את היום אנחנו מתחילים בארוחת בוקר במסעדת סטלנבוש, כן, אותה מסעדה מאתמול, שאיתה יש למלון הסכם ארוחות, כי למלון עצמו אין מסעדה. האוכל לא פחות טוב מאתמול.
אחרי סיבוב קצר בוינדהוק, שלמרות היותה ממש מערבית ומפותחת, אין בה ממש מה לראות חוץ מהכנסיה הגדולה - Christuskirche, אנחנו יוצאים דרומה לכיוון מדבר קלהארי. טיפ- וינדהוק היא המקום לקניות של שתיה, נישנושים, פירות וירקות לדרך (למי שצריך). ברגע שיצאתם למדבר, אתם בחסדי הלודג'ים.
מדבר קלהארי ששטחו עולה על 900,000 קמ״ר מכסה את מרבית בוטסואנה, וחלקים מנמיביה ודרום אפריקה. מקורו של שם המדבר בשפה הצוואנית (שפה של אחת מארבעים ומשהו קבוצות אתניות בנמיביה) ומשמעותו "הצימאון הגדול". המדבר מכוסה חול בצבע אדום חום, וברובו צומחת צמחייה ערבתית. כמות המשקעים הממוצעת בקלהארי היא מעל 250 מ"מ גשם בשנה, ועל כן רובו אינו מדבר אמיתי אלא "מדבר חי". הטמפרטורות בקיץ נעות בין Cdegrees 20 ל-Cdegrees 40. בחורף, הטמפרטורות יורדות מתחת ל-Cdegrees 0 (תודה לוויקיפדיה).
בדרך אנחנו עוצרים לתדלק ברחובות, כן יש כאן עיירה בשם רחובות, ויש גם באר שבע וראש פינה, כיאה למדינה שבה מעל 90% מהאוכלוסיה נוצרים. טיפ- אל תחכו לרגע האחרון, תתדלקו בחצי מיכל ואז תוכלו לנסוע בראש שקט. יש הרבה תחנות דלק, אבל לא כדאי לשחק עם זה.
המלון שלנו - Kalahari Anib Lodge - נמצא בלב אחוזה פרטית עצומה, 100,000 דונם, בנוף מדברי מהמם. אנחנו מתארגנים בחדרים (המדהימים) ויוצאים לטיול רגלי קצר (שעה וחצי) במסלול יפהפה בנוף המדבר המרשים.
אחר הצהריים אנחנו מצטרפים לסיור שקיעה של הלודג׳. נוסעים ברכב ספארי עם מדריך מקומי ברחבי השמורה. יש כאן ראמים (החיה הלאומית של נמיביה), ג׳ירפות, זברות, גנו, ועוד כל מיני אנטילופות וחיות נוספות. סילס, המדריך שלנו, שופע ידע ומספר לנו סיפורים על כל חיה וחיה.
רוצים דוגמאות? בבקשה:
הספרינג באק (מין אנטילופה) יכול לרוץ במהירות של 95 קמ״ש, רק הצ׳יטה מהירה ממנו. יש לו פסים שחורים מסביב לעיניים שמאוד דומים לאלה של הצ׳יטה, ככה הוא מסתתר ממנה בעשב.
לראם יש כתמים לבנים על האף כדי לאפשר לו לקרר את הדם. ועם הקרניים שלו הוא יכול להרוג אריה.
בקן של אורגים שתפנים (Sociable weaver - כן, יש דבר כזה וזה מדהים) יש מאות פרטים והם משתפים פעולה גם עם עופות אחרים. הינשוף, למשל, מקנן מעל לקן של האורגים והוא אוכל נחשים שמנסים לתקוף את הקן.
קן של אורגים שתפנים (צילום - אלון הברפלד (C)) הג׳ירפה ממליטה בעמידה כדי שהולד הטרי יפול מגובה שני מטר ויקבל מכה שתעיר אותו במהירות (מין תחליף למכה שמקבל תינוק אנושי כדי שיתחיל לבכות אחרי הלידה).
את הסיור מסיימים בבר משקאות ונישנושים שהמדריכים מקימים מול השקיעה המרהיבה.
טיפ- אולי לא בכל לודג', אבל שווה לעשות סיור שקיעה כזה לפחות פעם אחת.
ארוחת הערב בלודג' מסיימת את היום הראשון שלנו בטיול. היה יום נפלא.
לילה טוב ממדבר קלהארי