ברוכים הבאים לבלוג של אלון והחברים, זה התחיל בתור "זקנים חסרי מנוח" - טיולי ה"זקנים" בעולם - אבל כבר מזמן זה הפך לבלוג הטיולים שלי ושל החברים. תוכלו למצוא כאן את הרפתקאות ה"זקנים", אבל לא רק. יש כאן הרפתקאות ממגוון יבשות ומסוגי טיול שונים - אתגרי, עוד יותר אתגרי ורגוע. המשותף לכולם היא ההרפתקה. וכמו תמיד, המון טיפים שלמדנו על בשרנו במהלך המסעות. אתם מוזמנים לקרוא, להגיב ולשתף.

"זקנים חסרי מנוח" – סובב אנפורנה מעל גיל 50 – פרק 6 – מחר זה קורה

אנחנו בצרות!!
אתמול, אחרי עוד כמה "תוספות קטנות" כהגדרת החצי השני שלי, שקלתי שוב את המוצ'ילה והיא כרגע שוקלת 20 ק"ג. נכון ששיבה (המדריך) אמר לנו שהפורטר שהוא מביא יכול לקחת 25 ק"ג, אבל אני סקפטי (עוד מאירופה....). הבעיה הכי רצינית היא שעדיין לא הכל בפנים!! שני זוגות סנדלים שוקלים ק"ג? כנראה שכן. כלי רחצה -; עוד כמה מאות גרמים. והכי בעייתי -; החטיפים. אוי החטיפים. החלטנו לקנות קצת חטיפים, שיהיה מה לנשנש בדרך. הדגש היה על קצת. אז איך זה שיש לי שקית עם 25 חטיפי אנרגיה, שתי קופסאות נשנושי חלבה, שתי חבילות חטיפי בריאות מסומסום וגרעיני חמנייה, 25 שקיות נמס בכוס ומאתיים גרם קפה שחור? וזה אחרי שהוסבר לי שזה ממש מינימום הכרחי.... הכל ביחד שוקל כמעט שני ק"ג. כנראה שהתחתונים שלי יישארו בבית, כי אני לא רואה על מה אפשר לוותר, ועוד לא החלטתי איזה ציוד אני לוקח עם המצלמה, ומטענים לפלאפון והמצלמה, ומתאמים לחשמל. ה צ י ל ו !!!
בעניין אחר, עידו החליט שאנחנו חייבים טלפון לווייני. זה סוף רבעון, והמנכ"ל (עידו) לא יכול להתנתק מהחברה ל-25 יום. אז יש לנו טלפון לווייני של אירידיום (עוד חצי ק"ג). הסיפור עולה 200 דולר, וכל דקת שיחה זה משכנתא קטנה, אבל אסמסים -; חופשי. אני כבר רואה אותנו יושבים על פסגת איזה הר וקוראים אסמסים, כי כל אסמס יוצא זה דולר. העיקר שהמנכ"ל יהיה מחובר. למעשה אנחנו הולכים להיות מרכז תקשורת מטייל. התוכנית היא לקנות סים מקומי לאייפון, לייצר hotspot בגלישה סלולרית ולהתחבר אליו עם האייפון השני שבו יהיה סים ישראלי ועם הלפטופ. בקיצור -; מרכז תקשורת מטייל, אמרתי? אני ממש מקווה שלא תהייה קליטה.... רק אל תספרו לעידו שאמרתי.
מחר בבוקר סוגרים פינות -; קונים דולרים בדואר, מדפיסים כל מה שצריך לקחת אתנו, גומרים לארוז (ב"ה) ומתחילים להתרגש.
הספירה לאחור נגמרת.....
סובב אנפורנה -; הזקנים באים!!!

תמונת הפרופיל של אלון והחברים

לא נטוס לישראל: צוותי האוויר בחברת התעופה האירופית מאיימים לשבות לאייטם המלא
לא נטוס לישראל: צוותי האוויר בחברת התעופה האירופית מאיימים לשבות
בפעם השנייה ברציפות: זה החוף שנבחר לטוב ביותר באיטליה לשנת 2026 לאייטם המלא
בפעם השנייה ברציפות: זה החוף שנבחר לטוב ביותר באיטליה לשנת 2026
"לא טסים יותר לתל-אביב": חברת התעופה הסירה את ישראל מרשימת היעדים שלה לאייטם המלא
"לא טסים יותר לתל-אביב": חברת התעופה הסירה את ישראל מרשימת היעדים שלה
לא בודפשט ולא פראג: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר באירופה לסופ"ש זוגי לאייטם המלא
לא בודפשט ולא פראג: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר באירופה לסופ"ש זוגי
לא רק בקיץ: 6 יעדי חוף מושלמים לפודיז שכדאי לבקר בהם דווקא באוקטובר לאייטם המלא
לא רק בקיץ: 6 יעדי חוף מושלמים לפודיז שכדאי לבקר בהם דווקא באוקטובר
רגע לפני החג: חברת הלואו-קוסט חוזרת לישראל ו-2 קווים נוספים כבר בדרך לאייטם המלא
רגע לפני החג: חברת הלואו-קוסט חוזרת לישראל ו-2 קווים נוספים כבר בדרך
הטיול הגדול מתקצר: תאילנד חותכת את הפטור מוויזה ל-30 יום לאייטם המלא
הטיול הגדול מתקצר: תאילנד חותכת את הפטור מוויזה ל-30 יום
לא ישראלים ולא צרפתים: אלו התיירים שנבחרו לשנואים ביותר בעולם לאייטם המלא
לא ישראלים ולא צרפתים: אלו התיירים שנבחרו לשנואים ביותר בעולם
שניה לפני החגים: משרד החוץ מפרסם הנחיות לישראלים ביעד הפופולרי לאייטם המלא
שניה לפני החגים: משרד החוץ מפרסם הנחיות לישראלים ביעד הפופולרי
מדריד החל מ-275$, ניו יורק החל מ-619$: אייר אירופה יוצאת במבצע לשבועיים בלבד לאייטם המלא
מדריד החל מ-275$, ניו יורק החל מ-619$: אייר אירופה יוצאת במבצע לשבועיים בלבד