אחרי ארוחת הבוקר המפוארת שמוגשת היום תחת כיפת השמיים, אנחנו נוסעים בין הפטריות עד לכביש הראשי המחבר את בחארייה עם פאראפרה. כאן אנחנו נפרדים מצוות בחארייה המדהימים ועולים לרכב שייקח אותנו הלאה. אחמד כבר מחכה לנו, בדיוק בזמן. כל הכבוד להייסאם על הארגון המדוייק.
אנחנו נוסעים לפאראפרה - נווה מדבר קטן הנמצא כ -170 ק"מ מבחארייה. יש כאן כ- 20,000 תושבים, רובם היגרו לכאן מעמק הנילוס כדי לעסוק בחקלאות. אין כאן הרבה מה לראות, אז אנחנו עוקפים את העיר (ובעיקר את מחסום המשטרה הנמצא בכניסה אליה) וממשיכים לכיוון דאחלה. מה שממש מפתיע אותנו היא איכות הכבישים. כבישים מסודרים ומתוחזים היטב, חלקם אפילו דו נתיביים. אנחנו עוצרים ב"אבו מינגאר", כפר שמסביבו מספר פרוייקטים עצומים של גידול בוטנים ותפוחי אדמה. אלה לא פרוייקטים מצריים, אלא כסף שמגיע בעיקר מארצות המפרץ ומהודו. יש כאן חוות ענק מושקות בקו-נועים עצומים, בתי אריזה, מכוני מיון, והמון משאיות המובילות תוצרת. מישהו (כנראה לא מצרים עניים) עושה כאן המון כסף מחקלאות.
אנחנו עוצרים בבית קפה קטן בכפר לקפה ו"שישה" (נרגילה בעגה המקומית), ומסביבנו עשרות תלמידי בית הספר שמנסים להבין מי ומה אנחנו. לא מגיעים לכאן הרבה זרים.
נווה המדבר הבא שלנו הוא דאחלה, המכונה גם נווה המדבר הפנימי או Magna, הנמצא בין פאראפרה לחארגה. דאחלה הוא היפה מבין הנאות המדבר המערבי, ומוזן ע"י למעלה מ- 500 מעיינות. זהו מקום ציורי עם צוקים אדמדמים מצפון וגנים ירוקים ושופעים. מגדלים כאן תמרים, תאנים, תות ופירות הדר. ישנה סברה שעד לפני כ- 7,000 שנה היה בדאחלה אגם גדול שסביבו חיו פילים, יענים ובופאלו, עד שהתייבש והחולות שבו והשתלטו על המקום.
באל-קאסר, אחד הכפרים היותר גדולים בנווה המדבר, אנחנו עוצרים במאפיית פיתות מקומית, עושים סיבוב לראות איך מכינים את הפיתות, ואפילו מקבלים פיתה לכל אחד מאיתנו מבעל המקום, שמאושר תיירים שבאים אליו למאפייה.
את הלילה אנחנו מעבירים ב-Dohous Bedouin Camp, מלון בדואי עצום וריק. עצוב לראות את ההשקעה העצומה שהושקעה כאן מתוך צפייה להמוני תיירים שלא מגיעים (חוץ מכמה ישראלים משוגעים). רוב המלונות שהוקמו כאן, והוקמו די הרבה, סגורים. המלון שלנו פתוח, אבל מופעל ע״י צוות של שלושה שעושים הכל - הנהלה, קבלה, ניקיון, תחזוקה ומזומ״ש. הכי עצוב לשמוע ממנהל המקום שמי שדחף כאן את ההשקעות היה משרד התיירות, ומי שלא נותן לתיירים להגיע, הוא אותו משרד בדיוק.
לילה טוב מנווה המדבר.