ברוכים הבאים לבלוג של אלון והחברים, זה התחיל בתור "זקנים חסרי מנוח" - טיולי ה"זקנים" בעולם - אבל כבר מזמן זה הפך לבלוג הטיולים שלי ושל החברים. תוכלו למצוא כאן את הרפתקאות ה"זקנים", אבל לא רק. יש כאן הרפתקאות ממגוון יבשות ומסוגי טיול שונים - אתגרי, עוד יותר אתגרי ורגוע. המשותף לכולם היא ההרפתקה. וכמו תמיד, המון טיפים שלמדנו על בשרנו במהלך המסעות. אתם מוזמנים לקרוא, להגיב ולשתף.

זקנים בערפל, אירלנד, קיץ 2022 – היום החמישי – עוברים דירה

תמונה ראשית עבור: זקנים בערפל, אירלנד, קיץ 2022 – היום החמישי – עוברים דירה

לתחילת המסע

ליום הקודם

היום אנחנו נפרדים מהבית שלנו בארבעת הימים האחרונים. הוא היה מדהים. אנחנו אורזים, מעמיסים את הסקודה הנאמנה שלנו ויוצאים לדרך. הבית הבא שלנו הוא על חצי האי קרי, בערך שלוש שעות נסיעה מכאן, אז אנחנו מחליטים לעצור בכמה נקודות בדרך. מתחילים בקינסל (Kinsale). עיר יפהפיה על חוף האוקיינוס, ממש על שפך נהר באנדון. יש כאן המון בתים בכל מיני צבעים, רובע עתיק עם בתים קטנים וחמודים, חנויות קטנות, מרינה צבעונית והכל פורח ועליז. אנחנו מעבירים כמה שעות נעימות בעיירה החביבה וממשיכים. טיפ - אם אתם מתלבטים קינסל או קוב - קינסל בענק.

הבתים הצבעוניים בקינסל (צילום - אלון הברפלד (C))
המרינה של קינסל (צילום - אלון הברפלד (C))

צהריים אנחנו אוכלים בעיירה קטנה וחמודה בשם Clonakilty, במסעדה עם טבח מצרי. יש להם פול ממש טעים, פלאפל מצרי וכל מיני מאכלים מזרח תיכוניים. אנחנו מטיילים קצת בעיירה שמתגלה כמקום ממש חמוד. מכאן אנחנו נוסעים למעגל האבנים של דרומבג. זה מעגל ששימש את הדרואידים שחיו כאן בתקופה הפרהיסטורית להקרבת קורבנות. הוא מזכיר את מעגל האבנים דרכו עוברת גיבורת הספר "זרה" למאה ה-18. ניסינו. לא הצליח לנו. מעגל האבנים כלל במקור שבע עשרה אבנים עשויות מאבן חול מקומית, מהן רק 13 שרדו.

מעגל האבנים של דרומבג (צילום - אלון הברפלד (C))

קוטר המעגל 9 מטר והוא מכיל שתי אבני כניסה גבוהות יותר הנמצאות מול אבן צירית שכובה. צירו מכוון לדרום מערב לכיוון השמש השוקעת. סוג זה של מעגל אבנים נקרא "קורק–קרי", כי כאן נמצאו רבים כמוהו. בסמוך למעגל האבנים, כ-40 מ' ממערב, יש שתי בקתות פרהיסטוריות עגולות עם חומות אבן ומזבח. המקום נמצא על נוף מרהיב של שדות מרעה ירוקים והאוקינוס האטלנטי. טיפ– יש הרבה מעגלי אבנים באירלנד, אבל דרומברג הוא השלם והיפה ביותר. שווה ביקור.

מכאן אנחנו נוסעים לבית שלנו, שנמצא כאמור בקצה חצי האי קרי. המטרה היא לבלות כמה ימים ב"טבעת קרי", מסלול מעגלי המקיף את חצי האי ונחשב לאחד המסלולים היפים באירלנד. אנחנו נוסעים לבית בקרי בדרכים צדדיות מקסימות, אם כי לא פשוטות לנהיגה, בטח כשנוהגים כאן בצד הלא נכון של הכביש.

כביש כפרי אופייני (צילום - אלון הברפלד (C))

אנחנו עוצרים בחנות עתיקות קטנטנה ב- Salthouse, ממש על אם הדרך, ולהפתעתנו מגלים אירי חביב שמוכר כל מיני דברים ישנים (וינטג') במחירים ממש סבירים, וממש שמח לספר לנו על המוצגים שלו, למרות שדי ברור מהתחלה שלא נקנה כלום. בכלל, האירים שפגשנו עד עכשיו היו ממש נחמדים ומסבירי פנים. הם עם חם ולבבי, ושמחים להיכנס איתנו לשיחות על אירלנד והחיים ובכלל.

הבית השני שלנו באירלנד (צילום - אלון הברפלד (C))

 הבית החדש שלנו נמצא בקצה המערבי של חצי האי קרי, ליד עיירה בשם Cahersiveen, שמות המקומות באירלנד הם אתגר רציני. אנחנו מגיעים בשעת ערב מוקדמת ומוצאים בית מדהים. הוא ניצב מעל הים, עם נוף מרהיב מחלונותיו הפונים מערבה, מאובזר להפליא, נוח ונעים. כיף של מקום שגם אותו מצאנו באייר בי אנד בי. אנחנו מתארגנים בבית, מכינים ארוחת ערב ונהנים משקיעה מופלאה.

לילה טוב מ"טבעת קרי".

ליום הבא

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של אלון והחברים
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אלון והחברים
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאירלנד

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 13 שעות
רומא ומילאנו מתקרבות למינכן: שני קווי רכבת מהירים ייפתחו ב-2027 לאייטם המלא
רומא ומילאנו מתקרבות למינכן: שני קווי רכבת מהירים ייפתחו ב-2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 23 שעות
כמו מתוך אגדה: זה המלון שנבחר ליפה ביותר באירופה לשנת 2026 לאייטם המלא
כמו מתוך אגדה: זה המלון שנבחר ליפה ביותר באירופה לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
לא נטוס לישראל: צוותי האוויר בחברת התעופה האירופית מאיימים לשבות לאייטם המלא
לא נטוס לישראל: צוותי האוויר בחברת התעופה האירופית מאיימים לשבות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בפעם השנייה ברציפות: זה החוף שנבחר לטוב ביותר באיטליה לשנת 2026 לאייטם המלא
בפעם השנייה ברציפות: זה החוף שנבחר לטוב ביותר באיטליה לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
"לא טסים יותר לתל-אביב": חברת התעופה הסירה את ישראל מרשימת היעדים שלה לאייטם המלא
"לא טסים יותר לתל-אביב": חברת התעופה הסירה את ישראל מרשימת היעדים שלה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
"המלדיביים של איטליה": החוף בחבל הדרומי שנראה כמו גן עדן טרופי לאייטם המלא
"המלדיביים של איטליה": החוף בחבל הדרומי שנראה כמו גן עדן טרופי
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
רק שעה מסנטוריני: זה האי שנבחר לשקט ביותר באירופה לאייטם המלא
רק שעה מסנטוריני: זה האי שנבחר לשקט ביותר באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא בודפשט ולא פראג: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר באירופה לסופ"ש זוגי לאייטם המלא
לא בודפשט ולא פראג: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר באירופה לסופ"ש זוגי
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא רק בקיץ: 6 יעדי חוף מושלמים לפודיז שכדאי לבקר בהם דווקא באוקטובר לאייטם המלא
לא רק בקיץ: 6 יעדי חוף מושלמים לפודיז שכדאי לבקר בהם דווקא באוקטובר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
רגע לפני החג: חברת הלואו-קוסט חוזרת לישראל ו-2 קווים נוספים כבר בדרך לאייטם המלא
רגע לפני החג: חברת הלואו-קוסט חוזרת לישראל ו-2 קווים נוספים כבר בדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
הטיול הגדול מתקצר: תאילנד חותכת את הפטור מוויזה ל-30 יום לאייטם המלא
הטיול הגדול מתקצר: תאילנד חותכת את הפטור מוויזה ל-30 יום
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
לא ישראלים ולא צרפתים: אלו התיירים שנבחרו לשנואים ביותר בעולם לאייטם המלא
לא ישראלים ולא צרפתים: אלו התיירים שנבחרו לשנואים ביותר בעולם
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל