שצריך לטיול תרמילאים

ביטוח נסיעות
מבצע מטורף: כרטיס טיסה לניו יורק במתנה למזמינים בחודש פברואר! לאייטם המלא
מבצע מטורף: כרטיס טיסה לניו יורק במתנה למזמינים בחודש פברואר!
החופשות מתייקרות: המדינות המובילות באירופה מכריזות על מסי תיירות חדשים ב-2025 לאייטם המלא
החופשות מתייקרות: המדינות המובילות באירופה מכריזות על מסי תיירות חדשים ב-2025
עוד סיבה לטוס לכרתים: פארק מים ענק ומרהיב יושק בקרוב בריזורט המוביל של האי לאייטם המלא
עוד סיבה לטוס לכרתים: פארק מים ענק ומרהיב יושק בקרוב בריזורט המוביל של האי
אלו 10 היעדים הטובים בעולם לירח דבש: מי זכה במקום הראשון? לאייטם המלא
אלו 10 היעדים הטובים בעולם לירח דבש: מי זכה במקום הראשון?
כיף לטוס לשם: היעד הידידותי חונך טרמינל נוסעים חדש ומודרני לאייטם המלא
כיף לטוס לשם: היעד הידידותי חונך טרמינל נוסעים חדש ומודרני
אל על ואזרבייג'ן איירליינס מכריזות על שיתוף פעולה חדש לאייטם המלא
אל על ואזרבייג'ן איירליינס מכריזות על שיתוף פעולה חדש
חברת התעופה FLYYO כובשת את השוק הישראלי עם 26 קווים חדשים לאירופה! לאייטם המלא
חברת התעופה FLYYO כובשת את השוק הישראלי עם 26 קווים חדשים לאירופה!
תודה לטראמפ: יונייטד איירליינס חוזרת לישראל לאייטם המלא
תודה לטראמפ: יונייטד איירליינס חוזרת לישראל
המומחים חושפים: זה היום הכי זול להזמין טיסות לואו קוסט לאייטם המלא
המומחים חושפים: זה היום הכי זול להזמין טיסות לואו קוסט
יפן נערכת לעונת פריחת הדובדבן 2025: התחזית המלאה לאייטם המלא
יפן נערכת לעונת פריחת הדובדבן 2025: התחזית המלאה
מתכוננים לחופשת הפסח: חברת התעופה האיטלקית הודיעה שתחדש את טיסותיה לת"א החל מאפריל לאייטם המלא
המשבר ממשיך: תושבי האי סנטוריני מתעוררים לבוקר רביעי של רעידות אדמה לאייטם המלא
מסע שלם על הגב: כל מה שצריך לטיול תרמילאים בחו״ל לכתבה המלאה
הטרנד החדש של התרמילאים: המלצות ליעדים לטיול ביניים בלתי נשכח לכתבה המלאה
מצאנו לכם את הטיסות הסודיות הכי זולות טיסות זולות ברגע האחרון
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה
קבלו את היעדים הכי מושלמים לתקופת החגים לכתבה המלאה
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! חופשה באזרבייג'ן
חופשה באזרבייג'ן
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה