אנחנו קמים לבוקרו של היום האחרון לטיול באיסלנד. מחר טסים הביתה. שמש קיצית מחממת לנו את הבוקר, בטח כדי להרגיל אותנו לחום יולי-אוגוסט (בעיקר אוגוסט) ששורר עכשיו בארץ.
![vik1]()
אנחנו אוכלים ארוחת בוקר מפוארת במלון ומשאירים למנקים של המלון ארגז מלא ציוד ומצרכים בסיסיים. אין סיבה לסחוב את הסירים והמחבתות החבוטים שלנו חזרה ארצה. אחרי שאנחנו כמעט שוכחים לשלם כי הקבלה זה בבניין אחר, אבל נזכרים ברגע האחרון, אנחנו יוצאים לכיוון ויק. זוהי עיירה קטנה בדרך לרייקיאוויק שבה אומרים שאפשר לראות פאפינים. ביציאה מהמלון אנחנו מבחינים שכל הגבעות שמסביב נראות כמו שדיים. באמת, עם פטמות והכל. מכוסות פלומה של עשב ירקרק. צילמנו, כי ידענו שלא תאמינו לנו.
![vik2]()
ויק היא עיירה קטנה על החוף הדרומי של איסלנד. אנחנו נכנסים לתחנת הדלק לברר איפה נמצא ה-Tourist Information המקומי. בתחנה יש חנות מזכרות איסלנדית, אבל סיבוב קצר מגלה לנו שזה לא בשבילנו. יש כאן בעיקר עורות קאריבו, סכינים עם ידיות מקרן קאריבו וכובעי פרווה מחיות אמתיות. אנחנו ממשיכים. ב-Tourist Information חביבים, כרגיל, ומסבירים לנו מה אפשר לעשות בסביבה. אנחנו יוצאים לחפש פאפינים ועולים על הר גבוה ליד העיירה.
![vik4]()
![vik5]()
מראש ההר רואים את הסלעים המוזרים הנמצאים בים ליד העיירה, ומעליהם מעופפים מאות פאפינים ועופות ים אחרים. אנחנו מטיילים על שפת המצוק, נזהרים לא ליפול לים ומצלמים פאפינים. רק יותר מאוחר נבין שאת כל התמונות הללו אנחנו נמחק.
את הפאפינים ניתן לראות ממש מקרוב בשתי נקודות ממערב לעיירה -; אפשר לרדת עם כביש מקומי 215 עד Reynisdrangar, או עם כביש 218 עד Dyrholaey. בשני האתרים ניתן להגיע בהליכה של דקות בודדות עד לאזורי הקינון של הפאפינים. מגיעים עד לסלעים עליהם הם נמצאים, ויש שם אלפים. פשוט מדהימים היצורים המגוחכים האלה. עם החזה הלבן הבולט והכנפיים הקטנות. כתבנו כבר על פאפינים בפוסט קודם, אבל הפעם ראינו להם את הלבן של החזה.... המלצה חמה - אל תבזבזו כסף על שייט לחיפוש פאפינים, בואו לויק.
אנחנו מנסים לאתר בריכה חמה לפי הנחיות של ההיא מה- Tourist Information, אבל מבינים שמדובר בהליכה של 45 דקות בגשם, אז אנחנו מוותרים וממשיכים לסקוגאר, זוכרים, העיירה שבה מסתיים הטרק שלא עשינו. זה שמתחיל בט'ורסמורק ועולה על הקרחונים. יש כאן מפל מקסים, אבל אנחנו מתעניינים בעיקר בבית הקפה שלידו, שם אנחנו שותים קפה ואוכלים ארוחת צהריים קלה.
זהו, מכאן נוסעים לחפש מלון ליד שדה התעופה. מחר טסים בשבע בבוקר, אז כדאי להתמקם קרוב לשדה. מצאנו מלון קטן בכפר עוד יותר קטן בשם Vogar. כמעט שלושה שבועות באיסלנד עד שמצאנו מקום שינה שאת שמו אנחנו מצליחים לבטא. פקיד הקבלה שולח אותנו לאכול ארוחת ערב במסעדת דגים שנמצאת ממש מול המלון. הוא אפילו מזמין לנו שולחן. הצליח לו. למקום קוראים Gamla Posthusid, אבל האוכל מעולה. אנחנו משוחחים עם הבעלים שמספר לנו שאשתו מכינה את כל האוכל, והוא המלצר. האוכל פשוט, אבל טעים מאוד.
מומלץ בחום!!![vik9]()
![vik10]()
סיום מתאים לטיול המדהים שלנו באיסלנד. מחר טסים הביתה.
היה מ ד ה י ם !!!!!
בפעם הבאה-; סיכומים ותובנות
איסלנד 2013 -; זקנים חסרי מנוח !!!