למה הונגריה? ולמה באמצע החורף? היא התגובה הפופולרית ביותר שקיבלנו מהחברים והמשפחה כשהחלטנו על הטיול הזה. אז לפני שאתם שואלים, אנחנו אוהבים חורף והשנה אין חורף בישראל, והונגריה זה בעיקר בגלל שחגית דוברת הונגרית מהבית, ומאז שההורים אינם אין לה כל כך איך להתאמן. אז כדי שהיא לא תשכח את שפת אימה, ושנינו נהנה מקצת חורף, החלטנו לטוס להונגריה בינואר ולצאת לטיול מחוץ לבודפשט. גיבורים אנחנו.
טיסת ויזאייר לבודפשט זה גן חיות מעופף. רעש, בלגן, התרוצצות בלתי פוסקת. לא ברור איך הצוות מחזיק מעמד. הבעיה היותר קשה זה שנתב״ג איבדו את זה. הם היו פעם שדה תעופה, היום הם תחנת רכבת במקרה הטוב. צוות הקרקע לא ממש יודע איך לעבוד. הם מצליחים להרגיז את כולם. פותחים את השער ואז סוגרים, מעלים אותנו לאוטובוס ואז מורידים, מזל שהצלחנו למצוא את המטוס. משהו לא טוב עובר על נתב"ג בינואר 2023.
אבל אחרי שלוש שעות בשדה התעופה ושלוש שעות מעל שכבת עננים סמיכה, אנחנו בהונגריה, ארץ מדהימה עם עם מקסים. כולם כאן מאוד אירופאים. מנומסים, שקטים, נחמדים לזרים. אפילו שלושת הילדים המעצבנים ששוכרים רכב לפנינו לא מצליחים להרגיז את הפקיד של באדג׳ט. אנחנו שוכרים קיה ספורטז׳, כי יש מצב שניתקל בדרכים מושלגות, ויוצאים מזרחה.
המלון שלנו, Veres, נמצא בעיירה קטנה עם שם יותר ארוך מהרחוב הראשי שלה - Veresegyház . פקיד הקבלה במלון ממש מקסים ומעלה לנו את המזוודות לחדר. אין מעלית, אנחנו בהונגריה הכפרית. החדרים גדולים, מעוצבים ומאובזרים היטב. אחלה מקום.
את ארוחת הערב אנחנו אוכלים במסעדה איטלקית בשם Trattoria Al Forno שהומלצה ע״י פקיד הקבלה במלון. זאת אמנם מסעדה איטלקית, אבל עם נגיעות הונגריות, הן בתפריט והן בשירות. האוכל מעולה, השירות נעים ומקצועי, היין ההונגרי ממש מצויין, ואנחנו אפילו מזמינים Madartej לקינוח (אי אפשר להסביר, תגגלו).
אנחנו חוזרים למלון עייפים אך מרוצים. יופי של פתיחה לסופ"ש שלנו בהונגריה.