היום אנחנו נפרדים מהבית שלנו בארבעת הימים האחרונים. הוא היה מדהים. אנחנו אורזים, מעמיסים את הסקודה הנאמנה שלנו ויוצאים לדרך. הבית הבא שלנו הוא על חצי האי קרי, בערך שלוש שעות נסיעה מכאן, אז אנחנו מחליטים לעצור בכמה נקודות בדרך. מתחילים בקינסל (Kinsale). עיר יפהפיה על חוף האוקיינוס, ממש על שפך נהר באנדון. יש כאן המון בתים בכל מיני צבעים, רובע עתיק עם בתים קטנים וחמודים, חנויות קטנות, מרינה צבעונית והכל פורח ועליז. אנחנו מעבירים כמה שעות נעימות בעיירה החביבה וממשיכים. טיפ - אם אתם מתלבטים קינסל או קוב - קינסל בענק.
צהריים אנחנו אוכלים בעיירה קטנה וחמודה בשם Clonakilty, במסעדה עם טבח מצרי. יש להם פול ממש טעים, פלאפל מצרי וכל מיני מאכלים מזרח תיכוניים. אנחנו מטיילים קצת בעיירה שמתגלה כמקום ממש חמוד. מכאן אנחנו נוסעים למעגל האבנים של דרומבג. זה מעגל ששימש את הדרואידים שחיו כאן בתקופה הפרהיסטורית להקרבת קורבנות. הוא מזכיר את מעגל האבנים דרכו עוברת גיבורת הספר "זרה" למאה ה-18. ניסינו. לא הצליח לנו. מעגל האבנים כלל במקור שבע עשרה אבנים עשויות מאבן חול מקומית, מהן רק 13 שרדו.
קוטר המעגל 9 מטר והוא מכיל שתי אבני כניסה גבוהות יותר הנמצאות מול אבן צירית שכובה. צירו מכוון לדרום מערב לכיוון השמש השוקעת. סוג זה של מעגל אבנים נקרא "קורק–קרי", כי כאן נמצאו רבים כמוהו. בסמוך למעגל האבנים, כ-40 מ' ממערב, יש שתי בקתות פרהיסטוריות עגולות עם חומות אבן ומזבח. המקום נמצא על נוף מרהיב של שדות מרעה ירוקים והאוקינוס האטלנטי. טיפ– יש הרבה מעגלי אבנים באירלנד, אבל דרומברג הוא השלם והיפה ביותר. שווה ביקור.
מכאן אנחנו נוסעים לבית שלנו, שנמצא כאמור בקצה חצי האי קרי. המטרה היא לבלות כמה ימים ב"טבעת קרי", מסלול מעגלי המקיף את חצי האי ונחשב לאחד המסלולים היפים באירלנד. אנחנו נוסעים לבית בקרי בדרכים צדדיות מקסימות, אם כי לא פשוטות לנהיגה, בטח כשנוהגים כאן בצד הלא נכון של הכביש.
אנחנו עוצרים בחנות עתיקות קטנטנה ב- Salthouse, ממש על אם הדרך, ולהפתעתנו מגלים אירי חביב שמוכר כל מיני דברים ישנים (וינטג') במחירים ממש סבירים, וממש שמח לספר לנו על המוצגים שלו, למרות שדי ברור מהתחלה שלא נקנה כלום. בכלל, האירים שפגשנו עד עכשיו היו ממש נחמדים ומסבירי פנים. הם עם חם ולבבי, ושמחים להיכנס איתנו לשיחות על אירלנד והחיים ובכלל.
הבית החדש שלנו נמצא בקצה המערבי של חצי האי קרי, ליד עיירה בשם Cahersiveen, שמות המקומות באירלנד הם אתגר רציני. אנחנו מגיעים בשעת ערב מוקדמת ומוצאים בית מדהים. הוא ניצב מעל הים, עם נוף מרהיב מחלונותיו הפונים מערבה, מאובזר להפליא, נוח ונעים. כיף של מקום שגם אותו מצאנו באייר בי אנד בי. אנחנו מתארגנים בבית, מכינים ארוחת ערב ונהנים משקיעה מופלאה.
לילה טוב מ"טבעת קרי".